論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我冇請工人, 唔知有冇問題。 但如果我係小朋友媽咪, 我會勁心痛

今朝約十點我係四小龍M記食早餐時, 見到坐附人近的小朋友一路食一路同工人拉拉扯扯咁。 跟住個工人好惡咁罵個小朋友, 再係咁就會leave him alone。
食食下個工人好似發脾氣咁款, 拎袋粒餐唔出走咗。 當時小朋友好慌好傍惶, 望咗陣就想拎埋個餐盤去揾工人。 我地就叫佢坐定等下先, 但過咗陣工人又未返。 小朋友又驚話唔識返屋企。 我地初初以為佢住附近屋苑就諗住送佢返屋企。 但再問下佢就話要搭地鐵先返到, 而佢又唔記得爸爸媽媽電話。 講講下工人來我地話咗佢幾句, 但佢就話自己只係去拎外賣袋。

跟住有啲人走咗後, 工人就係咁質問小朋友有冇亂誁啲咩。

我靜雞雞影咗工人相, 係小朋友水壺到睇到佢個名。 而小朋友話佢係來吏丹福學游水

如大家覺得有需要我就post 相上來啦。 至於小朋友名可pm問我, 係男孩子。

複式洋房

回覆:marmalade 的帖子

Yes of course

男爵府

引用:我冇請工人,+唔知有冇問題。+但如果我係小

原帖由 marmalade 於 15-11-28 發表
我冇請工人, 唔知有冇問題。 但如果我係小朋友媽咪, 我會勁心痛

今朝約十點我係四小龍M記食早餐時, 見到坐 ...
幫推,好憎啲姐姐蝦小朋友。

男爵府

回覆:大家覺得工人扔低小朋友走咗去有冇問題?

Post相啦
呢d工人唔要得

男爵府

當然開名啦

大宅

我每星期六帶3歲仔上興趣班,都撞見同𨋢有個印傭帶一個小朋友返興趣班,手機不離手,送小朋友上樓仲要唔出𨋢,推小朋友出𨋢叫佢自己入去喎

子爵府

回覆:大家覺得工人扔低小朋友走咗去有冇問題

推,pk工人

公爵府

大把呢d衰工人,所以我唔比她們自己帶小朋友外出

男爵府

Post la, 呢d正賤工人!

首頁

尾頁

跳至