自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乜都唔駛做叫幸福如果有一日冇人照顧, 乜都唔識, 點生存呢

公爵府

超級特務 發表於 15-10-9 11:54
喺BK, 無論FTM, WORKING MUM, 少奶奶, 成日有人呻自己苦況......
我有個親戚, 佢娶咗個老婆, 老婆唔識煮飯 ...
哈哈 ! 我即刻幻想將來我隻B娶了這種老婆時我會點........
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

超級特務 發表於 15-10-9 11:54
喺BK, 無論FTM, WORKING MUM, 少奶奶, 成日有人呻自己苦況......
我一定是命苦

我而家既老公對我無咩欣賞既地方
EX 男友, 也從未讚美過我
我家人都是當我是平凡人一個, 我無咩特長呀咁

我也許是一無事處, 無咩優點, 所以我感覺, 老公又好, EX 又好, 我是在他們心裡, 可有可無的女人

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

kitbebe 發表於 15-10-9 12:32
乜都唔駛做叫幸福如果有一日冇人照顧, 乜都唔識, 點生存呢

不一定, 睇命水, 識得一位AUNTIE, 佢咩都唔做, 飯也不會煮, 菜也不買, 要老公咩都做晒, 佢唯一會做, 就是化妝和查指甲油, 但佢老公愛佢愛到死個日都仲為佢煮飯, 突然心病去左

所有遇見,皆有因果

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小詠 發表於 15-10-9 12:43
不一定, 睇命水, 識得一位AUNTIE, 佢咩都唔做, 飯也不會煮, 菜也不買, 要老公咩都做晒, 佢唯一會做, 就是 ...
無人知道幾時死, 萬一老公先走, 咁就不堪想像了..................................

珍珠宮

kitbebe 發表於 15-10-9 12:45
無人知道幾時死, 萬一老公先走, 咁就不堪想像了..................................
AUNTIE 老公走了後, 佢女兒請人照顧她, 都90 歲才去, 臨死, 仲問護士拿回化妝品, 要化左妝才肯去
所有遇見,皆有因果

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有人懂得欣賞最好命

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章 畀面勳章

可惜世上很多野也有時限!

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:喺BK, 無論FTM, WORKING MUM, 少奶奶, 成日

原帖由 超級特務 於 15-10-09 發表
呢個男人嫁得過

36日咋...緊張緊張

大宅

應該好少人識欣賞
七分正義三分邪

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:kitbebe 發表於 15-10-9 12:45 無人

原帖由 小詠 於 15-10-09 發表
AUNTIE 老公走了後, 佢女兒請人照顧她, 都90 歲才去, 臨死, 仲問護士拿回化妝品, 要化左妝才肯去
...
呢個好浪漫既故仔,不過都要有錢先得

36日咋...緊張緊張

伯爵府

引用:如果我仔娶個+乜都唔做的女人番嚟,我都會

原帖由 Kanyin 於 15-10-09 發表
如果我仔娶個 乜都唔做的女人番嚟,我都會不滿,都會咁問佢。
咁如果你個女嫁左個男人,男人竉佢咩都唔做呢?

--------
我自己都有一仔一女,
如果個仔娶左個大食懶返黎,
我都會激親。

但唸到自己個女嫁左唔洗做,
又好似好唔錯咁喎

------
人係偏心既。我會成日記住想個女點,就要點對新抱

珍珠宮

hate3party 發表於 15-10-9 13:04
呢個好浪漫既故仔,不過都要有錢先得
咁AUNTIE 兩公婆一向都唔愁衣食, 但AUNTIE 只懂打扮, 但只有佢老公欣賞, 佢死前要化靚D妝, 因唔想去到下面見到老公, 仲係又老又殘既樣
所有遇見,皆有因果

侯爵府

有人話取老婆不是取賓妹wor

大宅

啱聽

子爵府

牛年勳章

我等緊老公欣賞我為佢煮餸嘅一日...
我煮d野唔難食,只係佢地全家都好怕有人唔返工(因為佢地兄弟姊妹間有一個自二十歲開始無做野到而家,靠阿媽同佢地養),所以好怕我煮餸俾佢地食係想唔返工做煮婦

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我都想有人欣賞我

但現實生活係無人欣賞

瑪瑙宮

小詠 發表於 15-10-9 12:49
...
你這個CASE唔同, 樓主話無仔女的我想話唔好以為乜都唔駛做就好幸福, 好多野隨著時間會改變的, 自我增值好重要, 又或且要有積蓄, 不要全部倚靠一個人, 好危險呀!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人地既優點可能夜晚 / 2人世界時先發揮, 咁易俾99 睇到咩, 個99 都唔化!!

1bear1dream    發表於 15-10-9 14:10

首頁

尾頁

跳至