基督家庭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實我想帶個囡去,小女現十歲。想請問係小朋友要坐定定,單向聽講道形式,定係有活動呢?家長須陪同嗎?多謝答覆

總有離別的時候

公爵府

2024年龍年勳章

Chowying 發表於 15-10-27 01:53
其實我想帶個囡去,小女現十歲。想請問係小朋友要坐定定,單向聽講道形式,定係有活動呢?家長須陪同嗎?多 ...
http://www.catholic.org.hk/v2/b5/a06church.html

你可以致電你附近堂區詢問兒童主日學事宜,
兒童主日學係以年齡分班,
一班同年紀小朋友上堂!
但已經開學, 你可以試問可否插班!

另外你可以返成人慕道班!

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Chowying 發表於 15-10-27 01:53 其

原帖由 珠氏家庭 於 15-10-27 發表
http://www.catholic.org.hk/v2/b5/a06church.html

你可以致電你附近堂區詢問兒童主日學事宜,
Thx

總有離別的時候

大宅

回覆 Chowying 的帖子

其實唔同教會可能有不同安排,我教會就會分齡上課「包括聖經故事、手工、詩歌」,但就不是坐定定的,可以討論。家長就可以同時間聽講道。

翡翠宮

引用:回覆 Chowying 的帖子其實唔同教會可能有不

原帖由 bbq2008 於 15-10-27 發表
回覆 Chowying 的帖子

其實唔同教會可能有不同安排,我教會就會分齡上課「包括聖經故事、手工、詩歌」,但 ...
唔該你

總有離別的時候

大宅

引用:其實我想帶個囡去,小女現十歲。想請問係小

原帖由 Chowying 於 15-10-27 發表
其實我想帶個囡去,小女現十歲。想請問係小朋友要坐定定,單向聽講道形式,定係有活動呢?家長須陪同嗎?多 ...
有些教會兒童事工會用Awana或Joyful kids.
以活動形式教授聖經,孩子會好開心。

Chowying    發表於 15-10-28 15:07

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Chowying 發表於 15-10-27 01:53
每間教會做法也不同.
我們教會係分小學組, 幼稚園組, 青少年組.
小學組: 會唱詩歌, 分享見證, 聖經教導, 之後會一齊討論當日的經文, 背金句. (中間也會有茶點時間)
幾時插班都得.

Chowying    發表於 15-10-28 15:07

首頁

尾頁

跳至