自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:Quote:ac917+發表於+15-9-4+14:28+咦?我都

原帖由 pianca920107 於 15-09-04 發表
可以分享下你個情況嗎?
我有類似情況估計超過廿年,不定期咁出現,可能一年2-3次,但早幾個月有一排連續咁出現,不律規跳嘅時間有成10秒,而且跳得好大力,當時好驚,以為自己個心會爆炸,之後又再回復正常,呢排又冇。以前問過醫生,佢話除非去醫院住24小時陀住架機,否則好難check喎!

大宅

醫生話check完都係得個知字,冇得搞所以真係好灰

珍珠宮

pianca920107 發表於 15-9-4 14:20
醫生都係叫我避免咖啡因食物,我入急症2次,1次診所,3個醫生都第一時間問我有冇飲中藥,我怕中藥有啲會令 ...
你誤會咗,如果中藥食得啱反而有幫助,所以成日話要搵合資格ge中醫

子爵府

引用:Quote:原帖由 Jessiest 於 15-09-04 發表我

原帖由 Sasabox 於 15-09-04 發表
其實你地講呢個問題如果check唔到係心臟有事就好大機會係情緒病了!例如係驚恐症!食血清素同多做運動好多 ...
係呀,之後轉介左我去精神科,個醫生又話我完全冇問題,close左file,身心檢查完都冇事,咁先吹脹

子爵府

引用:Quote:原帖由 pianca920107 於 15-09-04 發

原帖由 ac917 於 15-09-04 發表
我有類似情況估計超過廿年,不定期咁出現,可能一年2-3次,但早幾個月有一排連續咁出現,不律規跳嘅時間有 ...
E+又話24小時個部機都唔算準,最準就係係前胸某個位一刀,植入一部機仔,去追蹤未來2年嘅數據,費用係2至3萬,我等埋下年見心臟科醫生覆診再決定

子爵府

引用:Quote:Jessiest 發表於 15-9-4 09:37 我有

原帖由 pianca920107 於 15-09-04 發表
你又係早搏好密?
基本上每個月有幾日

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ac917+於+15-09-04+發表我有

原帖由 Jessiest 於 15-09-04 發表
E+又話24小時個部機都唔算準,最準就係係前胸某個位一刀,植入一部機仔,去追蹤未來2年嘅數據,費用係2至 ...
聽落都make sense,我都係一年先有2-3次,不過要就感覺驚驚地

大宅

每月幾日都好,好過我日日都係咁,好慘

男爵府

回覆:心臟早搏問題

生活壓力大,盡量減壓!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Minor 發表於 15-9-4 12:33 我有驚恐

你做手術之前有冇早搏?乜驚恐症都要做消溶手術架咩?
我係有心律不正會無端端狂跳2xx下,醫生建議我做消溶性手術…未做之前完全無早博,做完手術一個月後我自己停左驚恐症D 藥就出現第一次早博…1分鐘得果5x幾下心跳,食返藥無乜事,之後久唔久就有幾下…有時頭暈、攰都會有幾下(5,6下),有做運動果排就會好D

禁止訪問

大宅

侯爵府

醒目開學勳章

引用:我有心臟早搏,本來間唔中幾次,變到依家每

我有心臟早搏,本來間唔中幾次,變到依家每日都有,嚴重時仲一分鐘7,8次,好辛苦好驚,有冇人有呢個情況分 ...
陪你,我都係,我又唔驚喎…

大宅

春卷 發表於 15-9-4 21:28
陪你,我都係,我又唔驚喎…
可唔可以講下你既情況? 密唔密? 我有時嚴重起上嚟一分鐘有咁多次會好驚,跳到個心會覺得乸實,早搏感覺咁恐怖,點解你會唔驚

禁止訪問

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:春卷 發表於 15-9-4 21:28 陪你,我

可唔可以講下你既情況? 密唔密? 我有時嚴重起上嚟一分鐘有咁多次會好驚,跳到個心會覺得乸實,早搏感覺咁恐 ...
我上個月係一下正常就一下唔正常,入咗院。以前係一分鐘先一兩下唔正常。

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:春卷 發表於 15-9-4 21:28 陪你,我

可唔可以講下你既情況? 密唔密? 我有時嚴重起上嚟一分鐘有咁多次會好驚,跳到個心會覺得乸實,早搏感覺咁恐 ...
係唔舒服姐,又唔會因為咁而死,唔驚,如果冠心病驚啲。

大宅

我驗過血心臟孝素正常,醫生話唔係冠心病都唔係血管塞,叫我唔駛擔心,就算2,3下正常一下唔正常都唔會有危險,但因為太辛苦,直接影響我心情,變成影響日常生活,咁你一下正常一下唔正常都好犀利,入院醫生講乜?駛唔駛留院

大宅

今日掛左一星期心跳機了,好搵笨,覺得唔舒服時按一下掣,記錄時間只有10零秒,咁好難捉到啫,仲有只可按6次,要辦工時間用固網電話傳送紀錄去化驗所,先可清洗再重新記錄,咁就2000蚊,有冇咁搵笨,我依家幾分鐘有一次,按掣又唔係唔按又唔係。。。

大宅

有state 話如果係svt ge 話 ice pack同 vagal stimulation .可以relief 到symptoms

首頁

尾頁

跳至