自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

jump.jump 發表於 15-9-4 12:27
睇完好嬲,人地好人好姐無端端比你逆線炒死左,佢過雙白爬頭好明顯係無腦,完全係危險駕駛,但竟然只判咁輕 ...
咪係囉我都睇了smh
其實solid line overtakes 前面我返酒莊時成日做,喺小鎮大車或老爺車慣哂,問題你冇車先得㗎

呢個世界犯法未必害死人,唔用腦先恐怖

受害家庭好可憐

大宅

jump.jump 發表於 15-9-4 12:27
睇完好嬲,人地好人好姐無端端比你逆線炒死左,佢過雙白爬頭好明顯係無腦,完全係危險駕駛,但竟然只判咁輕

伯爵府

回覆:上年係澳洲車死兩個 LOCAL 既港女俾法庭判左了

其實點解會判得咁輕?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

雨晴寶貝 發表於 15-9-4 12:58
善意提醒:你個公仔意思係笑到喊⋯⋯
多謝提醒,一時㩒錯咗!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

大宅

ChloeMa 發表於 15-9-4 13:23
新牌仔,實戰機會可能唔多。去到外地,條路又濶,膽粗粗就鬆懈了。

可憐死者家屬!
我質疑佢前車太慢或趕時間
澳洲路唔算特別闊尤其山路更加唔會

根本前車block 了佢視缐

其實新牌唔緊要,慢慢揸一定唔會出事真希望其他人引以為鑑

我都好鄧嗰兩個家庭可憐

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

寶石宮

禁止訪問

畀面勳章

回覆:jump.jump 的帖子

伯爵府

aliensss2008 發表於 15-9-4 16:55
我唔好明
點解佢地兩個可以冇事但人地就重傷至死?
照計佢地都有反作用力
死好命+佢應該 HIGH SPEED 過死者既車一截,物理上邊個慢 D 邊個傷 D,印象中佢果架唔係咩特別硬淨既車

BACKPACKER 揸既車好易認,因為甩皮甩骨又舊又殘多,我地係路面見到呢 D 如果再加 ASIAN DRIVER/一堆乘客(BACKPACKER 好興 N 人一車)/個牌唔係黎自我地當時身處個省,真係會避佢架,因為呢 D 就算 HI 到你佢都唔會有錢賠
優悠在澳洲

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

判得真係算好輕.

伯爵府

畀面勳章

佢呢世都會唔安落

水晶宮

引用:睇完好嬲,人地好人好姐無端端比你逆線炒死

原帖由 jump.jump 於 15-09-04 發表
睇完好嬲,人地好人好姐無端端比你逆線炒死左,佢過雙白爬頭好明顯係無腦,完全係危險駕駛,但竟然只判咁輕 ...
應該釘牌

珍珠宮

引用:Quote:aliensss2008 發表於 15-9-4 16:55

原帖由 jump.jump 於 15-09-04 發表
死好命+佢應該 HIGH SPEED 過死者既車一截,物理上邊個慢 D 邊個傷 D,印象中佢果架唔係咩特別硬淨既車
其實我覺得醉駕,危險駕駛同毒駕
總之係因為自己問題而令人死亡

要入誤殺罪囉
佢地根本就係殺人
但唔係有意,,,,,
十幾個月
太輕

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

判得太輕,2條人命黎架

水晶宮

其實香港都判得好輕!有個醉架司機壓死的士上六個乘客,判六年,法官仲話判乜都無用,死者而矣!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:相信佢一世個心都唔安樂。希望佢好好改過。

原帖由 Jolly 於 15-09-04 發表
相信佢一世個心都唔安樂。希望佢好好改過。人誰冇過,知錯能改,善莫大焉。原唔原諒,寬唔寬恕,我唔係當事 ...
佢呢個過非改過就可以,兩條人命兩個家庭不知有多少個人受著着終生痛苦,司機改過又改變到嗎?

禁止訪問

男爵府

真係希望她有悔過之心先好, 唔係去到邊都係害死人。 有時候罰得唔夠重,唔知lee D 人受唔受到教訓

首頁

尾頁

跳至