婆媳關係

跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

我形容一下男家有乜角色先!!
62:無返工...最叻打麻雀....去飲酒夜浦 間中有極度不良既嗜好...(40 歲尾)
99 : 無返工...最叻訓到下午4-5點....一星期3次飲酒夜浦...扮傻扮蠢乜都話唔識...扮唔識煮飯...唔做家務...懶到出汁....但又中意認屎認屁...貪錢到爆...又中意計縮數(40歲尾)
姑9 : 返工成日返一個月就唔做....最叻扮大家姐 管家婆 乜都關佢事....最貪小便宜計縮數....成個婆仔咁 (20 歲頭)
叔仔: 最叻就係唔做野一味話要讀書但係又唔勤力讀極都唔得個隻
c6: 聽到佢地講唔岩聽既野就唔出聲扮聽唔到...又唔會同佢地討論一番....乜都無所謂....

**到我結婚前鬧左一場超勁既交 ....都係姑奶99搞出黎**

首先講下d細事件先啦
事件一
我同c6拍左拖5個月左右就plan 去北海道旅行...咁我地共識左團費$20000就係c6比...而係日本既洗費$20000 就係我出.....當我99 知道c6同我去日本時即刻問c6係邊度搵咁多錢去旅行...又話一齊左無耐就同佢(我)去旅行值唔值得....意思話要洗咁多錢 .....又話冇同過呀媽去旅行.... 但事實99 一個月總有一次係會問c6 拎錢去中國旅行...最後我老公比左萬幾蚊99 塞住佢把口...即刻收哂聲....但當時我係乜都唔知仲傻奸奸覺得99好好...之後係同姑9 吹水時佢漏口講左比我聽....我即刻著哂...雖然比錢99 係天經地義 但唔洗講到又值唔值又e樣個樣為左拎c6 d 錢....

背景再提多小小
3姊弟都唔係6299 湊大..因為由細到大佢地都周圍浦 ....由呀婆呀公呀嫲湊大的....99 小小湊仔經驗都冇.....乜都唔識的...基本上細個係冇付出過....佢生3個既原意係諗住d 仔女出黎做野要養埋佢比錢佢洗

複式洋房

回覆:男家一家都係怪物姑奶99最叻搞屎棍

事件二
到左遊船河既季節 ...咁姑9就問我同c6 去唔去...咁c6 就話佢ex都會去... 因為姑9 同佢ex幾fd就叫埋佢去...我就話佢去我唔去喇...我又同佢地唔熟 我去到又唔會同佢玩....始終我接受唔到同c6 ex 做朋友....
點知我姑9 係whats app 度同c6 講 : 洗唔洗咁巴閉呀......其實我又唔係嬲佢...我去唔去都冇所謂 只不過係唔想去到又見到唔想見既人...但佢講埋 e d 野都幾嬲....c6叫姑9 調返轉黎諗....佢又話我多如....最終姑9 都係冇叫ex 去...而我地就去左

伯爵府

go go go........ waiting

別墅

回覆:chunghauming 的帖子

姑9都係20歲頭。。咁你老公咪好細個?

Jolin_Yuen    發表於 15-10-5 13:19
方方媽媽    發表於 15-10-5 12:06

男爵府

引用:姑9都係20歲頭。。咁你老公咪好細個? +

原帖由 十月B 於 15-10-05 發表
Same question...

別墅

傻架個姑仔

別墅

係啵。。。姑9。。20頭?

複式洋房

事件3
有一次6299叔仔姑9 全家都去哂中國旅行...咁屋企有隻唐狗就需要我同c6 返去放狗**我同c6 都係住娘家屋企**咁需要住一星期...因為我要拎太多野去所以決定拎個行李箱一次過裝哂....到佢地成班返黎....就話我個行李箱阻住哂 洗唔洗咁誇張...又e 樣又個樣....總之就多多聲氣...99又懶係好咁話幫我地換埋床單.....心諗: 要我訓你張床幫你放狗緊要換啦下化.....個晚99 叫我地咁夜係佢度訓一晚** 要同叔仔一間房訓3呎既上床*** 跟住我即刻話唔好...冇帶咁多套衫....緊係返屋企舒服啦4 呎床又自己一間房....

複式洋房

引用:姑9都係20歲頭。。咁你老公咪好細個?

原帖由 十月B 於 15-10-05 發表
c6 細 姑9 11 個月

複式洋房

想再講多小小佢地d 行為
佢地最鍾意係人面前講到自己對我好好...又讚我好..好錫c6..但係我背後就成日講我壞話....
係我面前又成日講其他人壞話....又話人e 樣衰個樣衰...
買野又成日講價...著數拎到盡....

複式洋房

其實我同c6 一齊左年幾都已經認定左對方係結婚對象...亦都plan 左幾時結婚同影婚紗相....亦都諗住早d 生小朋友....係去影婚紗相前兩三個月發現我有左bb...其實我地去影婚紗相同 plan 結婚都冇同佢屋企人商商量過都係我地自己決定...因為佢地太煩勁煩勁多意見....咁我有左bb 就一定要同99 講啦....c6 一講比99聽...佢狂鬧又話你做乜唔帶套呀...我教左你唔好咁早生bb 架啦....狂鬧狂鬧.... 最後叫我落左佢tim....c6 開specker 我聽到哂....我覺得好傷心...平時係我面前話我點好點好....而家咁對我....c6係冇諗過要佢地幫一分一毫...因為佢地係冇錢.....我都唔知佢地驚d 乜....最後c6 講左一樣野佢即刻收皮....6299 都係20 歲頭生姑9 而當時佢地都係有左bb 而結婚...最後屈服左

別墅

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=10443&id=100001328316511&ref=fbx_album

別墅

2024年龍年勳章

追~~~

大宅

畀面勳章

對唔住有少少唔明。。。
6299都40尾,但姑9又20頭。。。點可能20頭生姑9呢???

大宅

公爵府

cher0620 發表於 15-10-5 01:40
對唔住有少少唔明。。。
6299都40尾,但姑9又20頭。。。點可能20頭生姑9呢???
49 25 23 咁掛

公爵府

成個故仔最恐怖係成家無人有野做 係咪食綜援架

babykenky    發表於 15-10-5 02:16

男爵府

引用:成個故仔最恐怖係成家無人有野做 係咪食綜

原帖由 凍檸檬茶 於 15-10-05 發表
正想咁問

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:cher0620 發表於 15-10-5 01:40 對唔

49 25 23 咁掛
25叫20中拉
20頭=20、21、22

大宅

引用:成個故仔最恐怖係成家無人有野做 係咪食綜

世事都被妳看透

首頁
12345...7

尾頁