影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-17 12:41
會否考慮芝加哥打字機呢?我未敢肯定絕對追得過,但睇得出作家想講一個有深度的故事,至於她能力是否駕馭 ...
打字機......仍然未完成一集

試過跳睇第4集, 見到鬼魂作家, 但都係無咩特別

應該呢套要慢慢浸? 我太茅

伯爵府

2018復活節勳章

MC1128 發表於 17-4-17 13:56

你成日打茅波

頭兩集真係好囉嗦鬆散,但套劇埋好多支線,跳睇會更唔明

我始終認為暫時最大問題係主線不明朗,睇鬼怪我都知佢要搵新娘吖,呢套完全未知幽靈作家想點,我都擔心睇到最後原來只係亞仁發左場夢咋

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Pr0udfish 發表於 17-4-17 14:35
你成日打茅波

聽你哋咁講,我都係再睇定啲先。

伯爵府

MC1128 發表於 17-4-17 13:56

我都係睇左E1,OK嘅,會繼續但唔會追住睇,放假未有時間睇劇,明天番工又要睇悄悄話。

水晶宮

親子王國15週年勳章

Pr0udfish 發表於 17-4-17 14:35
你成日打茅波

我都擔心睇到最後原來只係亞仁發左場夢咋 = > 我完全無諗過係發夢, 妳覺得鬼魂作家係咪所有人都見到佢存在的?
[

伯爵府

2018復活節勳章

amychoi 發表於 17-4-17 14:55
我都擔心睇到最後原來只係亞仁發左場夢咋 = > 我完全無諗過係發夢, 妳覺得鬼魂作家係咪所有人都見到佢存在 ...

發左場夢係最爛的結局,我相信唔會嘅 但係個別場面拍到好玄幻,邊啲係真實邊啲係夢境,我哋暫時都係被拖著鼻子走,唔排除芝劇作家同我哋開個大玩笑

劉軫伍似乎確係字面上的幽靈作家,只得韓作家同鈴鐺女士個女可以跟佢直接對話。我覺得阿養父只係見到緣份原稿,唔係見到劉

時裝李芳遠見到李成桂,依然父子不和,穿越了但好有趣

子爵府

wyl 發表於 17-4-17 11:15
最近棄的劇比追看的劇多得多,好辛苦捱完部九唔搭八嘅大力女,為咗朴寶英我都算搏到盡。依家得返一部隧道追 ...
寶英幾可愛, 烱植幾靚仔, 我都頂唔住嗰位男演員啲甩牙、流口水

唔知邊個咁黑心, 仲叫佢一人分演兩角色, 扮多個男同志, 尖聲尖氣, 噁心到(我第一次用呢個公仔)

第一次睇咁核突的韓劇

太驚嚇, 翻睇咗一集嫉妒的化身, 用布利嚟洗洗眼

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

MC1128 發表於 17-4-17 22:52
寶英幾可愛, 烱植幾靚仔, 我都頂唔住嗰位男演員啲甩牙、流口水

唔知邊個咁黑心, 仲叫佢一人分演兩 ...
係呀,睇到想棄幾次,但因為寶英妹太萌太可愛,都係忍埋佢。成個故事支離破碎,副線又多又雜又九唔搭八,配角其實個個都幾好戲,但劇本主線同副線好似完全冇關係咁各有各演,浪費哂咁多老戲骨啲功力。最後一集仲無厘頭到我以為自己睇錯咗女蜘蛛俠,大佬呀,大力啫唔代表可以喺摩天大樓跳落地面擺pose呀,真係睇完得啖笑。希望寶英妹同烱植下次拍部好劇,下次我會認住呢個編劇,見佢繞路行。

子爵府

MC1128 發表於 17-4-17 22:52

唔知邊個咁黑心, 仲叫佢一人分演兩 ...

我都係因為個班無聊黑社會搞到無心機看下去。 同意好地地搞咩一人分兩角,既不好笑又核突。本來好地搞喎成套劇。

珍珠宮

我終於的起心肝開咗芝加哥打字機,暫時睇到3,又OK喎,唔悶亦唔算太亂,林秀晶在前世應該係革命份子,對個故事亦有興趣,會繼續追。

Pr0udfish    發表於 17-4-22 12:12

子爵府

wyl 發表於 17-4-22 10:15
我終於的起心肝開咗芝加哥打字機,暫時睇到3,又OK喎,唔悶亦唔算太亂,林秀晶在前世應該係革命份子,對個 ...

