興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

公爵府

請問點種?

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

珍珠宮

畀面勳章

拆開一粒粒埋入泥

芽向上

珍珠宮

dincat 發表於 15-9-14 14:53
拆開一粒粒埋入泥

芽向上
請問種過彊/蒜既泥之後可唔可以種再種蔬果?

珍珠宮

畀面勳章

收成後翻鬆, 在陽光下曝曬3日, 或用黑膠袋包住泥曝曬1日<<殺菌殺蟲

下次種植時在泥底層放基肥

clly    發表於 15-9-15 15:06

珍珠宮

dincat 發表於 15-9-14 17:24

收成後翻鬆, 在陽光下曝曬3日, 或用黑膠袋包住泥曝曬1日

公爵府

引用:拆開一粒粒埋入泥芽向上

原帖由 dincat 於 15-09-14 發表
拆開一粒粒埋入泥

芽向上
謝謝你回覆。請問有冇話要埋幾深?

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

珍珠宮

畀面勳章

回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子

剛遮住芽位深度已夠

公爵府

引用:回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子剛遮住芽位深度已

原帖由 dincat 於 15-09-15 發表
回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子

剛遮住芽位深度已夠
Thank you

大宅

引用:Quote:dincat 發表於 15-9-14 14:53 拆開一

原帖由 jojoplanet 於 15-09-14 發表
請問種過彊/蒜既泥之後可唔可以種再種蔬果?
我都種緊姜但我唔知道原來種完佢地原來D泥唔再用得架

大宅

how long it takes to grow 1 to 2 pcs garlic.. into several pcs.. harvest i mean?

首頁

尾頁

跳至