在職全職

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 01:24
回覆 LKS媽媽 的帖子

唔系啊 響香港啊。。。不過我系一個自由媽咪 反正我唔看重讀書成績 去穩學校唯一條件 ...

難得咁睇得開!做你仔仔可以快快樂樂咁過佢既童年!

男爵府

我唔希望我個仔成為成績奴隸 我系體得開 系我做人格言 我又系一世 我個仔又系一世 我希望我一生快樂 小朋友一生快樂 鎖以我選擇比佢地有快樂童年同埋快樂人生 無乜大道理 只系我自己個人願望 平凡開心過一輩 比起做10A 榮譽生要重要得多

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 01:24

唔系啊 響香港啊。。。不過我系一個自由媽咪 反正我唔看重讀書成績 去穩學校唯一條件 ...

咁米吾洗為做功課、考試温書而勞氣!正呀!正一頭髮都可以甩少條,心情都靚D!仔仔又開心放心玩玩玩,雙赢!

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 02:46

我唔希望我個仔成為成績奴隸 我系體得開 系我做人格言 我又系一世 我個仔又系一世 我 ...

你咁括達既,早十年識你就好啦!好在而家都吾遲

男爵府

因為我受過咁樣苦 我唔希望我下一代都走同樣路 以前讀書 一日都只系訓幾個鐘 為就系希望考試挪A 考入一間好大學 學醫 結果發現我無嗮童年 我童年只剩下書同埋書 人生無絕對贏家 選擇結婚生仔 我個時候我就發誓 我下一代快樂就好

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 02:51

因為我受過咁樣苦 我唔希望我下一代都走同樣路 以前讀書 一日都只系訓幾個鐘 為就系 ...

醫生?嘩,呢條路係用血與淚來舖排出來的!明白你既心情了

男爵府

每個人都有自己人生一條路 家長都唔可以幫到幾多 所以體得開 我曾經父母都要強逼我讀書 結果我唔開心 一直想逃離 一考到大學 就覺得放鬆 唔系因為考到 而系因為終於可以脫離壓逼 之但係咁樣落得我同父母關係一直都唔好 有時候真係回頭體 唔值得 其實我最後根本無讀完 壓逼越大反抗越大 里個道理我等同深受 所以我同自己講過 我下一代人生就系兩個字 快樂

男爵府

我屋企一半以上系醫生 壓力好大 從細就系咁樣 鎖以好辛苦

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 02:51

因為我受過咁樣苦 我唔希望我下一代都走同樣路 以前讀書 一日都只系訓幾個鐘 為就系 ...

我是個古代人,早婚生女,做左接近2o年的FTM,無事業無見識無錢無社交圈子!近日上BK像上了隱,當堂有返生活味道

男爵府

我都系一樣啊 20年FTM 書無讀完就結婚生仔 一直就系打遊戲機 上網 都無社交 因為我比較直接 同埋同而家好多人體法唔一樣 鎖以就唔中意社交 不過我唔覺得悶啊 因為我系一個遊戲迷

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 02:57

我屋企一半以上系醫生 壓力好大 從細就系咁樣 鎖以好辛苦 ...

家族的背景,家人的壓力!你捱過了壓力爆煲的日子,才有所領悟!我年幼自覺家人偏心,所以好想逃離,19歲就嫁人了,~接住3年抱3,22歲就湊住3個做FTM!眼中只有3個寶貝女,回想來,我遺忘了自己的需要,生活,而家D女大了,各有自己的忙碌,呢刻我個心好空,好似乜都無咁!

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 02:58

我都系一樣啊 20年FTM 書無讀完就結婚生仔 一直就系打遊戲機 上網 都無社交 ...

很慶幸能在網絡上認識到你(emoji)(emoji)(emoji)
瞓先啦!你亦早點休息,明天有時間上來傾下!goodnight

男爵府

點解要咁灰 我都一樣啊 我有一個弟弟 咁樣老一派人 一定偏心 我都系70後 同樣經歷 只系女人一定要自己愛自己 我成日都咁樣講 你又一世 我都系一世 點解要我個一世唔開心呢 女人一定要有自己生活 唔系好容易老 我雖然唔多出街 唔中意有社交圈 不過我有好多愛好啊 打遊戲機 護膚 買野 上網 就算我一個行街我都好開心啊 唔好咁灰 做人一定要開心

男爵府

好的 晚安 我仲打緊BOSS

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 03:14

點解要咁灰 我都一樣啊 我有一個弟弟 咁樣老一派人 一定偏心 我都系70後 同樣經歷 只 ...

係,好好學習,改變心態,要開心開心

男爵府

子女大左 都會有佢地自己人生 唔好講話離開你 只系真係我地系父母 只系生養佢地 但係絕對唔可以決定佢地人生 始終我地都會老 佢地應該自己選擇直接D路點走 所以一定要放寬心 自己開心 D子女又開心 咁樣大家人生旅途會快樂好多 我成日都話 人生好比去旅遊 時間到啦 旅程就結束 但係個過程愉快定唔愉快就好似你穩旅行社 穩D好 咪行程精彩羅 唔好咪風景體得唔多 被人啦去sale野多浪費嗮時間羅 之但係最後目的地一定每個人都一樣 係咪 生死好公平 無人可以無敵 所以一定要開心 希望自己同D子女有一個開心人生旅途 最最最重要系比佢地自己選擇 畢竟我地都系自己選擇

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 12:10

子女大左 都會有佢地自己人生 唔好講話離開你 只系真係我地系父母 只系生養佢地 但係 ...

正能量,多謝你的補给

男爵府

你真係好得閒 。。居然咁快復我 週日同D細路去玩啊 唔好窩響屋企 我D細路 個大仔我仲同佢一起打遊戲機 一齊扮靚 穩埋佢D 同學一齊去旅行 做一個開通快樂媽咪 你人生會快樂好多 我仲帶佢D女朋友仔去打美白補濕針添 係咪好得

男爵府

熱血勳章

KWOKPHOEBE 發表於 16-5-22 12:19

你真係好得閒 。。居然咁快復我 週日同D細路去玩啊 唔好窩響屋企 我D細路 ...

好好好好好……得㖭!又傳授一D扮靚心得過來!我又要靚靚

男爵府

熱血勳章

LKS媽媽 發表於 16-5-22 16:04
好好好好好……得㖭!又傳授一D扮靚心得過來!我又要靚靚

打機,上網我都啱

首頁
45678...9

尾頁

跳至