我好茅,跳咗前面,啱啱正經地看了e5,呢集OK,3位主角各有表現,鈡意阿仁同林秀晶一齊個段,打扮切合佢,但林小姐的精靈秀氣,有點遲暮,不復當年看她拍蘇蘇同孔劉

忽發奇想,滿島光做,應該幾啱

伯爵府

2018復活節勳章

MC1128 發表於 17-4-22 11:38
我好茅,跳咗前面,啱啱正經地看了e5,呢集OK,3位主角各有表現,鈡意阿仁同林秀晶一齊個段,打扮切合佢, ...

滿島光

我一直對林秀晶冇乜特別感覺,不太喜歡愛碌大眼睛做戲的女演員。希望劇本給力,會幫到我睇呢段愛情戲睇得更投入

珍珠宮

Pr0udfish 發表於 17-4-22 12:17
滿島光

我一直對林秀晶冇乜特別感覺,不太喜歡愛碌大眼睛做戲的女演員。希望劇本給力,會幫到 ...
女主角冇乜存在感,作家同幽靈加上葛代表三劍俠比較吸睛兼有意思。

珍珠宮

我來推薦一下《外科風雲》,雖然醫療手術是不能跟日劇比,但男主莊恕和女主陸晨曦的塑造相當成功,靳東和白百何火花四溢極為討好,對白寫得不錯,繼偽裝者、鬼吹燈之後我又不小心被靳東迷得不要不要的

伯爵府

wyl 發表於 17-4-24 21:48
我來推薦一下《外科風雲》,雖然醫療手術是不能跟日劇比,但男主莊恕和女主陸晨曦的塑造相當成功,靳東和白 ...

韓國tvN綜藝節目《名單公開2017》噚日播出最新一集,呢集主題就以時裝界嘅專家盤點圈中嘅時尚達人為主題,當中冠軍眾望所歸由天團BIGBANG嘅隊長G-DRAGON(GD)所奪得,專家認為GD着過嘅衣飾都會成為潮流,被搶購一空,又指GD:「佢同世界級嘅著名設計師都有好深厚嘅交情,所以得到世界性嘅認同。」

第二名就係韓片《柏林諜變》男星柳承範,專業人士話佢嘅衣着打扮走向時尚尖端,特別佢嘅衣着雖然成日被批評為最差服飾,但之後呢種打扮就會成為潮流。第三名係柳承範嘅舊愛孔孝真,專家話孔孝真嘅造型有時睇起嚟好似好老土咁,但佢嘅打扮就同荷李活明星一樣。

伯爵府

soscho 發表於 17-4-25 13:36
韓國tvN綜藝節目《名單公開2017》噚日播出最新一集,呢集主題就以時裝界嘅專家盤點圈中嘅時尚達人為主題, ...
真係估唔到柳承範咁潮, 唔怪得之可以拍咁耐

伯爵府

2018復活節勳章

wyl 發表於 17-4-23 22:05
女主角冇乜存在感,作家同幽靈加上葛代表三劍俠比較吸睛兼有意思。

郭時暘都唔錯呀,官仔骨骨轉個頭眼神令人不寒而慄

伯爵府

2018復活節勳章

soscho 發表於 17-4-25 13:38
真係估唔到柳承範咁潮, 唔怪得之可以拍咁耐

柳生行出來經常頹Look一個,但其實係經過悉心打扮的

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-4-25 23:39
柳生行出來經常頹Look一個,但其實係經過悉心打扮的

我経常hea look, 係無経過悉心打扮

Pr0udfish    發表於 17-4-26 10:24

侯爵府

wyl 發表於 17-4-17 23:10
係呀,睇到想棄幾次,但因為寶英妹太萌太可愛,都係忍埋佢。成個故事支離破碎,副線又多又雜又九唔搭八,配 ...
我睇結尾兩集都睇得好hea, 最尾尾大力女變女蜘蛛俠同之前個炸旦變煙花一樣相映成趣...

唔係男一女一真係支持唔到

首頁

尾頁

跳至