興趣嗜好

跳至

首頁
34567...14

尾頁

男爵府

回覆:精油分享區 (不接受任何傳銷活動)

Lemon, lavender, peppermint 係就咁3隻溝埋,自己溝

未聽過有呢隻blend,可能有d 牌子有都唔定

珊瑚宮

1隻d字傳銷牌子基本set。
上面位JM, 係賣傳銷牌子精油, 希望唔係順便sell野。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

cbeyond 發表於 16-2-1 23:07
BK 無乜, 只係小學生階段, 唔係都唔會咁多傳銷搵食(我講事實咋, 真係好多).
係其他 forum, 人地業餘玩香薰 ...
係喎,真係見唔少人在BK 開post 搵食,如答人問題又叫搵食,咁你也在搵食嗎?如你所言,若JM 要揾專業香薫師問意見,緊記在其他地方找,根據你講BK 內無乜的,不要見人講得很專業就以為係。

大宅

認識瑞士牛牛第二回

nicelady2828 發表於 16-2-1 23:24
英文是什麼?
Vetiver我沒用過,從來不心浮氣躁,也不易發脾氣

大宅

認識瑞士牛牛第二回

MKS 發表於 16-2-1 19:02
如果不講傳銷牌子. 大家界唔界意分享下用緊邊D唔係傳銷牌子? 我試緊 Plant Therapy , Eden garden .. 價錢 ...
希望有人答你,我都想知。咁可以介紹俾有價錢concern 的朋友用。

珊瑚宮

Aljero 發表於 16-2-2 07:39
係喎,真係見唔少人在BK 開post 搵食,如答人問題又叫搵食,咁你也在搵食嗎?如你所言,若JM 要揾專業香薫 ...
基本知識,不斷讚某隻牌子, 只講個牌子的資料, 個D先叫sell 野, 揾緊食.
由頭到尾只有某D人在講某傳銷牌子精油.
咁, 就唔知算唔算搵食, 相信BK JM心中有數.
我? 揾食? 我都想知我搵緊邊隻牌子既食喎, 最好講聲我知.

對呀, 要揾專業香薫師問意見.
講得似專業的, 唔可信, 但連講到講唔出的, 更加唔可信.

伯爵府

引用:Quote:Aljero+發表於+16-2-2+07:39+係喎,

原帖由 cbeyond 於 16-02-02 發表
基本知識,不斷讚某隻牌子, 只講個牌子的資料, 個D先叫sell 野, 揾緊食.
由頭到尾只有某D人在講某傳銷牌子精 ...

男爵府

引用:Quote:MKS+發表於+16-2-1+19:02+如果不講傳

原帖由 Aljero 於 16-02-02 發表
希望有人答你,我都想知。咁可以介紹俾有價錢concern 的朋友用。
我在上環鋪頭買過,都ok,例如lavendar.

那裡都有好多種底油賣

大宅

認識瑞士牛牛第二回

係啦,講得好,重點是不斷講才是sell, 分享當然講自己用過的,簡單回應自己用過產品就比label 成sell, 真係over reactive.

做得精油師香薰師呢行,當然要清楚市場全部產品的資訊,乜牌子都sell 得㗎,人家搵邊個牌子食,我冇幫襯過点知。而是否搵食,相信BK JM 眼睛真是雪亮的,一看就知。

另外唔該攪清楚,分享自己用過的經驗不等于在給專業意見,用家同扮專家的分別,唔該分清楚先challenge 人啦。

珊瑚宮

引用:係啦,講得好,重點是不斷講才是sell, 分享

原帖由 Aljero 於 16-02-02 發表
係啦,講得好,重點是不斷講才是sell, 分享當然講自己用過的,簡單回應自己用過產品就比label 成sell, 真係 ...
重點是不斷講才是sell
JM都講唔少, 連成份都講埋添, 唔通....
我唔係芳療師, 唔會亂將自己意見/想像加於人家身上, 或者做既傳銷芳療師真係咁卦。

珊瑚宮

若果仲要繼續所謂傳銷分享就自便, 大家睇完應該心中有數。
都係果句, 精油唔係專利產品, 唔需要話用某d傳銷牌子先係會好d,係靚。
仲有, 我所分享只係精油皮毛知識, 要對絕唔係咩專業知識, 要揾這類資料, 係超容易。
但連皮毛知識都無就學人sell精油, 我會覺得係無良。

子爵府

我想請教大家, 我見有個 post 講 lemon 精油可以去除面上嘅 "油"(唔識打呢個字), 係咪真係得呢 ? 係因為 lemon 有酸性, 所以去到 ?

男爵府

點解個post 分享得好地地又變成咁

男爵府

引用:我想請教大家,+我見有個+post+講+lemon+精

原帖由 AndrewMami 於 16-02-02 發表
我想請教大家, 我見有個 post 講 lemon 精油可以去除面上嘅 "油"(唔識打呢個字), 係咪真係得呢 ? 係因為 l ...
疣?

子爵府

nicelady2828 發表於 16-2-2 09:32
疣?
係呀 .. 我見之前有post 講過話可以 .. 但我唔係好明點解會咁勁

子爵府

我都好有興趣學,但我都不接愛傳銷,喜歡自己慢慢學,慢慢用。所以,美容院都做唔到我生意

複式洋房

me_carka 發表於 16-1-31 15:45
想請問如果係香茅同lemongrass,家有寵物可唔可以用?
因為家中養咗2隻爬蟲做寵物,攪到唔敢點,驚影響佢地 ...

香芧(citronellea) OK, 但檸檬香茅(lemongrass)要小心使用, 因為會增加眼壓,驅蚊的話, 用香茅就好

但香薰濃度高, 有寵物的確要小心, 不要靠近點, 保持空氣流通
BK大家庭灌溉吹水族人之一

複式洋房

rean_chau 發表於 16-1-31 15:49
岩蘭草點用好?之前買左一枝比個仔用for專注,但效果唔明顯所以放棄左,宜家唔知用黎做乜好。

...
如果睡前個腦仍然好活躍, 瞓唔到覺, 就適合用岩蘭草, 滴一滴在紙巾放枕邊

BK大家庭灌溉吹水族人之一

侯爵府

學嘢

大宅

認識瑞士牛牛第二回

cbeyond 發表於 16-2-2 09:22
若果仲要繼續所謂傳銷分享就自便, 大家睇完應該心中有數。
都係果句, 精油唔係專利產品, 唔需要話用某d傳銷 ...
講得啱呀,唔識又去sell係無良,講自己真實的經驗一點都唔無良,就請不要再一竹干打一船人硬要話人sell 嘢。我也沒有講過只有一隻牌子好,我只是講我用過的,其他未用過不能comment, 但我從來沒說自己用的是唯一好的。

首頁
34567...14

尾頁

跳至