時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

回覆 DoReMi媽媽 的帖子

我己經無左驚同嬲既感覺, 只係覺得絕望。唔知果D人有冇後悔放左班魔鬼出黎!
當法律底線被人衝破, 香港已死。

侯爵府

回覆:其實我好驚⋯⋯⋯

好心痛,見到警察記者受傷,好無辜

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

水晶宮

回覆 做個靚太 的帖子

最可怕係好人依然不停鬥, 同D咩會咩出黎, 講到只係想幫小販同食魚旦...

複式洋房

唔好講到自己咁偉大幫啲小販,根本借意破壞法治,一班無腦嘅人,讀咁多書原來仲衰過爛仔,不知所謂

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

luckybaby2011 發表於 16-2-9 23:03
回覆 DoReMi媽媽 的帖子

我己經無左驚同嬲既感覺, 只係覺得絕望。唔知果D人有冇後悔放左班魔鬼出黎!
後悔? 哩班人唔知心哋由咩構造, 到今日, 仲有人盲撐! 香港因哩啲人而死!

大宅

引用:Quote:luckybaby2011+發表於+16-2-9+23:03+

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-02-09 發表
後悔? 哩班人唔知心哋由咩構造, 到今日, 仲有人盲撐! 香港因哩啲人而死! ...
係好得人驚 如果咁都撐 無架喇香港

男爵府

d人太激進

或者係香港太自由

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:由朝早到依家都覺得好心寒⋯⋯我知唔好係公

原帖由 SHANSHAN5200392 於 16-02-09 發表
由朝早到依家都覺得好心寒⋯⋯
我知唔好係公海講咩政治野
但可唔可以有相同感受既jm們 一齊安慰下大家
誰是誰非根本分唔清,只係太多不公義的事,令到香港變得不一樣,新年流流,訓醒開電視見到咁,好心痛

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SHANSHAN5200392 發表於 16-2-9 23:16
係好得人驚 如果咁都撐 無架喇香港
仲有人撐, 慶幸, 一早同哩啲人劃清界線!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+babyhoi+於+16-02-09+發表係

原帖由 SHANSHAN5200392 於 16-02-09 發表
我都係咁 仲要唔比人有其他立場 好慘
我唔敢係fb 講野
You are not alone
心痛ing

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:當年英國簽200年租約咪好

原帖由 sean60 於 16-02-09 發表
當年英國簽200年租約咪好
講呢啲!你去投訴英國佬囉!

大宅

我真係好熱愛呢個地方
我希望唔好再有unfriend
唔好再有人受傷
無論大家政見立場唔同 都可以容納唔同意見

伯爵府

好心痛,香港變成咁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

一齊等下啦

子爵府

同感,最可怕呢D人。
佢地其實係獨裁主義,但以為自己係為民主而戰⋯⋯

珍珠宮

引用:回覆 做個靚太 的帖子最可怕係好人依然不停

原帖由 luckybaby2011 於 16-02-09 發表
回覆 做個靚太 的帖子

最可怕係好人依然不停鬥, 同D咩會咩出黎, 講到只係想幫小販同食魚旦... ...
頭先新聞真係睇到起晒雞皮 。。
一句官迫民反,殺人放火都理直氣壯?!

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都是,被呢單嘢搞到唔開心,痛心警察,雖然我無親人親戚做警察,但見到班暴徒所作所為,真心難過,見到fb某d留言,更覺心痛,原來人,可以好恐怖!以前嘅香港人,有同理心,愛心,理智,懂是非,感慨現時年青人好似唔似我哋以前咁,好似變得偏激,自我,自私

男爵府

畀面勳章

我要和諧社會,和諧家庭

「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

子爵府

珍珠宮

2024年龍年勳章

昨晚本土班人,同isis冇分別

首頁
12345...7

尾頁

跳至