婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

優思明避孕丸

Anyone try it ? is it really no 副作用 及不會令人肥,how much is it ? tks

複式洋房

Re: 優思明避孕丸

bee

我食o左7日瘦o左6磅,我睇o左今期jessica介紹,原來佢可以阻止水份積聚,即水腫,但我唸邊隻避孕丸都有副作用,所以我都唔會長食,不過真係瘦o左好多 :mrgreen:

我係藥房買八十幾蚊

複式洋房

hi babybabybaby:

食優思明避孕咁勁,咪可以唔洗食減肥藥..
babybabybaby 寫道:
bee

我食o左7日瘦o左6磅,我睇o左今期jessica介紹,原來佢可以阻止水份積聚,即水腫,但我唸邊隻避孕丸都有副作用,所以我都唔會長食,不過真係瘦o左好多 :mrgreen:

我係藥房買八十幾蚊
fat cat[img align=left]http://www.baby-kingdom.com/images/avatar/users/5807.jpg[/img]

珍珠宮

好媽媽勳章

babybabybaby

你原本是不是有點水腫的, 因我以為是不會引起水腫, 但無諗過可以減, 因我剛生完bb, 有點水腫.

英文名是不是yasmin.
Thanks.

男爵府

今日見到 " 萬靈 " 買 成 HKD108 ,是否任何一間藥房都可以買到 ??

複式洋房

YanYan0116 mandy611

其實我本身不十分太肥,116至117磅到,我冇特別減肥,我食避孕藥係想改變經期日子,因6號要去旅行,咁就去家庭醫生到叫佢介紹隻比我,佢就介紹o左yasmin比我,仲話會瘦添,我話係o米咁正呀,咁我就去藥房買o左包,食到今日為止第9粒,我已109磅,我唔知我去o左水定減o左脂肪,但我所有褲同胸圍都感覺鬆晒,其實出面o既人睇減肥醫生都係食去水丸,但我覺食yasmin副作用冇咁大,起碼訓到覺冇勁心跳有大便,所以我覺如有食開避孕丸食呢隻都幾好,一舉兩得

複式洋房

bee

去o的大間及有R的藥房我唸都得既

複式洋房

我想問下, 使唔使跟日子食, 定係隨時可以開始??

複式洋房

我唸唔係經期來緊都可隨時開始食,我一買返來就食啦!

大宅

之前有其他媽咪報料,話家計會都有得買,,,,好似平dd,,,,!

男爵府

Today I go to remove the "ring" and doctor also suggest me to take yasmine, as the ring make my skin no good, I wear the Mirena ring for one year la. So disappointed that I can not use the ring.

Doctor said i should start to take the pills on the 1st day when the "M" come wor.

複式洋房

bee

咁我求期一日開始食,唔知有冇壞影向呢?

複式洋房

你地有冇人食梗呀?覺唔覺食o左皮膚乾o左呀?

珍珠宮

好媽媽勳章

我去做產後檢查問醫生攞了一排, 是經期第一天開始食, 之後停7日, 又開始食第二排, 在這7日一定會有經期.

醫生話要注意, 避孕藥只可食到40歲, 因會導致血管塞.

複式洋房

你地有冇人食梗呀!我開始輕慢o左!今日108磅,不過我食0左好似成日作嘔咁 ?-(

男爵府

I prepared to take the pills started from next M, but

醫生話要注意, 避孕藥只可食到40歲, 因會導致血管塞.

好得人驚呀

男爵府

乜食優思明真係會瘦既咩?
我上次仲買左輕樂偶試添,
咁我下個月轉食優思明先~

複式洋房

我冇食2weeks啦!冇重番,好開心 :mrgreen:

yasmin web site

大宅

我岩岩去藥房買左Yasmin喇!
$93,平watson's & manning少少!
應該呢2日黎m架喇!
我希望食左可以去水腫啦!
I'm not a yogi,but a yogist!

洋房

我個朋友係藥劑師黎架,
佢都係介紹哩一隻藥比我,
佢話yamin係咁多隻避孕藥中最少副作用既,
又可以排水腫..period唔準又食得..
我覺得食得過....
o個香港買o個d 係要食21日再停7日,
有時係會唔記得架真係...
但係我而家o係澳洲賣既yasmin 佢除左21粒外重有多7粒葡萄糖,
係比你一路食住唔洗話停7日再食,
不過如果想效果好d..
建議你最好係每日既同一個時間食!!

首頁

尾頁

跳至