懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

前天如期到政府產檢,因過左預產期,醫生話幫我check下子宮頸。佢話我子宮頸已成熟,佢隨即幫我做子宮掃膜,即係用手將宮頸同胎膜分開,過程快不過我覺得都幾痛。之後醫生先解釋係咩,佢話做左會幫助早啲有分娩反應。對於我來講係好事,因我亞B係大碼,所以都唔想拖大耐先出世,不過如果醫生做之前同我講左先做,會好啲囉~不過我知佢都係為我好嘅,心諗點都好,最緊要有幫助。即日上病房做埋check胎心先番屋企。呢兩日,不停留啡,宮宿密左,肚有啲痛,不過唔係regular, 所以都未入得院住。睇怕做左呢樣嘢,對我來講唔係好work。最後如未有動靜惟有等到28號入院催生啦…

別墅

情況同你一樣,不過我做完即刻留左一大攤血,第2朝有紅色的啫喱狀分泌物,而家keep住留啡。去醫院check過,話正常,佢話冇有規律性既陣痛,冇穿水就等29號催生果日。

男爵府

2018復活節勳章

回覆 vvlovelysmile 的帖子

我都有啫哩物體,唔知做子宮掃膜多唔多人做呢?好似網上好少資料同少人提及,反而外國網站資料就比較多。

大宅

回覆:kikibebe 的帖子

我響私家醫院生,最後一次產檢39W,私家醫生也有同我做子宮掃膜,然後入院催生。

男爵府

2018復活節勳章

victorian2015 發表於 15-9-24 10:28
我響私家醫院生,最後一次產檢39W,私家醫生也有同我做子宮掃膜,然後入院催生。

...
其實做左係咪有啲幫助呢?So far, 我都冇咩動靜。

大宅

做咗之後幾日會生㗎啦。

別墅

做完會流啡見紅嗎?

別墅

回覆:vvlovelysmile 的帖子

你係check 完流血入醫院嗎?醫生話正常會流血?

首頁

尾頁

跳至