自由講場

跳至

首頁
23456...19

尾頁

複式洋房

引用:冇話呃唔呃嘅,你情我願,你知道哂佢嘅手續

原帖由 lovececing 於 15-10-31 發表
冇話呃唔呃嘅,你情我願,你知道哂佢嘅手續費都買咁冇人呃你嫁,不過我買咗幾年,基金都有賺(睇%),但賺嘅 ...
手續費咁誇張?

伯爵府

開心吸收勳章

回覆:康宏理財基金是老千嗎?

我唔會幫剛畢業既人買,因為佢地隨時轉行

複式洋房

引用:我唔會幫剛畢業既人買,因為佢地隨時轉行

原帖由 pokipoki 於 15-11-01 發表
我唔會幫剛畢業既人買,因為佢地隨時轉行
都係既

伯爵府

回覆:portercat 的帖子

聽人講過

大宅

回覆:claudia 的帖子

我表姐當年都係大學畢業,搵黎搵去搵唔到工,結果做左康x賣基金sales,無sell我因當時未畢業,舅父就買左,開頭幾個月係有賺,舅父見有賺錢就+馬,無耐就好開始輸,結果當然係差不多無哂d本金,自此見親面都面阻阻,而表姐就轉左獅子銀行賣基金

複式洋房

引用:我表姐當年都係大學畢業,搵黎搵去搵唔到工

原帖由 susanchan80 於 15-11-01 發表
我表姐當年都係大學畢業,搵黎搵去搵唔到工,結果做左康x賣基金sales,無sell我因當時未畢業,舅父就買左, ...
Sell到我怕鬼左佢

子爵府

減齡達人勳章

好多年前我找緊admin.工, 我有找agent幫我找, 有一日agent call我見康宏, 講明係admin.工, 重話知會負責D咩工作, 點知去到, 有3個男人IN我, 全部都係sales team D主管, 話admin位得一個, 問我試唔試under 佢地做財富管理, 重派埋咭片, 可以考慮下, 隨時CALL佢地, 我當時心裏不停爆粗, 晒我D時間同車錢.

珍珠宮

portercat 發表於 15-10-29 16:54
聽過不少人話康宏sell的基金都係呃鬼人,想知詳情、例子⋯⋯

因為朋友個女大學畢業剛入行,sell 我地

唔敢講是否呃人,但打開門做生意就肯定要賺錢及不是慈善機構。
只能講投資一定有風險,無可能一定賺。而sell你買嘢就當然要包裝下件產品,講到好好下啦。至於可信性有幾多,要自己衡量下。

水晶宮

引用:Quote:原帖由+BKsquare+於+15-10-31+發表本

原帖由 portercat 於 15-10-31 發表
好似話每季會有頒獎典禮,分豬肉獎以表揚員工為公司呃咗幾多條水魚? 一入職就有公司內部獎攞⋯⋯
朋友咪揸 ...
我對一啲好需要專業知識嘅行業

請嘅人係冇專業知識之餘,仲要搵到錢
我抱有懷疑

子爵府

我有個舊同學入咗呢間,狂sell 我哋,連市況好差冧緊都仲叫我哋幫佢買多d 基金plan, 當人傻仔,所以冇好感,彩佢都傻

複式洋房

引用:我有個舊同學入咗呢間,狂sell+我哋,連市

原帖由 skac 於 15-11-01 發表
我有個舊同學入咗呢間,狂sell 我哋,連市況好差冧緊都仲叫我哋幫佢買多d 基金plan, 當人傻仔,所以冇好感 ...
都懷疑做基金Sales遲早會冇晒朋友.....

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

康宏d人唔掂

公爵府

基金佬會令人發達就先令自己發達先啦, 洗乜做基金佬, 唔通真係為興趣咩?
原理同睇相佬一樣, 睇相佬呃你十年八年

複式洋房

引用:基金佬會令人發達就先令自己發達先啦,+洗乜

原帖由 月光兔 於 15-11-02 發表
基金佬會令人發達就先令自己發達先啦, 洗乜做基金佬, 唔通真係為興趣咩?
原理同睇相佬一樣, 睇相佬呃你十 ...
咁又係喎!

大宅

不能說係老千既.... 對個agent有信心味幫襯lor....

題外話... 康宏好識推銷自己的公司文化, 吸引 fresh grad入行. 呢排sell work life balance 洗腦洗得幾高明.

複式洋房

引用:不能說係老千既....+對個agent有信心味幫襯

原帖由 IamTvbuddy 於 15-11-02 發表
不能說係老千既.... 對個agent有信心味幫襯lor....

題外話... 康宏好識推銷自己的公司文化, 吸引 fresh gr ...
洗腦....

複式洋房

portercat 發表於 15-10-29 22:11
唉!最敝佢講到我唔買, 就係唔識投資,
買, 就等於佢同我理財咁
唔識你就問佢嘛, 佢一定會講到你明, 聽完佢講最好都自己分析下, 佢又唔會逼你既

投資好多方面既, 基金又係投資, 股票又係, 草喺銀行定期, 買外幣都係, 最緊要自己知買緊乜㗎啫, 同埋定期review portfolio, 你唔信佢個女, 就搵一個信得過既理財顧問問下意見啦

D錢就咁擺喺度, 好快俾通漲食晒, 其實搵D出路俾D資金都係正確既理財態度嚟㗎

複式洋房

回覆:康宏理財基金是老千嗎?

係既

首頁
23456...19

尾頁

跳至