•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 31oC 69 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 潮流時尚 新鞋刮腳可以點呢?
go

新鞋刮腳可以點呢? [複製鏈接]

子爵府

新鞋刮腳可以點呢?

買左對新鞋. 但係刮腳, 行左十分鐘咋己經起左兩大po, 有無方法呀!
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

洋房

Re: 新鞋刮腳可以點呢?

你可以去watson買scholl的鞋貼, 可以自己cut size貼係鞋裡面.

大宅

Hi mycathy

你係咪話腳爭個位? 如果係, 你可以搵塊布包住對鞋o個個位, 然後動直對鞋(刮腳部份掂地) 搵鎚仔dup佢十零下, o甘就唔刮o架啦! 希望幫到你!

複式洋房

You can take the shoes back to the shop and ask them to fix it for you(free of charge if you buy from LeSxx or other big shop). They will use the machine to soft the leather.
看我同你們天天在一起,直到今世的終結。

民房

Easy, take some lotion(any brand name will do) to your foot and shoe(the part that contact your foot), it works
mycathy 寫道:
買左對新鞋. 但係刮腳, 行左十分鐘咋己經起左兩大po, 有無方法呀!

禁止訪問

大宅

hellokitty123 寫道:
Hi mycathy

你係咪話腳爭個位? 如果係, 你可以搵塊布包住對鞋o個個位, 然後動直對鞋(刮腳部份掂地) 搵鎚仔dup佢十零下, o甘就唔刮o架啦! 希望幫到你!

呢個方法幾好架,我都試過,我老公個同事教我的,佢以前做鞋架

複式洋房

miffy:
咩野係"宣鞋"呀?
"宣鞋"之後係唔係真係著得舒服好多?
"宣鞋"幾多錢架?

禁止訪問

洋房

miffy,

Is it 普通補鞋鋪都有this service? Thanks!
[img align=left]http://www.snoopy.com/comics/peanuts/meet_the_gang/images/gang_all.gif[/img]

大宅

Miffy,

我有個朋友話, 宣鞋對對shoes唔好, d 鞋仲好易殘, 因為佢試個一次.

我對腳一著高跟涼鞋, 大母指下位就形成一大粒水pok, 痛到死, 貼膠布都無用, 有乜方法呀!

禁止訪問

洋房

miffy,

Thanks! Do you know where "宣鞋" 平?

[img align=left]http://www.snoopy.com/comics/peanuts/meet_the_gang/images/gang_all.gif[/img]

子爵府

多謝咁多位教路, 等我試下唔使錢既方法, 用鎚仔先。
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

洋房

另一個唔使錢既方法就係用一枝粗箱頭筆 ( 筆幹) 在鞋內
(左右動作) 磨擦大約二十次, 視乎鞋的軟硬而定多少次。

我次次新鞋刮腳都用這個方法的。

大宅

新買返黎時,我會先用鎚仔搥20 o下,then 每次著前搽d "Vaseline" o向鞋刮腳既位置度.

洋房

我買左對返工果D皮鞋呀,仲要係IT買,折左都成400幾,點知第一次著已經生左幾個水泡,令到隻腳損晒.......好慘呀
係咪搵搥仔整下就可嫁,但我腳指尾果度都刮損晒呀,仲有咩方法可攪下果個位呀?
家下有鞋冇得著, 好慘呀

侯爵府

馬年勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都有呢個煩惱, 我年中都不知有幾多鞋係著一次就光榮引退, 明明試的時候都ok, 一著返工行耐少少就開始o黍料.

我次次都係腳趾尾痛, 我已經揀d鞋頭大, 都唔得, 可能我隻腳的前半部實在太大掛, 我亦都有去"綣鞋", 都唔得, 所以我好鍾意夏天著人字拖款的涼鞋, 一定唔會整到趾尾痛.

*咩叫扁平足?

catnapper

大宅

catnapper,

"扁平足" 簡單來說,扁平足就是患者腳內側的縱向腳橋出了毛病而引致腳橋下塌。有扁平足的成年人很多都會附帶患有腳踝及步姿毛病。至於患者會否察覺到徵狀的出現,就得視乎患者日常的工作及生活習慣

別墅

可以buy一種護"易刮捐位"既襪
或者 專係for lee個用途既膠布

‹ 上一主題|下一主題