心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

[color=rgba(0, 0, 0, 0.701961)]尋日喺Facebook 見到個朋友讚個賣首飾專頁,入去後見到啲飾物款式都幾特別,今日收工後就打算上去舖頭睇下。今日收工比較晏,見到個專頁寫收9點而時間都差唔多亦見到有個電話號碼,就打個電話問下係咪已經閂門,佢表示可以上去睇亦問我想揾乜野款式,我就同佢講我想搵對耳環,佢就話可以,但上面無eps,3千蚊先可碌卡,如果唔啱唔緊要。我話ok.佢就想做marketing research問我做乜職業?我答佢我做sales 零售。上到去舖內的sales已知我想搵耳環,我話想搵對綠色的,送人生日,佢話拎啲有閃石比我,我話唔要有石,我就話你比5分鐘我揀啦!之後佢就攞啲其他形狀的閃石比我,根本就唔係我想要嘅野我再問你地有冇啲耳環係夾的?佢地話無,要拎返去廠都要幾個月可能趕唔切,我諗既然趕唔切不如揀比自己啦,我見到專頁有貓頭鷹系列都幾得意就想睇下,佢地就話時間咁趕不如你有多啲時間先啦!然後佢地兩個自己對話講工廈過9點怕保安點點,我聽到當然知道佢好想我走啦,所以我就話咁我走先下次多啲時間先上黎。事情本來就完結,但是10分鐘後我收到個電話,就是頭先我打過話可以上去睇嗰個人,通話時間只有6秒,但是佢一開口就話我係某間舖頭派去嘅人(當然佢有講個間舖頭名叫lanes)特登去扮客,我話你搞錯咗,佢就cut咗我缐。我心入面真係非常不忿,就打返電話去,佢就話你仲夠膽打電話黎,又話你同你老闆講山水有相逢,你識咁做我都會咁樣樣做架,電話有哂錄音,話我騷擾佢,我話你報警我都唔怕,之後又再cut我缐。過咗一陣又whatsapp 我,內容(All phone record n cctv record in the shop keep for further investigate)我真係覺得而家啲痴線人越黎越多,咁驚人地扮客或抄你款不如唔好做。仲有你以爲好醒知道有間碟上黎扮客,但是又鬧錯一個真心想光顧你嘅客人,是非不分明明騷擾緊我又what's app 我卻話人地騷擾你,你知道你是打門口做生意嗎?

shanbity    發表於 15-10-7 01:52

洋房

真是覺得好委屈,到而家都訓唔著。

大宅

這是小人之心...自己同自己趕客
樓主, 不要動氣 , 再騷擾你要報警

水晶宮

唔洗委屈呀, 佢自己自作自受趕客啫, 疑心大傻成咁根本唔啱做生意, 你慶幸自己無比錢佢賺到就真

生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

洋房

多謝你地呀

侯爵府

是那一間

洋房

vienxa uniqxe jewellery online shop係銅鑼灣波x富街富x大廈3c
無意中發現呢間名店曾經有人實名公開佢哋店名
之後間名店出信要求網站負責人刪帖
所以,打番幾個x,免得站長被麻煩啦

大宅

回覆:從來未過咁嘅人(文章有點長)

出名嘅黑店,服務態度差又串,我之前都上過去,比我見到同一條鏈佢賣$500 淘寶賣$20

洋房

monitorcc 發表於 15-10-7 20:22
出名嘅黑店,服務態度差又串,我之前都上過去,比我見到同一條鏈佢賣$500 淘寶賣$20

...
其實打開門囗做生意,你就預咗有人係唔買野,你態度咁差,唔買野就唔得⋯⋯就要屈人係間諜?!講真如果我係間諜首先我會早D上黎睇野,起碼預半個鐘,絕對唔會睇五分鐘,亦唔會用自己的電話號碼打電話比你話你知我上黎睇嘢,留咁多手尾跟。仲有佢地做唔到我生意並非我無意買而是佢地趕客⋯⋯見到你話佢D係淘寶貨我好興幸自己無買。

洋房

hihi-bb 發表於 15-10-7 09:38
這是小人之心...自己同自己趕客
樓主, 不要動氣 , 再騷擾你要報警
我尋晚已經block咗佢,佢應該騷擾唔到我!

大宅

樓主,好彩無比錢佢賺

洋房

回覆 hellojaja 的帖子

係呀!之後上網搜尋仲見到有D人 上去無買野會比鬧 ⋯咁樣衰就咪黎啦

琥珀宮

嘩咁衰﹗一定要買嘢既咩﹗唔買嘢就間諜?﹗

洋房

tansyneko 發表於 15-10-8 16:56
嘩咁衰﹗一定要買嘢既咩﹗唔買嘢就間諜?﹗
總之就鬧,我上網見到有人比佢話影佢D貨,之後仲上討論區一唱一和咁唱佢,係人生攻擊及誹謗,要求網站刪除有關文章。亦有話人咁樣衰就唔好黎睇野。
我講係實情亦無公開實名,真係唔怕佢!

複式洋房

距地太緊張喇.

洋房

回覆 Kayee1201 的帖子

緊張還緊張,佢呢D人根本就係趕客!

大宅

無料先會咁怕人
做得生意無d氣量唔好學人做生意

大宅

唔好嬲,唔好幫襯佢已經得啦!呢d店,做唔長。

複式洋房

回覆 Kristt 的帖子

抵距地冇生意做.唔好為呢d人勞氣

伯爵府

咁既个服務態度,真係趕客走

首頁

尾頁

跳至