婦女醫護

跳至

首頁
12345...47

尾頁

男爵府

引用:我割埋淋巴,所以條疤痕好長,不過都不緊要

原帖由 catcatma 於 15-07-22 發表
我割埋淋巴,所以條疤痕好長,不過都不緊要了,最緊要有得醫,總算不幸中之大幸,真是要感恩,活過來如再生 ...
祝你早日康復,想問你話摸到粒野係好明顯\"突\"左出黎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+catcatma+於+15-07-22+發表我

原帖由 c+lemon 於 15-07-23 發表
祝你早日康復,想問你話摸到粒野係好明顯"突"左出黎?
係呀,用手摸到

複式洋房

引用:Quote:原帖由+c+lemon+於+15-07-23+發表祝

原帖由 catcatma 於 15-07-23 發表
係呀,用手摸到
係頸側耳下淋巴位,同埋成條頸都腫

大宅

zxzx 發表於 15-7-22 22:49
點解生完bb會生癌症?
唔係生完會生癌, 係易有甲狀腺, 生完BB 女人荷爾蒙變化太大

大宅

回覆:甲狀腺癌...岩岩做完手術...好驚

朋友2x接近3x年前都係未嫁有事,到現左2個仔女大學了!加油!心情好重要!think positive

子爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 有「營」勳章

想問吓身體檢查醫生話甲亢, 寫普通科轉介信, 咁應該點做?

子爵府

....

大宅

引用:朋友2x接近3x年前都係未嫁有事,到現左2個

原帖由 人都巔 於 15-07-24 發表
朋友2x接近3x年前都係未嫁有事,到現左2個仔女大學了!加油!心情好重要!think positive

...
多謝你嘅分享呀!對我地黎講係一種鼓勵黎架!

大宅

引用:祝福大家!我最近都check到頸有粒野,+己照u/

原帖由 j2j2 於 15-07-24 發表
祝福大家!
我最近都check到頸有粒野, 己照u/s。暫時好細好細粒, 醫生都未講到係點。前幾日做了抽針, 點知今 ...
其實唔使擔心住
因為絕大部份都係屬於良性架!

大宅

祝福大家!
我最近都check到頸有粒野, 己照u/s。暫時好細好細粒, 醫生都未講到係點。前幾日做了抽針, 點知今 ...
我抽針個時都覺得好痛
醫生係到\"挫下挫下\"
我痛到流眼淚

大宅

引用:想問吓身體檢查醫生話甲亢,+寫普通科轉介信

原帖由 checkylam 於 15-07-24 發表
呢方面真係唔係咁清楚
我諗如果你睇政府醫院嘅話應該去門診預約先
如果有需要我諗佢會轉介你去專科
我男朋友爸爸有甲亢
佢定時去政府普通科攞藥
希望有其他人可以幫到你

複式洋房

引用:想問吓身體檢查醫生話甲亢,+寫普通科轉介信

你照去政府排,但可能排好耐,如排得耐,去私家睇咗先,因我是大肚去睇而又就來生先有得排到半緊急(1個月內)有得睇外科再即日抽針

複式洋房

祝福大家!
我抽咗一次,仲要大住個肚仲有一個星期生得,有少少痛,可能我覺得生仔仲痛所以0K,但抽時心理壓力大D

複式洋房

祝福大家!
我照超聲波時,醫生見到已經話照到個腫瘤唔係幾好,又問我有冇家人生過can,我都已估到有D嘢(惡性),立即抽針等報告,同埋我散咗去淋巴。可能你只是好細粒係良性呢!

複式洋房

回覆:甲狀腺癌...岩岩做完手術...好驚

請問食甲狀腺素補充劑,你哋係上午定晚上食

大宅

引用:請問食甲狀腺素補充劑,你哋係上午定晚上食

原帖由 catcatma 於 15-07-27 發表
請問食甲狀腺素補充劑,你哋係上午定晚上食
姑娘建議我早上一起身空肚食

複式洋房

引用:Quote:原帖由+catcatma+於+15-07-27+發表請

原帖由 Allchu 於 15-07-27 發表
姑娘建議我早上一起身空肚食
話吃咗4小時內唔可以食有鈣的食物,咁係咪早餐連奶、芝士、菜(都有鈣質)都唔可以食?

大宅

引用:Quote:原帖由+Allchu+於+15-07-27+發表姑娘

原帖由 catcatma 於 15-07-27 發表
話吃咗4小時內唔可以食有鈣的食物,咁係咪早餐連奶、芝士、菜(都有鈣質)都唔可以食?

...
呢方面我都唔係好記得
好似有提過要隔一至兩個鐘先食奶製品
好似話有啲撞
我遲啲都要問清楚醫生
多謝你提醒我呀!

珊瑚宮

引用:想問吓身體檢查醫生話甲亢, 寫普通科轉介信

去醫院內科排期, 會有護士先收你既介紹信, 會寄信/返去攞番預約日期。舊年開始已經可以跨區預約醫院, 唔需要一定睇自己居住個區醫院。瑪麗醫院有甲狀腺專科, 不過排既時間好耐。

複式洋房

引用:Quote:原帖由+checkylam+於+15-07-24+發表

原帖由 cbeyond 於 15-07-27 發表
去醫院內科排期, 會有護士先收你既介紹信, 會寄信/返去攞番預約日期。舊年開始已經可以跨區預約醫院, 唔需 ...
我係東區醫院,我好感恩遇到好醫生和護士

首頁
12345...47

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