親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次帶兩個女去台灣旅行!6月尾去,吾知點安排好!想帶阿女去宜蘭住親子民宿,但依家民宿又book得七七八八,朋友建議我只玩台北五日都大把野比小朋友玩,但我想同阿女住靚靚民宿,如只為住民宿去宜蘭好似有點傻!台北好似無d 親子酒店或者果d服務式公寓,例如有滑梯呀,千秋呀?請大家比小小意見!thanks!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都會7月中去5日, 因已第3次去台北, 我又想試民宿(果啲小木屋真係好正),打算中間2日1夜去宜蘭, 順道搵幾間工廠玩DIY, 不過只係買左機票咋其他咩都未揀。

伯爵府

回覆樓主:

我剛去完 頭尾二天在台北,
因之前都玩過, 所以留二天都夠時間買嘢同吃嘢
第二天就包車邊走邊玩
晚上就在羅東吃嘢行夜市
做岩盤浴按腳
跟住第三日早上就入宜蘭
晚上就開始三日二夜民宿之旅 ,
今次民宿屋主好好人,
車我地出市區買補給品,
又建議上太平山一遊
民宿好大好正

複式洋房

小朋友幾多歲到呢?其實宜蘭除左親子靚靚民宿之外,重有好多野玩嫁,因為宜蘭好多工廠都會開放比人參觀,重會有DIY班,如似菓風整波板糖、玉兔鉛筆學校整鉛筆、蜡藝彩繪館整蜡筆&畫畫。。。。。。

比你參考下
http://www.diy.org.tw/p4.htm

P.S 我個人覺得,宜蘭更岩小朋友玩,又舒服又可以比小朋友接觸大自然~

首頁

尾頁

跳至