嬰兒用品

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

各位, 我個孖B, 9月預產我想請教下應該買邊款BB車

因為市面太少選擇了
我心目中想搵款 前後卡, 可平訓既BB車 (*係邊可以睇到實物)

別墅

回覆:林大暉 的帖子

我都想睇實物呀
邊度有多啲?

別墅

細小型的孖車前座基本上不能平瞓, 好似降到120-140度左右

我網上查左幾十款孖車, 我印象有一款成隻龍舟咁長的BB前後車可以平瞓, 但超貴及收埋時要拆左張椅, 好麻煩

至於實物, bb反斗城有兩款前後座孖車實物, 我係tko, tst舖都見到. 但呢張就係前座不能平瞓那種, 但勝左平, 好似千7蚊左右, 但好難收, 要雙手及單腳同時間噤制及踏制先收到

我聽sales講, 有個客買新車, 俾錢後新車太緊收唔到, 結果攞左架display走

至於其他牌子的實物, 你give up吧, 應該全港都無孖車實物

我曾逛過海港城有間買bb車的舖頭, 佢有"現貨", 不是display, 唔俾睇!

男爵府

減齡達人勳章

回覆:孖B BB車問題

我淨係嚮皇室堡見過左右可平訓既孖B 車。不過基本頭6個月好少帶孖B 出街,最多一齊去健康院,所以無必要兩個平訓。
而且前後兩坐位都可平訓,架bb 車咁長點搭𨋢?

別墅

回覆:孖B BB車問題

我孖b edd 8月尾出世,本身有架3p bb車,諗緊好無換架孖b車(99湊),睇過市面真係好少款睇,去過荷花睇,有打橫兩座位,可平訓,勁重勁阻定,都心大心細中,六個月前又真係好少出街,煩腦中

洋房

回覆樓主:

我在樂天網站看到這個, 好像不錯, 不過要5千左右~~

複式洋房

回覆 kekawai 的帖子

所以我真係想睇下實物見識下,, XD

複式洋房

pochacco8217 發表於 16-2-25 15:25
我孖b edd 8月尾出世,本身有架3p bb車,諗緊好無換架孖b車(99湊),睇過市面真係好少款睇,去過荷花睇, ...
我都煩煩煩呀~~~

洋房

回覆樓主:

日本combi的新model, 好輕, 好像可二合一, 也是樂天看到的~

複式洋房

我都係孖B 媽咪, 預產期7月, 我都係努力搵緊前後座的BB 車, 都想可以平訓
暫時我知道
TOYR US 有一款但要6個月以上先可以坐, 前座平訓唔到
AEON 有售一款叫, JOOVY 的都係6個月以上先可以坐, 前座平訓唔到(我FD 係屯門見到, 但我在TKO 分店未有實物)
另外, 海港有一架 叫peg perego duette sw stroller的有實物, 可以看, 但軚盤好難用,同埋唔記店名
CHICCO 都有一款, MEGA BOX 分店話4月會返貨一架...我等緊...

複式洋房

各位絲打, 我已經選好BB車了
美國Kolcraft雙胞胎推車Contours雙胞胎嬰兒車 輕便前後換向可躺

係街見過人用可平躺, 推落順滑, 好似幾正!

複式洋房

邊度買呀?有冇像睇啊?

大宅

kolcraft contours應該唔可以完全平躺,但可以幾較低訓下,我部city select都係.

別墅

林大暉 發表於 16-3-7 17:34
各位絲打, 我已經選好BB車了
美國Kolcraft雙胞胎推車Contours雙胞胎嬰兒車 輕便前後換向可躺
好似唔錯,等你的試用報告,嘻嘻打算那裡買?

複式洋房

回覆 jsheung 的帖子

我打算在淘寶訂~~試用報告要稍等因為唔會太早買 : P, 大概5, 6月先買

複式洋房

回覆 ivylei 的帖子

無實物睇, 我都係0係街見人用(初生嬰兒), 覺得幾好, 打算淘寶訂

大宅

其實你睇中果部係咪contours elite? 我之前都有諗過呢部...
打算bb幾大開始比佢地坐?

大宅

林大暉 發表於 16-3-8 16:35
回覆 jsheung 的帖子

我打算在淘寶訂~~試用報告要稍等因為唔會太早買 : P, 大概5, 6月先買

有無淘寶link?

別墅

我見美國Amazon US$300
但唔知寄要幾錢

大宅

我見呢個website有介紹十大孖b車,可參考吓
https://wiki.ezvid.com/best-double-strollers

我自己有考慮緊no.3 的city select, 有好多種變化又可加car seat 同 俾bb平訓的籃,好似幾flexible
網站標價美金$540左右,未check運去香港洗唔洗貴d

首頁
12345...6

尾頁

跳至