少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有d好奇,你地如有facebook, 仔女同唔同你地做friend, 定unfriend你地?

男爵府

cy.muimui 發表於 16-3-29 03:36
有d好奇,你地如有facebook, 仔女同唔同你地做friend, 定unfriend你地?
其實仔女唔add父母facebook都常見,因為都想多啲自由,父母知佢少啲自然管唔到咁多.....

伯爵府

回覆:有無人比子女係facebook unfriend?

我個就Wechat lock了我

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

fb 就冇, 因佢冇用. ig試過開新唔add 我, 我扮哂野話點解睇唔到既, 佢至add返我, 不過佢仲有其他ig acc

男爵府

我已經乜都無做,又唔比comment又無like,只係想知佢週圍既朋友係点,咁都block我。

大宅

回覆:有無人比子女係facebook unfriend

有1日我同我仔講你點解唔肯加我做朋友 ,呀姨呀婆都係你朋友啦....佢話唔好啦

男爵府

有呀,扮儍問佢点解睇唔到佢D野,佢先add 返。但係佢而家好少用fb,
主要用ig, 爸媽都唔准follow,唯有叫佢表姊留意吓佢有無D出位post, 再通知返我

大宅

因為父母用SOCIAL MEDIA的作用不是交流,而是監視,就算到我呢個年紀都不想ADD父母親戚,因為佢地只係想八卦我D野飲茶果時吹水,講俾D我唔熟又唔CARE的親友知…

**我自己小朋友未夠大識用

複式洋房

希望friend

大宅

知我用whatsapp , 佢就改用 wechat, facebook 永遠唔加我做朋友

珍珠宮

講真, 我都唔想仔女add我~~
有時d野, 要識do, 唔洗等人block / unfriend 先醒水~~

wheredinosaur    發表於 16-4-29 17:42

禁止訪問

水晶宮

2個中學仔女都係fb fd, 我哋不嬲關係好,有咩都會傾,所以佢哋唔介意,大家都好 open. 當然自己又要識做,適當時發言,like
他們的同學,朋友也主動 add 我做 fd

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

佢夠13歲才開fb,有add我,但佢再大些後,我偶然下發現點解我睇唔到某些,但以前睇到的,佢話重新setting過,嗰下我好嬲,我一向少睇fb,二來我從不comment,三來看完不會過問。我同女講,妳以後可暢所欲言,因為我將會unfriend妳,妳以後唔使担心我睇妳嘢,跟住我unfriend咗佢了。

首頁

尾頁

跳至