夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

老公在大陸工作一定有外遇嗎?

老公在大陸工作一定有外遇嗎?

大宅

畀面勳章 陪月勳章

Re: 老公在大陸工作一定有外遇嗎?

其實 d 個問題我都想問呀! 起我生活中, 實在見到太多見証啦, 就在近排我有一個同事亦因為這個原因而與她同居的男朋友分手了! 而我問我老公 "你覺得如果男人上大陸做野係咪真係會揾另一個呢?" 佢的答案係 "我都信會係的"!!!

大宅

我識十個, 十個都有握住老婆出去滾......
大陸o的女人太可怕了.....
所以我唔會比我老公返大陸做野.

禁止訪問

男爵府

雖然話要互相信任, 但係我都極之認同yukiay所講大陸d 女人真係好可怕而且仲好識耍手段, 我眼見身邊太多人都因為返大陸做野由好好先生變

禁止訪問

大宅

老公在大陸工作係唔係一定有外遇,就要睇
下個男人既定力啦~因為我身邊都好又多
朋友個老公/男朋友,就係返左大陸做野
或者落dicso玩~玩玩下,連男朋友/老婆仔女
都唔要(一係唔記得哂)~~
大陸d女人真係好可怕架~佢地又姣wor..
其實香港咁多北菇黎做"啄地"~都知啦~
上次我同我朋友同埋佢男朋友加埋我
老公上大陸做按摩,一開始係沖左涼焗埋
桑拿先上房按摩~之後我同我朋友去大廳
等我老公同佢男朋友一齊上房按摩~點
知一去到~我就見到佢地2個係度"批腳皮",
有條北菇走左去我老公側邊問我老公一陣
mark佢上房按摩得唔得?(仲要挨身挨勢)
我老公話唔得,佢同老婆一齊按摩~~我即刻
走埋走啤住條八婆~叫佢死x開(果陣我好慶)
條北菇之後啤左我一下走開左,好似我搶佢生意
咁~所以話呢,呢d人咩都做得出架,香港既男人
佢地會痴到實哂~又試過一過去深圳,有2個女人
走埋去問我老公要唔要服務wor>_<"~記住
我係企係我老公側邊= ="激到我丫!!不過我老
公同佢地講~叫佢地行開~唔好阻住哂!!(哈哈)
要提防一下d北菇~

民房

Yes, very likely.

禁止訪問

男爵府

基本上我係未見過男人係大睦做野吾滚囉, 又平又正又後生, 你係男人都忍吾住啦.

複式洋房

What if my husband MUST go to China for work for money? What can a woman can do? Accept? Warn him? Divorce?

Please don't scare me! my husband need to go to China almost Monday to Friday, I am so worry now!

子爵府

4607 & 各位,

我老公都係Monday to Friday要o係大陸做o野, 星期六, 日先見面. 其實自己唔擔心係假, 不過我覺得做好自己本份, 對得住老公& BB就足夠, 如果老公要玩, 我都控制唔到, 老公唔o係身邊我自己都覺得好難過, 無奈上大陸都係為兩餐.

而我自己都要間中上大陸做o野, 有d男同事一個星期3-5日, 我見佢o地明明無o野做都好遲先返宿舍, 佢o地話唔知做咩好悶咪遲d返宿舍, 其實佢o地都唔想上大陸做o野, 但無法.

講返我o地做老婆媽咪, 老公唔o係身邊都會有好多誘惑, 女仔就算結左婚有仔女, keep得好一樣有大把人追, 遇到好條件o既追求者唔難, 佢o地未必會介意對方已婚有仔女, 可能俾老公更她. 以前未結婚唔明點解d少婦要去偷食, e+結左婚我就明白咩係紅杏出牆, 會唔會有外遇都係睇自己.

我相信唔係個個男人都滾, 我o地做老婆只可以信任老公, 盡量做好本份, 有好多男人o係香港都攪三攪四, 驚得幾多?

洋房

我都唔想比我老公返大陸做野, now he is planning to run a business in China with his china-friend. I can't make him to stop. How can I do?

複式洋房

我相信機會真係大好多, 以前我有個女朋友係大陸做o野, 佢話上面d女仔會同其他同事講, 呢個我o架, 呢個就邊個o架, 總之就將d香港男仔分曬, 你一個, 我一個咁.

翡翠宮

我個人都唔會比我老公去大陸做野,因為大陸實在太多誘惑,而且大陸的治安唔好,我亦唔會頂得順老公唔係自己身邊,我honey依架無野做,我爸爸都問過點解唔試下返大陸做野,好過係香港等運到,我honey都未及有反應,我已經好大反應咁話唔得,一定唔得,唔可以比佢返大陸做野架,如果唔係到時連男朋友都無埋個時就咸都無謂,我爸爸即刻唔出聲~
我覺得大陸的女仔真係好恐佈,勾引男人的手段好倡狂,佢地一聽到個男人係香港人就會好似餓狗搶屎咁,我honey以前試過跟上司去深圳間公司,一日之嘛,佢話個大陸女秘書一知道佢地係香港黎,即係無事獻殷勤,又話請佢食飯又攞埋生果比佢食;我媽咪話以前同我爸爸上大陸,兩公婆係條街度行行下,突然一大班女仔走埋黎問我爸爸要唔要服務,我媽咪即係攬著我爸爸同班女講"我係佢老婆,有乜野問我得喇",班女即閃,嘩........真係聽到眼都"突"埋呀
我都問過我honey如果有女仔主動獻身佢會點,佢當然答我唔會喇,佢話佢唔知點解好唔鍾意大陸,所以佢好抗拒大陸個d女仔,而佢亦覺得做野要對另一半負責任,要諗下做錯野之後個後果,自己控制得到既野明知係錯當然唔會做喇~
其實,我覺得唔一定個個男人係大陸工作都會有外遇,但我相信10個男人有9個都會受唔住誘惑,明知誘惑咁多,唔擔心就呃你既,有時唔係唔信任老公,而係信唔過個d大陸cheap雞女人,有得避免就更係避喇!!!

別墅

唔好話上大陸工作,我都唔比佢自己或同佢班朋友返大陸玩.
要返大陸玩我一定會跟住佢.

大宅

IwanBBi,

你講得好好!
IwanBB 寫道:

我相信唔係個個男人都滾, 我o地做老婆只可以信任老公, 盡量做好本份, 有好多男人o係香港都攪三攪四, 驚得幾多?
:lol:

大宅

其實唔係個個男人都會上大陸滾
都好睇男人o既性格
有兩種男人就唔會咁容易去滾.
一. 潔癖怕死
二. 孤寒

如果男人貪玩,喜歡認叻,就好容易去滾啦
*********************************************************************************************************************************************

大宅

我覺得會,呢個世界邊有貓唔食魚,可能唔係個男人想,但係個老婆長期都唔係身邊,咁就好容易出事.如果唔係都唔會有咁多人走去包2奶啦!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得如果長時間係大陸做野真係好難講會唔會!!
你話如果短時間既都應該冇問題既!!有時真係就算自己個老公幾有定力,都未必敵得過d大陸女人!!至於話俾唔俾佢返大陸做野,我又覺得唔到我地唔俾...唔通一家大細唔使食飯咩!!其實要有外遇,係邊都會有架啦,而家唔只大陸女人勁,連香港都開始好勁架喇,真係明知你有老婆仔女都照埋身架!!有時我老公話返大陸做野,我又真係冇諗佢有冇去滾喎,我反而怕唔知會唔會係上面有咩事,一陣飲醉酒冇人理咪死!!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

首頁

尾頁

跳至