時政擂台

跳至

首頁
23456...12

尾頁

男爵府

引用:我係100%支持香港警察和支持理性和平示威但

原帖由 kitlinggloria 於 16-02-09 發表
我係100%支持香港警察和支持理性和平示威

但有時和黃絲帶朋友傾開計,知佢地係想為香港做啲野,事實政府有 ...
自求多福、改變不了世界,便從改變自己而起

珍珠宮

引用:無論政府如何不濟, 都不能成為傷害別人生

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-02-10 發表
無論政府如何不濟, 都不能成為傷害別人生命的藉口, 一而再的包容, 係催化今次暴力的原因。 ...

公爵府

引用:Quote:原帖由 skyfree333 於 16-02-10 發表

原帖由 peggykwan 於 16-02-10 發表
民建聯其實已是半出路,香港既未來,明顯係100%回歸中國,現在只是過渡期,唔好作無謂掙扎係最好,當然一些 ...
如果立法會一面行民建聯 到時一定爭取到任何事 佢地控制立法會唔俾過 現在已經係咁 不過有時班泛民都頂到
如果無哂班泛民政棍 代替佢地嘅我怕仲衰過原來

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 ning.. 於 16-02-10 發表支持

原帖由 kitlinggloria 於 16-02-10 發表
都係果句啦。。強硬執法後。。個個變到乖乖咁坐低唱歌表達訴求,你覺得政府到時都仲會理你嗎?
暴力問題解 ...
我覺得依家香港已經好自由啦喎,咩叫「有返自由」呀?

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 peggykwan 於 16-02-10 發表

原帖由 skyfree333 於 16-02-10 發表
咁民建聯呢?
兩邊都衰
多得犯民, 本土。。令我寧可要民建聯也不要荼毒香港的所謂垃圾知識分子

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:無論政府如何不濟, 都不能成為傷害別人生

無論政府如何不濟, 都不能成為傷害別人生命的藉口, 一而再的包容, 係催化今次暴力的原因。 ...
上次就話係 公民抗命 個個頭帶光環。學生有理想~一次又一次地有人為佢哋開脫和放生!

今次,我真係覺得好恐怖,好似暴亂咗,居然仲有人撐暴民!

男爵府

引用:Quote:原帖由+peggykwan+於+16-02-10+發表

如果立法會一面行民建聯 到時一定爭取到任何事 佢地控制立法會唔俾過 現在已經係咁 不過有時班泛民都頂到
...
唔擔心得咁多,黎緊果屆實係咁,睇下會點,不過大勢所趨,政府內外一定係親共著數d!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 skyfree333 於 16-02-10 發表

原帖由 LokYauYau 於 16-02-10 發表
多得犯民, 本土。。令我寧可要民建聯也不要荼毒香港的所謂垃圾知識分子

...
兩害取其輕

男爵府

引用:Quote:原帖由 DoReMi媽媽 於 16-02-10 發表

原帖由 ning.. 於 16-02-10 發表
上次就話係 公民抗命 個個頭帶光環。學生有理想~一次又一次地有人為佢哋開脫和放生!

今次,我真係覺得好 ...
我堅係唔撐暴民架!!!尤其見到果啲警察唔應該還手既歪理!

不過只係想退後一步睇,點解少少事(拮魚蛋)就觸動到市民咁大情緒,我覺得積怨既民憤非一朝一夕既事

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

skyfree333 發表於 16-2-10 00:47
如果無哂班泛民政棍 代替佢地嘅我怕仲衰過原來

温和民主派我係接受到的, 但唔要好似攻民黨同工黨哩啲, 專係出賣港權嘅棍同黨。

其實湯家驊都係行温和民主派, 結果被攻民黨排擠

公爵府

引用:Quote:skyfree333 發表於 16-2-10 00:44 好

原帖由 sean60 於 16-02-10 發表
唔覺得收錢

個班人真係好大憤怒,長期谷住谷住對政府已失去信任,亦都好浪漫咁以為自己可以推翻政府,建立本 ...
我唔相信全部都係咁 我信當中有人係
佢地打人打到流哂血 點有怨氣法都做唔出用磚頭掟人啊 打機咩 真係會出事架喎 一個正常人落到手咩 我自問真係做唔出
所以我先認為有部人係有心搞事 唔係單純有怨氣

男爵府

引用:Quote:原帖由 kitlinggloria 於 16-02-10

原帖由 美味 於 16-02-10 發表
我覺得依家香港已經好自由啦喎,咩叫「有返自由」呀?
例如 電視台真心唔明點解政府要撐一間無人睇,財政有問題既電視台,宜家tvb獨大,市民收既資訊更單一化左

鉛水事件 未有人交代解決方法,啟晴村啲喉未換到,未未提出將來既完善監管措施

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 ning.. 於 16-02-10 發表上次

原帖由 kitlinggloria 於 16-02-10 發表
我堅係唔撐暴民架!!!尤其見到果啲警察唔應該還手既歪理!

不過只係想退後一步睇,點解少少事(拮魚蛋)就觸動 ...
咁你又睇下有幾多人在旺角搞事啦!我知幾百萬香港人唔會人人都開心!

佢哋有壓力其他人都有,佢哋 eq aq 低,就要自己檢討下啦!

公爵府

原帖由 peggykwan 於 16-02-10 發表
唔擔心得咁多,黎緊果屆實係咁,睇下會點,不過大勢所趨,政府內外一定係親共著數d!

...
係著數d 但都要講良心架嘛
不過現實社會係咁 個個都利益行先
佢地只為自己 賺夠差不多可以退休就去外國 香港係點佢地點會理

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ning.. 發表於 16-2-10 00:53

今次,我真係覺得好恐怖,好似暴亂咗,居然仲有人撐暴民!

哩下先恐佈, 人性 ~ 竟然可以泯滅至此, 心寒!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kitlinggloria 於 16-02-10

原帖由 ning.. 於 16-02-10 發表
咁你又睇下有幾多人在旺角搞事啦!我知幾百萬香港人唔會人人都開心!

佢哋有壓力其他人都有,佢哋 eq aq ...
再唔係~情緒經常失控,就盡早求醫!病向淺中醫!

公爵府

引用:首先,要取締毒果;然後整頓教育。

原帖由 ngokwan 於 16-02-09 發表
首先,要取締毒果;
然後整頓教育。
說得實在太正確!

男爵府

引用:Quote:原帖由+peggykwan+於+16-02-10+發表

係著數d 但都要講良心架嘛
不過現實社會係咁 個個都利益行先
佢地只為自己 賺夠差不多可以退休就去外國 香 ...
泛民直情個個收晒美金做野,退休咪去晒美國,過多十年就知!

公爵府

引用:Quote:skyfree333 發表於 16-2-10 00:47 如

我都支持佢 公民x依幾年變哂質
以前佢地都唔係咁架唉
我都想有d新嘅民主温和出黎
唔洗黎黎去去都係個幾個人
但都幾難 唔合群又點彈出
彈出得都唔多單純

首頁
23456...12

尾頁

跳至