少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

已經幾舊水買左過 for 小朋友用的小馬桶,有尿或便落到去會有音樂響,但都引唔到佢係個度去開大,請問各位會有其他方法提供嗎....謝謝

大宅

回覆:仔成三歲都唔肯坐馬桶去大便,要用片先肯..

我個仔都未肯呀,係最近先肯開口話要去wee wee,我諗呢啲真係無得迫,要等佢慢慢體會。我都好想個仔快啲戒片慳番啲。

男爵府

見佢一急就放佢去馬桶,成功左就成家人勁誇張讚佢,又拍手又歡呼

大宅

我女介片我用利誘,先介痾尿,同佢講如果1日唔係片痾尿就獎佢買一樣玩具,買左2日就成功左。轉介屎片,因為我女為食,如果佢去廁所痾左屎就獎佢食雪糕,又係2日成功左。

大宅

佢係除左大便要用返片外,其他時間佢都可以唔用片...呢點先難搞...
利誘...呢個方法可以再試試,但睇來利誘個力度要加到好大先有機會成功,謝謝

禁止訪問

珍珠宮

我仔都係 大便片介唔到 返學賴都唔知點算

大宅

回覆 namnamnamlolo 的帖子

你仔都是三歲多?

男爵府

我個仔都係,wee wee冇問題,但大大—定要著片痾,因為平日已冇著片,如佢想開大,佢會俾條片我幫佢著,要著住先痾。

別墅

我女都係,究竟點先可以戒屎片 佢好似坐痾唔到,企先痾到咁

珍珠宮

引用:回覆 namnamnamlolo 的帖子你仔都是三歲多

原帖由 豐乳同露 於 15-09-11 發表
回覆 namnamnamlolo 的帖子

你仔都是三歲多?
爭2個月3歲 迫唔到 唯有等佢再大d睇下點

琥珀宮

回覆:yankit.baby 的帖子

利誘呢個方法有時係幾work,但讀書應該唔work

複式洋房

我個仔都係三歲,兩歲就介左片,要係屋企唔著片,每一小時候左右帶佢去小朋友厠所,等佢有weewee每比出黎,無就繼續坐,而poopoo方面,佢食完野半小時候到就會去,所以又係帶佢坐到有為止,有次試過坐半個鐘話無,我就放佢出黎,轉頭就賴係褲到,佢唔敢郁,我就罰佢企punishment corner,佢自己又會好唔舒服,我就解釋比佢聽,之後就識自己講要去wee同poo!

大宅

有時佢有便意,但唔比佢用片開大,會搞到佢最後唔去,跟住幾日後先去,但都係用片先肯去..

別墅

引用:有時佢有便意,但唔比佢用片開大,會搞到佢

原帖由 豐乳同露 於 15-09-14 發表
有時佢有便意,但唔比佢用片開大,會搞到佢最後唔去,跟住幾日後先去,但都係用片先肯去.. ...
我尋晚就係咁,最後都係要比片佢先痾。。。唯有豁出由佢慢慢戒

大宅

我都有同樣煩惱,vv已戒,但poo poo就有死都要著返片,試過夾硬要佢坐potty結果一路喊住坐忍住唔痾攪到重難痾,威迫利誘都試過,最後我放棄,我都想知點解坐potty反而難痾過著片企係度痾?

大宅

今晚已經係第三日,唔著片點都唔大便,我係咪應該俾佢痾咗先

大宅

引用:我都有同樣煩惱,vv已戒,但poo+poo就有死

原帖由 regretdogdog 於 15-09-14 發表
我都有同樣煩惱,vv已戒,但poo poo就有死都要著返片,試過夾硬要佢坐potty結果一路喊住坐忍住唔痾攪到重難 ...
我女女就快4歲,同你果個一無一樣,叫佢坐馬桶痾屎好似迫佢去死咁,但痾尿可以自己跳上去廁所痾架喎又⋯救命

大宅

引用:我女都係,究竟點先可以戒屎片 佢好似坐痾

原帖由 Vickie1120 於 15-09-12 發表
我女都係,究竟點先可以戒屎片 佢好似坐痾唔到,企先痾到咁
我女都係, 又容易便秘, 唔知點搞

大宅

今日第四日,太擔心,終於俾片佢,一著半個鐘就痾,我嬲佢唔理佢,換片後就無同佢講過嘢!都唔知點好!大便,真係好頭痛,細又煩,大咗又係煩!

首頁

尾頁

跳至