興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

貓貓腸胃極度敏感,已經睇vet , 不停試糧已經接近三年,但仲未找到合適的糧,只能一直用自蒸雞柳再試糧,
而家等緊血液食物敏感測試報告,但是最快也要一個多月,
貓咪食主食罐和乾糧都痾,現在暫時只能食自煮蒸雞柳或Kakato chicken mousse ,但是長期食不夠營養,vet 又叫暫時唔好再比新糧試住,怕再令貓貓腸胃更差,比住蒸雞先,而家見到貓貓冇乜力,唔夠飽,又根本唔夠營養,點頂多個幾月淨雞柳好心痛
想各位幫忙介紹下有冇綜合營養膏頂住先,等報告出再找合適的糧

Gimpet ok 嗎?有冇貓貓食過?
謝謝

子爵府

試過生肉糧未呀?

男爵府

回覆:有関營養膏

vet無提議試咩糧嗎?
我唔敢推介咩糧, 營養膏都未試過, 不過我諗,
如果已經唔夠營養, 試左雞柳係唔會痾既話, 不如蒸雞脾肉比貓貓, 營養成份高過雞柳, 頂多一個月, 出埋報告先轉隻啱既

複式洋房

回覆:痛心 的帖子

我隻英短回來時和你猫猫一樣,吃什麼糧都疴,一日疴六至七次,不停轉医生,試糧。連續看了近五個月,又驗血和大便都做,無辦法。後來医生要試用類固醇。我索性不給牠食葯,用最原始食物,煎紅衫魚拆肉給牠食,什麼糧都不食。慢慢景然好起來。吃了半年多,再試試乾糧,景然逐漸吃得了。無再疴了。

複式洋房

小美媽 發表於 15-10-14 14:21
我隻英短回來時和你猫猫一樣,吃什麼糧都疴,一日疴六至七次,不停轉医生,試糧。連續看了近五個月,又驗血 ...
咁神奇?請問可否pm你問下意見?thanks

首頁

尾頁

跳至