懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

請問可否分享一下,interview 時要注意的事項!
謝謝!

侯爵府

回覆:請教有請陪月經驗既媽媽

我請過5、6 個陪月。

幾多相、profile 係其中一個參考。

如果佢講嘢太霸氣,太老式,唔好了。因為會好似 99。

最重要係有朋友用過介紹!

水晶宮

引用:我請過5、6 個陪月。幾多相、profile 係其

原帖由 ope 於 16-01-25 發表
我請過5、6 個陪月。

幾多相、profile 係其中一個參考。
唔該晒!

男爵府

BK Milk勳章

其實都係靠見面時傾談既感覺

我上胎同今胎, 都有見過好多陪月, 有啲係透過中介介紹, 有啲係朋友介紹

雖然中介介紹o個啲, 有好多 cert, ref letter, 相, 但我最後都係請左朋友介紹既. 朋友介紹既我冇睇過profile, ref letter, 純綷靠朋友口碑及言談時對方既態度

別墅

我interview一個時 陪月要求比唔少於500蚊嘎開工利市

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:我interview一個時 陪月要求比唔少於500蚊

原帖由 xfck525 於 16-02-01 發表
我interview一個時 陪月要求比唔少於500蚊嘎開工利市

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

咁佢嘅薪金要求幾多?

禁止訪問

別墅

丫雅 發表於 16-2-1 10:55
咁佢嘅薪金要求幾多?

是兩年前 每日六個小時 18000蚊 最後朋友介紹了大6的一位陪月阿姨 每日24小時 一萬人仔 個阿姨非常好 好識煮野食 夜晚主動抱bb一起訓 白天做野手腳快 完成工作後仲有時間自己玩手機 總之算是一個熟手陪月

珊瑚宮

引用:Quote:丫雅 發表於 16-2-1 10:55 咁佢嘅薪

是兩年前 每日六個小時 18000蚊 最後朋友介紹了大6的一位陪月阿姨 每日24小時 一萬人仔 個阿姨非常好 好識 ...
哦… 不過請24嘅姨姨,首先要有地方俾佢瞓

樓主所見第一個同第二個姨姨好大分別

別墅

丫雅 發表於 16-2-1 12:15
哦… 不過請24嘅姨姨,首先要有地方俾佢瞓

樓主所見第一個同第二個姨姨好大分別

比了姨姨和bb在大房 我和老公訓細床

別墅

回覆 Udea 的帖子

朋友用過的, 點都唔會差,
自己見, 靠連氣

水晶宮

我都問過有一個陪月咁同我講,講明500開工利是,500收工利是,果下,我心諗,利是乜唔係隨心,點解講明,而且仲要係合約寫明一定要哩個數!

大宅

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

講下自己要求, 佢講下自己經驗, 好多陪月唔聽人講野, 佢堅持自己既, 同佢爭執自己勞氣

如果佢講錢既,肯俾就冇問題。對方太計較既, 就要小心

大宅

Udea 發表於 16-2-2 00:00
我都問過有一個陪月咁同我講,講明500開工利是,500收工利是,果下,我心諗,利是乜唔係隨心,點解講明,而 ...
係... 我都唔明點解開工同收工利是要講明幾多!

洋房

回覆:請教有請陪月經驗既媽媽

其實我都冇問倍月d咩, 見面都主要係簽合約同比訂金。因為熟人介紹, 用過話好好, 所以對佢都好信任同好放心。

複式洋房

回覆 xfck525 的帖子

可以pm我個大陸陪月嘅聯絡嘛?因為我好大可能一半時間要係大陸坐月呢 many thanks

禁止訪問

禁止訪問

大宅

xfck525 發表於 16-2-1 11:50
是兩年前 每日六個小時 18000蚊 最後朋友介紹了大6的一位陪月阿姨 每日24小時 一萬人仔 個阿姨非常好 好識 ...

可以pm我嗎?謝謝你

首頁

尾頁

跳至