婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無jm 都痔瘡問題?
你地有咩治療方法分享一下

回覆 hahawalala 的帖子

您好hahawalala ,痔瘡真係好困擾,有D仲會好痛添,不過通常搽左醫生處方痔瘡膏、軟膏或塞藥,情況一般都會舒緩到架啦。平時避免長期坐立,盡量每隔數小時向 左側臥一次; 未有便意就唔好坐係厠板上太耐,亦避免過分用力排便。假如您同時有便秘問題,攝取額外纖維同飲大量水份都有助舒緩痔瘡症狀架。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

禁止訪問

大宅

最近嚴浩在蘋果專欄介紹食無花果,我食了2粒,覺得有d效。有興趣可搜尋一下。

Grateful.N    發表於 15-11-27 21:13

大宅

回覆:痔瘡

曾經照腸醫生話有痔瘡二期!肛門周邊位好(行) , 有時半夜會行醒, 間中會同有刺痛感,未有大便出血....請問是否會繼續嚴重,請問有冇好醫生介紹?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:最近嚴浩在蘋果專欄介紹食無花果,我食了2

原帖由 kphlns 於 15-09-26 發表
最近嚴浩在蘋果專欄介紹食無花果,我食了2粒,覺得有d效。有興趣可搜尋一下。 ...
乾定新鮮?

大宅

引用:曾經照腸醫生話有痔瘡二期!肛門周邊位好(

原帖由 Elmo_baby 於 15-10-08 發表
曾經照腸醫生話有痔瘡二期!肛門周邊位好(行) , 有時半夜會行醒, 間中會同有刺痛感,未有大便出血....請問 ...
我情況同你相似呀,如有介紹埋我呀,真係好困擾

大宅

回覆 cindy618 的帖子

我是食新鮮的!你上網一打嚴浩無花果就有說明

男爵府

回覆:LUTLUTB 的帖子

我都係痔瘡,但係肛門度好鬼㾗,睇醫生,話沒流血沒痛可以唔駛手術,痕就開止痕藥膏,同埋肛門度要保持乾燥就得

首頁

尾頁

跳至