親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 ym403 的帖子

我們一行7大小,最小的5歲,如果自駕去natural bridge睇藍光虫,你覺得可以嗎?因為咁多人,join tour似乎太貴了

大宅

小bb女 發表於 17-11-15 16:58
回覆 ym403 的帖子

我們一行7大小,最小的5歲,如果自駕去natural bridge睇藍光虫,你覺得可以嗎?因為咁多人, ...

自駕去好方便

別墅

想請問各位,

住service apartment是否唔會有人清潔及換床單,
也不會提供毛巾及每日更換毛巾嗎?

子爵府

MissMaMa 發表於 15-9-12 15:19
4. 機票篇
全程都是廉航! 不過也想坐得好一點, 所以買了前排加闊座位, 當中一程由黃金海岸飛星加 ...

MissMama,請問你是在官網買機票嗎?頭先上Expendia見佢會彈去一D Agency,我從未試過咁買,怕遇到黑店

珍珠宮

jemswin1 發表於 17-11-29 23:01
MissMama,請問你是在官網買機票嗎?頭先上Expendia見佢會彈去一D Agency,我從未試過咁買,怕遇到黑店 ...
官網買呀

子爵府

MissMaMa 發表於 17-12-3 09:23
官網買呀

謝謝MissMama,呢幾日已經睇咗好多價錢,見香港航空都有7000呢個價(CNY2018)但唔想只玩黃金海岸,再睇內陸機去開恩滋嘩內陸機好貴呀!
八卦問下你地當初都只係一心只玩黃金海岸嗎?

珍珠宮

jemswin1 發表於 17-12-3 10:18
謝謝MissMama,呢幾日已經睇咗好多價錢,見香港航空都有7000呢個價(CNY2018)但唔想只玩黃金海岸,再睇內 ...
係呀,一心只玩 gold coascoast

子爵府

MissMaMa 發表於 17-12-3 11:13
係呀,一心只玩 gold coascoast

原來如此。因為公司每年CNY都會扣假十幾日,如果暑假去雖然機票平D但扣糧一樣唔抵,所以咁急計劃新年去。(主因都係俾你毒到,學唔到你咁平學到七成都好丫,嘻)

珍珠宮

jemswin1 發表於 17-12-3 11:19
原來如此。因為公司每年CNY都會扣假十幾日,如果暑假去雖然機票平D但扣糧一樣唔抵,所以咁急計劃新年去。 ...

我揀暑假去gold coast ,係因為氣溫舒服,好似香港11月的天氣。gold coast 多野玩呀,我好喜歡,洗費都唔算好貴。一直都想再去多次。

男爵府

回覆 MissMaMa 的帖子

MissMaMa,謝謝你的分享,十分有用!
我去過那些酒店自座餐的網頁,發覺D酒店會收取額外1-2%如果用VISA結帳。是不是每天食嘢、買嘢、逛超市都是比現金cash?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 15-9-13 12:35
短住是沒有, 要自己清潔兼倒垃圾.第一間住4晚是上有, 第二間好似住一星期以上有.
...

MissMaMa, 我都想訂Berkeley on the Beach, 想問下apartment離交通工具遠嗎? 入面乾淨嗎? thanks

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-3-8 16:52
MissMaMa, 我都想訂Berkeley on the Beach, 想問下apartment離交通工具遠嗎? 入面乾淨嗎? thanks
...
我覺得位置非常方便。。。apartment 算乾淨企理,各方面都不錯。但最不好是床單和被,質地唔柔軟,唔係太舒服。

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

MissMaMa 發表於 18-3-9 23:41
我覺得位置非常方便。。。apartment 算乾淨企理,各方面都不錯。但最不好是床單和被,質地唔柔軟,唔係太舒 ...

thanks, 我琴晚已經訂左,$35xx/4晚/5人,4人住再平d, $2700/4晚,好抵

唔知點解你post的相都睇唔到, 好想睇下apartment入面

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-3-10 00:28
thanks, 我琴晚已經訂左,$35xx/4晚/5人,4人住再平d, $2700/4晚,好抵

唔知點解你post的相都睇唔到, 好 ...
你的價錢好平我3年前住,似剛剛裝修完,除左睡房,其他設備都好新。唔知係咪因為咁嘅原因,所以貴過而家咁多。條link壞左。。。遲少少upload相比你睇

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-3-10 00:28

唔知點解你post的相都睇唔到, 好 ...

另外,佢有冇話點加床?呢間apartment 面積好大,但房間相對好細,尤其是張床,我覺得好細張,如果唔加床,5個人會瞓得好辛苦。但印象之中,房間好似唔係太多位置可以加床。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-3-10 16:19
你的價錢好平我3年前住,似剛剛裝修完,除左睡房,其他設備都好新。唔知係咪因為咁嘅原因,所以貴過 ...

星期四突然見agoda半價,即訂,第二日已經貴返

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-3-10 16:22
另外,佢有冇話點加床?呢間apartment 面積好大,但房間相對好細,尤其是張床,我覺得好細張,如果唔加床 ...

冇呀!唔知佢點加,總之話我3大2小一定要加床

珍珠宮

Lqueenie 發表於 18-3-10 16:26
星期四突然見agoda半價,即訂,第二日已經貴返
幾年前淨係得booking 有得訂。。。而家多左選擇,又可以平左,真好

男爵府

MissMaMa 發表於 15-9-18 23:51
7. 飲食篇
澳洲的飲食消費, 普遍都頗貴. 此行的一大難題, 就是要解決食的方面, 希望吃得豐富, 又合胃口之餘 ...

請問團購餐有無規定一人要買一個餐呢?我見好多餐廳係2人餐coupon, 唔知買一個2人餐,2大2小share得唔得呢?thx

複式洋房

MissMaMa 發表於 15-9-12 18:28
哈哈,間屋我都想買起架

藍光蟲呢個團呢,其實係晚上行山團,導遊會一路行,一路介紹沿途動植物 ...

你8月去wild n wet 吾凍?

首頁

尾頁

跳至