興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

好感恩阿毛遇到一班好醫生同姑娘。每兩個鐘就打俾我一次講阿毛情況,姑娘仲話醫生叫我醫藥費唔好擔心,依家盡力救返佢先,錢等佢好先講。
希望明晚返到屋企,佢唔肯食嘢冇得走。
佢地好好,逐隻糧俾佢試,d尿整濕個身,立即同佢洗身,轉床位。
仲要15分鐘,就檢查佢一次,今日兩個鐘就打俾我一次,講佢情況。第二間都應該冇甘好

阿毛入醫院, 牙全部唔要得,抽血驗,話腎可能有問題。
第二日 做完手術,又話唔知點解個肚懷疑有水,又要照超聲波,個肺又有雜聲 。醫院打嚟話突然口出血,醫生都唔知點解,即入高氧箱,下午先可以照超聲波。
照超聲波,醫生幫佢做咗血液快速測試,話心臟冇大,不過驗血有問題,話有機會係腎,同麻醉藥影響,今晚都要留醫。希望腎冇事,佢捱得過。
不過感恩,姑娘話醫生叫我醫藥費唔好擔心,依家盡力救返佢先,錢等佢好先講。
今晚,_證實咗慢性腎衰竭🙀要等佢肯食嘢先出院。
感謝醫生姑娘努力,阿毛出院啦!雖然每日打針食藥,依家佢終於食反嘢

複式洋房

點解仲有人敢帶自己仔女去依間野...無事真係要好感恩

希望阿毛快d好返

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:睇完--元朗維多利動物醫院

未埋單咪甘老定,呢間出名黑店,建議穩定立即轉診所

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:點解仲有人敢帶自己仔女去依間野...無事真

原帖由 031018 於 16-02-03 發表
點解仲有人敢帶自己仔女去依間野...無事真係要好感恩

希望阿毛快d好返 ...
黑中之霸,張單主人埋,梗係唔洗擔心阿毛早日康復

---生命無價,請支持領養---

伯爵府

回覆:睇完--元朗維多利動物醫院

你真係識講笑
呢間賤中之霸
我隻狗心臟病住佢都澎個籠幾次驚佢唔復發咁

水晶宮

畀面勳章

引用:好感恩阿毛遇到一班好醫生同姑娘。每兩個鐘

原帖由 idy739199 於 16-02-03 發表
好感恩阿毛遇到一班好醫生同姑娘。每兩個鐘就打俾我一次講阿毛情況,姑娘仲話醫生叫我醫藥費唔好擔心,依家 ...
醫藥費佢哋一定唔會擔心,因為動物係佢手上,怕你唔俾?

珍珠宮

唔…突發情況,全部係電話打嚟通知,
然後又一輪treatment ,
Treatment 收費又收費,
過一個肥年
佢哋今次遇到大客戶了!

呢一間,遠近馳名,
我細細個就聽過呢個名喇!

為動物好,
轉診所吧!

你,避免不必要的破財
最重要
動物避免不必要的痛苦!

祝:早日轉診所,那就自然早日康復!

大宅

回覆 HoshiSora 的帖子

感恩,因我有經濟困難。佢地只收我最基本藥費,其間抽血,照超聲波檢查都冇收我任何費用。

大宅

idy739199 發表於 16-2-7 21:45

感恩,因我有經濟困難。佢地只收我最基本藥費,其間抽血,照超聲波檢查都冇收我任 ...
咁好?呢間我未去過,但聽親都係衰野冇好野,呢排貓貓病左,我仲擔心半夜有起事黎要去佢到

水晶宮

畀面勳章

引用:+本帖最後由+idy739199+於+16-2-7+21:49+編

原帖由 idy739199 於 16-02-07 發表

有圖有真相!貼張收據見識下

大宅

回覆 701003 的帖子

2/2做手術3/2照超聲波同抽血已免收費
到5/2係我要求抽血驗指數
6/2出院,買腎糧,買皮下水返屋企打

感恩,佢地話如果我做到打針,就可以慳好多錢。同埋阿毛回家先開始肯食嘢。
起初我都擔心藥費,但當你重視佢,就唔可以甘計。
我有想過去非牟利診所,但夜晚冇人睇住,我又擔心,甘哩度15分鐘睇佢一次,測含氧量,我已經好感恩。
好可能好多人覺得佢貴,但人地講明係私人診所,我覺得正常,就等於人去私家醫院同政府醫院分別。
我好多謝各位對阿毛祝福,希望佢可以再努力d好番。

大宅

回覆:idy739199 的帖子

洗牙2700蚊可以請求平d嗎
2月6日出院可否要求減免當天住院費?
康復之路仍需金錢 只是擔心妙妙主人辛苦 不要怪我厚多士啊

大宅

回覆 123 的帖子

佢係脫晒全部牙,計麻醉時間,唔係計牙,再加做之前驗血話腎有問題,所以好小心。佢個妹聖誕嗰日腎衰竭走咗,知佢同埋一胎,所以要驗腎指數先做。頭兩日返屋企,我有問題都打反診所問點算,佢地立即搵醫生答我。

大宅

回覆:idy739199 的帖子

辛苦你啦 加油 祝福<3

idy739199    發表於 16-2-9 18:22

大宅

回覆 123 的帖子

阿bear2012年做脫牙,依家得反4隻牙,同一個醫生做,即日出院,好似$53oo。哩張上個月影,變咗肥妹。

珍珠宮

哦……咁,如果呢間入面D人立心痛改前非,洗心革面,咁就好囉⋯⋯

水晶宮

畀面勳章

引用:+本帖最後由+idy739199+於+16-2-9+16:51+編

原帖由 idy739199 於 16-02-09 發表

擴充營業之後洗心革面,好事

大宅

我十幾年都係睇哩間

水晶宮

畀面勳章

引用:回覆 701003 的帖子我十幾年都係睇哩間

原帖由 idy739199 於 16-02-12 發表

我十幾年都係睇哩間
我好多朋友都係維記死忠fans不過佢哋俾得起,我俾唔起十幾年來只去過三次,一次執到狗check晶片,免費!一次帶被大狗咬甩四分三頭的小狗去尋求人道,狗痛苦地自己死了,我就被一頸血!因為朋友推介,再次去睇夜診,又係一頸血!真心問,只有熟客可以收平D??

伯爵府

引用:Quote:原帖由+idy739199+於+16-02-12+發表

原帖由 701003 於 16-02-12 發表
我好多朋友都係維記死忠fans不過佢哋俾得起,我俾唔起十幾年來只去過三次,一次執到狗che ...
我比得起都唔會比,呢間野超賤,出晒名
報紙都賣過有狗主比隻狗係度生仔點知狗媽媽咬死晒
貪佢有24小時都無用
我自己都有不愉快經歷
我而家轉左去專一睇,有料好多,有經驗,唔會下下叫你照x光,照x光又唔駛麻醉

最記得呢間打把舖要我隻狗照x光又要全身麻醉,全身麻醉當然要驗血...用任何藉口劏到你一頸血,助理態度又差,最記得有條八婆叫Nicole我狗心臟病仲澎澎澎澎佢個龍,正乞衣,唔想做就爛返屋企啦
我都係去左專一先知照x光唔駛麻醉囉
果日經過見到間野擴充左簡直天無眼,望佢快d執

首頁

尾頁

跳至