懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

請問你是在東區順產定開刀?過程順利嗎?有冇咩地方唔好?(如醫生手勢及產後有冇好痛?)

你住私家定特別房?

複式洋房

回覆樓主:

我都想知呀!!!排左十一月尾十二月東區,唔知到時有無私家房。驚好多人

別墅

lcyesther 發表於 16-5-2 14:08
而家住緊,服務好過私家。(上胎在聖保祿生)
真的嗎?點好法?我仲猶豫緊喺東區定ST PAUL 生好...可以分享多D嗎?
謝謝

別墅

我想問下BOOK私家定特別房,係咪都冇得一早BOOK定?一定要到時入院先睇有冇位??

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

引用:我想問下BOOK私家定特別房,係咪都冇得一早

原帖由 ma-mamamimi 於 16-05-02 發表
我想問下BOOK私家定特別房,係咪都冇得一早BOOK定?一定要到時入院先睇有冇位?? ...
入到產房先同姑娘講想住特別房,填form,睇下安唔安排到

別墅

Ada2288 發表於 16-5-2 16:23
入到產房先同姑娘講想住特別房,填form,睇下安唔安排到
謝謝,咁如果係私家房呢?一樣係入到產房先講?

複式洋房

回覆:ma-mamamimi 的帖子

冇得一早book ga,入院當天可以向姑娘要求住咩房,但要睇當日情況,有就俾你住冇就要等,我住左半日普通房,等到有馬上轉,2者簡直系天同地分別。

別墅

sufff 發表於 16-5-2 19:15
冇得一早book ga,入院當天可以向姑娘要求住咩房,但要睇當日情況,有就俾你住冇就要等,我住左半日普通房 ...
可唔可以分享點天同地分別法??普通病房真係好唔OK??

複式洋房

普通房限制探病時間,每次只可以2個人。特別病房探病時間朝8晚9。普通病房人太多,想休息隔離又餵奶,根本冇時間休息。

大宅

回覆:sufff 的帖子

請問你係開刀定順產?

複式洋房

回覆:blueaqua 的帖子

開刀

大宅

引用:開刀 +

原帖由 sufff 於 16-05-03 發表
開刀
請問傷口痛嗎? 開刀要住幾多晚?
我成日擔心d 人話政府醫院唔會比咁多止痛藥,開刀傷口會好痛

大宅

終於有時間分享下。住特別房每兩小時有姑娘提妳餵奶。有姑娘個別教妳餵奶情況。晚上BB推去育嬰室,媽媽可以休息,每兩小時推BB給你再餵。我去育嬰室餵奶,姑娘好有愛心同哭鬧中的BB傾計同抱下佢地。出院後有姑娘打電話給媽媽跟進BB情況。三人房多數只住兩人,探病時間照八晩九,家人可以幇手看BB。出院前驗黃,有問題立即約期直接再跟進,不用去建康院再轉介。
四年前st.paul.姑娘主要餵奶粉,話可以隨時去餵人奶,但不提你又不教你。BB食粉幾日不肯埋身,結果出院只能做到全泵媽媽

大宅

回覆:blueaqua 的帖子

醫生十分專業,見BB心跳跌好快決定用真空吸盤幫助。不用不太鼓勵用藥物成份的止痛。生時要求用笑氣,姑娘聲稱駁不切喉。又話止痛針會使BB不容易呼吸。結果在完全沒有止痛的情況下生下小B,全部痛硬食

水晶宮

lcyesther 發表於 16-5-6 07:49
醫生十分專業,見BB心跳跌好快決定用真空吸盤幫助。不用不太鼓勵用藥物成份的止痛。生時要求用笑氣,姑娘聲 ...
竟然?嗰時產房位阿姐(黑面但個人我後尾覺得冇咩嘢)我未問就幫我駁哂喉塞咗個笑氣畀我。。。

水晶宮

lcyesther 發表於 16-5-6 00:48
終於有時間分享下。住特別房每兩小時有姑娘提妳餵奶。有姑娘個別教妳餵奶情況。晚上BB推去育嬰室,媽媽可以 ...
出院後醫院姑娘打咗兩次畀我問我點,每次我都好滾動!可能生完想搵人傾偈想到傻咗。

大宅

回覆:lcyesther 的帖子

甚麼止痛都冇用!
你好犀利呀!恭喜你順利生了第二個小寶寶!

我一直都心大心細去唔去東區生好,如果去都會排住特別房,我其實係擔心人手唔夠所以服冇以前咁好,同埋怕如果開刀的話唔知止痛藥係唔係會比私家用得少,搞到傷口好痛

大宅

引用:甚麼止痛都冇用!你好犀利呀!恭喜你順利生

原帖由 blueaqua 於 16-05-06 發表
甚麼止痛都冇用!
你好犀利呀!恭喜你順利生了第二個小寶寶!
生左之後好肯俾止痛的。生完縫針立即話笑氣駁好啦可以用。我傷口完全不痛(醫生手勢一流)不用服止痛藥,但姑娘日日問我要不要止痛藥。

大宅

引用:Quote:原帖由+blueaqua+於+16-05-06+發表甚

原帖由 lcyesther 於 16-05-06 發表
生左之後好肯俾止痛的。生完縫針立即話笑氣駁好啦可以用。我傷口完全不痛(醫生手勢一流)不用服止痛藥,但 ...
咁都好似幾好喎!

複式洋房

會不會多公務員申請就排不上?如果私家收費手術費貴不貴?雜費多不多?

首頁

尾頁

跳至