想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今天終於去看醫生,因為年齡既問題,醫生建議做IVF, 請問有無人係周醫生度做架? 有成功例子嗎?

複式洋房

引用:今天終於去看醫生,因為年齡既問題,醫生建

原帖由 smile888 於 15-08-24 發表
今天終於去看醫生,因為年齡既問題,醫生建議做IVF, 請問有無人係周醫生度做架? 有成功例子嗎?

...
周醫生D comment 都唔差,董醫生放假都係幫手,點都好過廖醫生。

大宅

認識瑞士牛牛第一回

13年IUI一次就中, 可惜10WEEKS無左心跳. 之後14年IVF, 又係一次就中, 都係周醫生!

大宅

twinstar258 發表於 15-8-25 00:00
周醫生D comment 都唔差,董醫生放假都係幫手,點都好過廖醫生。
我想問若果睇開的醫生放假,會預先知睇邊個醫生定係到時先會知邊個醫生幫手?因我睇的醫生9月放假,佢話唔介意可意搵其他醫生放胎,但好驚到時係廖醫生。。。

複式洋房

回覆:周敏姬IVF

我妹2年前係周醫生做iui, 成功生了twin boys. 我年幾前做iui, failed左。前2個月開始睇返周醫生,打算明天開ivf。

男爵府

引用:Quote:原帖由 smile888 於 15-08-24 發表今

原帖由 twinstar258 於 15-08-25 發表
多謝你既意見,因我真係好擔心如果個醫生唔好,到時又side錢又side時間。

男爵府

引用:我妹2年前係周醫生做iui, 成功生了twin boy

原帖由 wtam0204 於 15-08-25 發表
我妹2年前係周醫生做iui, 成功生了twin boys. 我年幾前做iui, failed左。前2個月開始睇返周醫生,打算明天 ...
多謝你既回覆,個心即刻舒服d, 因為做IVF唔係一個少數目,驚到時side錢又唔開心。

男爵府

引用:我妹2年前係周醫生做iui, 成功生了twin boy

我妹2年前係周醫生做iui, 成功生了twin boys. 我年幾前做iui, failed左。前2個月開始睇返周醫生,打算明天 ...
打漏左,希望你一次成功。

複式洋房

回覆:smile888 的帖子

我明天開針,看看如何吧!我也是十五,十六!

別墅

周醫生係成個仁安IVF 醫生的DIRECTOR,即董醫生都歸佢管(這是董醫生自己講的),可能係咁,新診基本上都比佢先(這是我估的)。

我FAILED了一次IUI,現在第一次IVF等緊結果,中間周醫生放假,董醫生幫我睇過1次診。

董醫生講左一句野令我信心大增的,我話會唔會身體唔OK都夾硬放胎胚,佢話傻啦,每個醫生都要KEEP成功比例率,一跌左%就要比人捽數(即點解成功率咁低)。一聽到咁,即係醫生都想你成功,會盡辦法的。

放心,祝大家成功

男爵府

引用:我明天開針,看看如何吧!我也是十五,十六

我明天開針,看看如何吧!我也是十五,十六!
比左錢就唔好諗咁多,相信醫生一定幫到你,放鬆d, 祝你中獎。

男爵府

引用:周醫生係成個仁安IVF 醫生的DIRECTOR,即董

原帖由 golfmama 於 15-08-25 發表
周醫生係成個仁安IVF 醫生的DIRECTOR,即董醫生都歸佢管(這是董醫生自己講的),可能係咁,新診基本上都比 ...
嘩,咩佢咁勁架,我真係唔識野,因為佢都係睇開個中醫介紹,但個中醫都唔識佢,話係佢d病人地放低咭片比佢話幾好。 所以我上黎問下有無人睇佢,唔該晒你呀。 令我信心大左。 祝大家好運。

複式洋房

回覆:smile888 的帖子

承你貴言。多謝!

複式洋房

回覆:golfmama 的帖子

不好意思打擾你!我明天開針,請問有什麼東西要注意?

男爵府

引用:不好意思打擾你!我明天開針,請問有什麼東

唔好意思,我昨天只是第一次見醫生咋,但你明天就要做,我諗你上網揾下資料好d, 我比唔到咩意見你。

複式洋房

引用:Quote:twinstar258+發表於+15-8-25+00:00+

原帖由 littlecats 於 15-08-25 發表
我想問若果睇開的醫生放假,會預先知睇邊個醫生定係到時先會知邊個醫生幫手?因我睇的醫生9月放假,佢話唔 ...
如果係周醫生放假,多數係董醫生做,佢哋不嬲都係互幫放假。之前董醫生放假,都係周醫生做。當然問清楚周醫生confirm好D!廖醫生就唔好啦,最多咪遲一個cycle開針!

別墅

wtam0204 發表於 15-8-25 18:04
我諗都係多蛋白, 奶, 花膠, vitamin e. 早睡, 戒生冷, 貼暖貼掛。 唔好意思, 我等緊結果, 未有太多秘訣。
祝一切順利

大宅

twinstar258 發表於 15-8-25 22:25
如果係周醫生放假,多數係董醫生做,佢哋不嬲都係互幫放假。之前董醫生放假,都係周醫生做。當然問清楚周醫 ...
我係睇毛醫生ga,今個月已經抽卵,打算下個cycle 放胎,毛醫生問我介唔介意其他醫生放,其實我想同佢講董醫生同周醫生都無所謂,但廖醫生就唔好喇,但又唔知點開口,好似好衰咁...

複式洋房

引用:Quote:twinstar258+發表於+15-8-25+22:25+

原帖由 littlecats 於 15-08-25 發表
我係睇毛醫生ga,今個月已經抽卵,打算下個cycle 放胎,毛醫生問我介唔介意其他醫生放,其實我想同佢講董醫 ...
咁又唔係咁講,IVF 係6位數字嘅收費,你問佢邊位醫生做,如果係廖醫生先同佢講唔想佢做,prefer董醫生或周醫生。毛醫生問得你,你應該可以揀。而家睇私家,想搵個有信心嘅醫生做都好正常。

大宅

twinstar258 發表於 15-8-26 00:30
咁又唔係咁講,IVF 係6位數字嘅收費,你問佢邊位醫生做,如果係廖醫生先同佢講唔想佢做,prefer董醫生或周 ...
Thanks for your reply =)等我day 2 返去見佢時問下先,謝謝!

首頁

尾頁

跳至