影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 17-4-18 20:53
如果無蘇宅日常,無蘇凰,甘宗主就成仙了……

宗主嘅缺點係咩都攬上身,樣樣都想人地先,唔顧自己,以為保全其他人,但其實佢身邊嘅人都想為佢分憂。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

rose-mag 發表於 17-4-19 07:21
宗主嘅缺點係咩都攬上身,樣樣都想人地先,唔顧自己,以為保全其他人,但其實佢身邊嘅人都想為佢分憂。
...
宗主真係自己累死自己的……有時佢太過操心了,事無大小都上心。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

hugoma2015 發表於 17-4-19 16:47
宗主真係自己累死自己的……有時佢太過操心了,事無大小都上心。
...

就係,如果佢肯分d俾其他人幫佢擔下,唔駛病到死死下,晏大夫話得佢啱,有個好醫生喺身邊,有咩理由冇點好過,身體仲差咗。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

rose-mag 發表於 17-4-19 22:17
就係,如果佢肯分d俾其他人幫佢擔下,唔駛病到死死下,晏大夫話得佢啱,有個好醫生喺身邊,有咩理由冇點好 ...
如果宗主純粹作為一個謀士去策劃呢D野,都仲好D。

我覺得最慘系內心的煎熬。返到金陵本身對宗主就唔系一件好事,好多人好多物都會令佢觸景傷情。工作可以分擔,內心痛苦唔可以分擔。我可以理解宗主返金陵的心情其實好沉重。其實郡主話想同佢返雲南,真係為佢身體著想噶。

而佢後黎謀劃果D野,涉及好多曾經的親人,無辜的人,甘佢做每個決定時背負的思想包袱就大好多,要顧及的野都多好多。呢個同以前行軍打仗上陣殺敵好唔同。打仗系敵我分明,殺人可以唔眨眼。

公爵府

回覆樓主:

喵:宗主,隔離有人抄你台詞,片段!

宗主:佢唔要面,自取其辱

喵:佢面大啊,所以唔要咯

公爵府

http://www.bilibili.com/video/av5898217

公爵府

哈哈,其實宗主都好多【床上戲】噶

子爵府

hugoma2015 發表於 17-4-24 20:14
哈哈,其實宗主都好多【床上戲】噶

真多

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

始終放唔低宗主, 宗主缺點 -大男人算5算?

公爵府

欣賞下宗主d床戲PS:呢D圖調色有D怪

公爵府

多利是 發表於 17-4-25 16:11
始終放唔低宗主, 宗主缺點 -大男人算5算?
得閑多D入黎玩

宗主失去的人太多了,所以對於郡主、蒙大哥呢D親人,佢會特別在意,唔想佢地去冒險。想將佢地排除在危局之外。呢D系佢的保護慾。

水晶宮

hugoma2015 發表於 17-4-28 11:38
得閑多D入黎玩

宗主失去的人太多了,所以對於郡主、蒙大哥呢D親人,佢會特別在意,唔想佢地去冒 ...
係呀! 舊年搬 office 忙到人都癲, 我直頭唔記得左BK呢個網....
但, 依然忘不了宗主....點算? 唔知點解毒, 不能自拔...

水晶宮

多利是 發表於 17-4-28 15:01
係呀! 舊年搬 office 忙到人都癲, 我直頭唔記得左BK呢個網....
但, 依然忘不了宗主....點算? 唔知點解毒, ...
唔通真係要剝骨換皮先解到我既火寒毒??

公爵府

多利是 發表於 17-4-28 15:01
但, 依然忘不了宗主....點算? 唔知點解毒, ...
幫你唔到啊,宗主之後,無其他角色可以入眼

最近我迷上左第二個,歷史人物黎噶,發覺同宗主都系一個類型。

公爵府

多利是 發表於 17-4-28 15:02
唔通真係要剝骨換皮先解到我既火寒毒??
點解一定要解毒呢?

水晶宮

hugoma2015 發表於 17-4-28 18:23
幫你唔到啊,宗主之後,無其他角色可以入眼

最近我迷上左第二個,歷史人物黎噶,發覺同宗主都系一 ...
who ?

水晶宮

hugoma2015 發表於 17-4-28 18:25
點解一定要解毒呢?
因為相思.....苦呀!

公爵府

多利是 發表於 17-4-28 18:33
who ?
英國歷史上最後生的首相——WILLIAM PITT THE YOUNGER小威廉彼特。都係最偉大的首相之一。

子爵府

hugoma2015 發表於 17-4-28 18:41
英國歷史上最後生的首相——WILLIAM PITT THE YOUNGER小威廉彼特。都係最偉大的首相之一。

...

唔識

水晶宮

hugoma2015 發表於 17-4-28 18:41

...

我都5 識,有新戲上?

首頁

尾頁

跳至