興趣嗜好

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆:meibomeibo1990 的帖子

You go to Amazon web site and search kindle. You can follow steps to register first and then buy it in Amazon website. Kindle will be sent to u by post. Or u can download the kindle software at the Amazon website. You can read book in your phone, tablet or Pc through the kindle software.

大宅

引用:You go to Amazon web site and search kin

原帖由 manwai11 於 16-04-15 發表
You go to Amazon web site and search kindle. You can follow steps to register first and then buy it ...
thanks. Do they ship to Hong Kong?

大宅

回覆:meibomeibo1990 的帖子

Yes

子爵府

回覆樓主:

我認為沒必要,圖書館已經有很多書,book又容易又平,我要什麼書網上book好送到指定圖書館,省錢又環保

別墅

guigui82 發表於 16-3-20 09:19
我覺得值呀。
早初係老公話要買俾我用,佢見我鍾意睇小說,我本來都麻麻地想用。但而家買左就鍾意用,冇再 ...

Jm 有咩 download e-book ga source 推介?

子爵府

心心 發表於 16-3-20 11:42
Kindle開吾到機 有冇人知邊度維修呀?

有冇試過叉足電後長按開關(若30秒) restart?

子爵府

ivyj 發表於 16-5-2 12:00

Jm 有咩 download e-book ga source 推介?

絕對值得買,小朋友將來會好多謝你。你睇開邊類書?

子爵府

回覆樓主:

我幾年前收咗呢份禮物後睇多咗好多書,獲益不少

子爵府

引用:Quote:guigui82 發表於 16-3-20 09:19 我覺

原帖由 ivyj 於 16-05-02 發表

我睇開言情小說,一般會在\'微盤\' download, 但最近好似有問題,冇得download, 因之前download的未睇曬,所以未搵新source。
有時都會在amazon網上買,幾蚊本都抵。

別墅

Bling11 發表於 16-5-2 21:21
絕對值得買,小朋友將來會好多謝你。你睇開邊類書?

我幾年前買左,自己睇 (未有小朋友,不過諗住如果生Bb 都培養佢睇書習慣)
之前諗到有咩書就上網搵pdf version copy 去 kindle 到,但呢兩年冇咩 source ,又買返實體書,部 kindle 放左喺到。
所以想睇下有咩網 dl e book 得閒上去望下

rudyjr    發表於 16-5-3 13:40

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我覺得大人看書非常好用!
但小朋友, 我覺得要看他是不是喜歡看英文書,因為英文書好多,
但中文小朋友書除非看簡體, 唔係的話資源其實好少!

我部KINDLE 個女只看多啦A夢和老夫子, 因為帶出街方便。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

IloveJJ 發表於 16-5-10 22:16
請問在那裏download書的呢?我想看看有什麼書?
好多地方都有, 看你找不找到資源!可以去AMAZON到看有咩書。

禁止訪問

珍珠宮

回覆 IloveJJ 的帖子

https://www.amazon.cn/Kindle%E7% ... 6169071?ie=UTF8&;node=116169071
這個是中文amazon,
跟著還有好多網上能找的電子書, 你可以在 GOOGLE 打MOBI電子書找

禁止訪問

大宅

買了,更方便看書。值得的!
小朋友也有看,他看英文書,所以好多source。
反而想大家分享下有咩source download中文書。

男爵府

Flower-kid 發表於 16-5-12 16:24
買了,更方便看書。值得的!
小朋友也有看,他看英文書,所以好多source。
反而想大家分享下有咩source dow ...
X2

禁止訪問

首頁
12345...9

尾頁

跳至