自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

伯爵府

回覆:阿媽想同大陸軟飯王結婚,好無耐

接你妹去你度住得唔得呀....咁講真...人老左都係想搵個伴姐,你地個個有自己家室,邊個得閑日日陪你媽咪?反而要同你媽講好,份退休金要比信得過既人keep,每個月比番生活費佢,慢慢傾啦,希望你媽會明你咁做係為佢好,有時貼錢呢家野....或者你媽覺得...貼錢如果有個人陪下自己...有咩唔好...

大宅

引用:Quote:deer123+發表於+15-12-1+16:27+如題

原帖由 bkfans 於 15-12-01 發表
呢個係佢自己既人生, 佢有權選擇(即等於個女要嫁軟飯王一樣)
但個個係我阿媽,佢辛辛苦苦湊大我地幾個,我如果唔理佢,好可憐,個軟飯王成日講我地壞話,話我地唔會養佢到老,我兩個細佬又係衰,有時洗晒d錢唔會比家用,又成日唔見我媽去左玩,佢地都係25、6,唔識諗

公爵府

引用:Quote:deer123 發表於 15-12-1 16:27 如題

原帖由 bkfans 於 15-12-01 發表
呢個係佢自己既人生, 佢有權選擇(即等於個女要嫁軟飯王一樣)
無錯無錯!
依家最緊要處理個妹先
24歲咁後生都唔知個男人會唔會色心起

大宅

引用:接你妹去你度住得唔得呀....咁講真...人老

原帖由 sumsum_so 於 15-12-01 發表
接你妹去你度住得唔得呀....咁講真...人老左都係想搵個伴姐,你地個個有自己家室,邊個得閑日日陪你媽咪? ...
我同緊6299姑奶住緊,實在無位比佢黎訓

男爵府

其實叫阿媽返去同個男人住得唔得,可能個男人知道自己無機會落黎就走佬呢

珍珠宮

開心吸收勳章

叫你媽媽同個軟飯王講,佢打算嫁雞隨雞,give up 個HKID card。睇下個軟飯王仲肯唔肯?

別墅

引用:我媽有筆退休金,我驚佢好快比人厄埋,其實

原帖由 deer123 於 15-12-01 發表
我媽有筆退休金,我驚佢好快比人厄埋,其實我唔介意佢地一齊,但佢要我細妹同個男人一齊住,我細妹唔想,但 ...
你細妹有無多小小背景
想搵個正常人合租(當然好初步諗法)

大宅

引用:接你妹去你度住得唔得呀....咁講真...人老

原帖由 sumsum_so 於 15-12-01 發表
接你妹去你度住得唔得呀....咁講真...人老左都係想搵個伴姐,你地個個有自己家室,邊個得閑日日陪你媽咪? ...
我媽話d錢佢要自己keep....咁我好擔心,驚佢遲下會賣左層樓

伯爵府

呢個男人开得聲叫你媽过晒D錢比佢,十成九係騙財,叫你媽同嗰男人講全部錢比晒你哋,身冇財物,睇下嗰男人点,肯定走佬!

你亞媽成日話仔女唔體諒佢,咁佢又有冇體諒女兒呢?

Hebecc05    發表於 15-12-1 19:05

大宅

引用:叫你媽媽同個軟飯王講,佢打算嫁雞隨雞,gi

原帖由 InkCartridge 於 15-12-01 發表
叫你媽媽同個軟飯王講,佢打算嫁雞隨雞,give up 個HKID card。睇下個軟飯王仲肯唔肯? ...
我媽話大陸污糟,唔會返大陸住

大宅

引用:呢個男人开得聲叫你媽过晒D錢比佢,十成九

原帖由 judychungpuiyan 於 15-12-01 發表
呢個男人开得聲叫你媽过晒D錢比佢,十成九係騙財,叫你媽同嗰男人講全部錢比晒你哋,身冇財物,睇下嗰男人 ...
而家我地講乜佢都覺得針對,佢話之前試過個男人,唔係貪佢d錢喎

子爵府

廿幾年黎呃一個人?唔容易呢。其實呢件事,會唔會係有你既偏見丫。

子爵府

我覺得要設法幫呀妹遷出先

至於其他真係無計 錢係佢既 唯有比少d家用唔好益男人

當幫呀媽儲囉

大宅

呢個男人都好堅持20幾年⋯⋯⋯好有耐性!

大宅

引用:Quote:原帖由+deer123+於+15-12-01+發表我

原帖由 蘋果Mui 於 15-12-01 發表
你細妹有無多小小背景
想搵個正常人合租(當然好初步諗法)
但佢做左一年野度,其他同學都同屋企人住,唔會同佢出黎租啦

水晶宮

最慘係細妹。

大宅

引用:Quote:原帖由 bkfans 於 15-12-01 發表呢個

但個個係我阿媽,佢辛辛苦苦湊大我地幾個,我如果唔理佢,好可憐,個軟飯王成日講我地壞話,話我地唔會養佢 ...
最緊要媽咪冇$, 一冇$睇下軟飯王會点睇

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+InkCartridge+於+15-12-01+發

我媽話大陸污糟,唔會返大陸住
一齊開心就夠,唔代表要結婚,叫佢睇實自己啲錢,唔好過俾個男人,都係想佢保護自己啫!比多D大陸人呃香港人錢啲新聞你阿媽睇啦!

水晶宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唯有祝福你媽媽盡快醒覺啦

禁止訪問

首頁
12345...10

尾頁

跳至