嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

孖B八个月大,真心覺得凑B超攰,成曰小小野尖叫,同咸,又开始痴身,離開三步以外就尖叫,BB精力又旺盛,搞完依樣又個樣,一個訓,另一個又訓醒,唉…每日贴身奉侍公主,王子十五小時,自己同奴婢無分別。其實,一個一個生,其實好過比生孖的。

禁止訪問

引用:孖B八个月大,真心覺得凑B超攰,成曰小小野

大宅

回覆:凑孖B

樓主係咪ftm?
我BBs未出世
真係好難想象又要湊B+人奶, 又要返工...

大宅

係呀,孖B開頭真係難湊D,但係我對BB依家就三個月,已經覺得佢地好湊左好多,大孖仲戒埋夜奶添。不過真係餵唔到兩個人奶,細孖濕疹我全人奶俾佢,大孖身體好又大隻,食奶粉。我係FTM,夜晚我一個人睇晒兩件,開頭真係辛苦到喊,依家晚上有得訓下了,所以大家一齊努力啊!

子爵府

我孖B 10個月喇,我返工,要我媽同姐姐湊,我媽買送,煮飯,湊一個,姐姐湊一個,清潔,晚上我加姐姐先搞得掂,我媽都覺得好辛苦.好佩服D孖B媽一個湊2個.

大宅

大大下會好, 我的K1了, 一齊返學我爽YY!!!!!!!!!

水晶宮

我對差不多五歲了,輕鬆好多,加油!!!

大宅

我的育兒心得勳章

挨大左,你一日一日爽。。。哈哈。

洋房

但係小一做功課同埋測驗我就好驚啦! 仲要一個鍾意讀書一個鍾意玩,每樣野要講兩次,細B好鍾意讀書叫我同佢溫習但大B就走咗去瞓覺,死都唔肯坐喺度變咗本來想同細B讀得叻啲又要氹大B做功課,奌算?

大宅

原帖由 susanneko 於 15-08-23 發表
孖B八个月大,真心覺得凑B超攰,成曰小小野尖叫,同咸,又开始痴身,離開三步以外就尖叫,BB精力又旺盛,搞 ...
我孖仔三歲,初初兩年是我人生中最大考驗,超辛苦。現在已較好。但如果有得選,我也比較喜歡生完一個,隔兩年再生第二個

珍珠宮

我返而覺得初生時輕鬆 d,學行到兩歲反而無得休息,睇少陣都5得,又痴身,到返幼稚園就輕鬆啦

禁止訪問

開心吸收勳章

大宅

引用:Quote:原帖由 susanneko 於 15-08-23 發表

原帖由 Franceschingyi 於 15-09-03 發表
我孖仔三歲,初初兩年是我人生中最大考驗,超辛苦。現在已較好。但如果有得選,我也比較喜歡生完一個,隔兩 ...
你孖仔三歲?我兩個月尾都係三歲,我自己一個湊兩個,不過他們言語社交緩慢,我要帶他們去治療同返n班感覺好辛苦,返學放學就要人幫忙!

別墅

當人人在羨慕別人生孖B的時候,只有孖B媽咪自己先體會到湊孖B有幾辛苦!!

不過,辛苦的同時,幸福感都係雙倍的!

放心啦,呢個難挨的過程會隨着小朋友長大慢慢變得輕鬆,一齊加油吧!

首頁

尾頁

跳至