興趣嗜好

跳至

首頁
23456...8

尾頁

公爵府

引用:回覆+snoopypy+的帖子痛係正常㗎,D淋巴位

原帖由 一之蘭太太 於 16-08-20 發表
回覆 snoopypy 的帖子

痛係正常㗎,D淋巴位通咗丶 同拉筋到位之后就吾痛㗎啦! 之后毎日會吾做吾舒服,会 ...
終於成功安裝到, 多謝你嘅建議同分享

公爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

哇噻 有埋塊大鏡 我又玩有機會 交流一下唄

snoopypy    發表於 16-8-24 18:27

公爵府

咿~我睇得唔係好清楚 你個吊床 係點樣固定係菊花繩嗰度架?
因為一般穩陣做法 係以類似打死結嘅綁法來調教高度嘅⋯⋯同時亦可以將吊床嘅拉扯力平均分布好啲㗎!

另外為咗配合整個人完全企上吊床嘅動作高度 吊床由最高拉下最少要55吋㗎

子爵府

Smartkidadrian 發表於 16-6-14 01:56
我係炮台山學緊,唔算貴,我覺得幾好,小班教,導師可以每個都照顧到
請問你係邊度學架??? THANKS

公爵府

一之蘭太太 發表於 16-8-24 08:11

咿~我睇得唔係好清楚 你個吊床 係點樣固定係菊花繩嗰度架?

其實我發現yoga hammock大至有2款唔同style, 咁啱我同你個款有分別, 我見你張相同我上網搵嘅時候見到有部份係made by silk, 柔軟d又可以覆蓋大d範圍, 仲要自己打個結固定.
而我買個款可以加手柄, 冇咁柔軟同細幅d, 唔使自己打結, 同埋本身車好晒d位, 只要加個扣直接扣入Daisy chain就ok, 同而家我學緊果間用嘅一樣.
我果款係相中(藍色)咁不過唔同牌子
而你果款應該係類似紅色果隻

大宅

一之蘭太太 發表於 16-5-13 07:50
自從兩年前為咗陪個女矯正寒背 兼增高 首次接觸空中瑜伽 一試就愛上了
為咗每日都玩到 直情響屋企 ...

屋企點裝?係咪一定要鑽牆

公爵府

公爵府

回覆 hstlam 的帖子

係㗎 要裝修師傅用爆炸螺絲鑽牆㗎!

禁止訪問

大宅

Smartkidadrian 發表於 16-6-14 01:56
我係炮台山學緊,唔算貴,我覺得幾好,小班教,導師可以每個都照顧到

請問你在炮台山那裡學?

子爵府

請問知唔知元朗邊道有空中瑜咖學?

公爵府

回覆 rachie 的帖子

抱歉 我我不熟悉元朗那邊 建議你上網找找吧!

複式洋房

我鍾意空中同地下隔住咁玩,空中拉全身筋特別鬆背勁好,地下就多d上身肌肉同core鍛鍊,夾埋做左一年到,對腰痛同肩膀痛都有唔少幫助呢~

公爵府

回覆 green_bunbun 的帖子

哇噻!其實空中瑜珈有好多動作 都可以鍛練到上身肌肉同Core 甚至將吊床當TRX咁練 都好正㗎

民房

回覆樓主:

我都有玩。。。半年左右吧,我那學款,老師話是空中舞蹈,所以要在半空不停轉post...但堅好玩同修身,雖然我本身係肥底。。。。。。

公爵府

回覆 Luckynangel 的帖子

我玩開個導師懷孕暂停了⋯⋯ 請問你響邊區?

伯爵府

rachie 發表於 16-10-19 12:27
請問知唔知元朗邊道有空中瑜咖學?

search : my space ( yuen long )

子爵府

回覆 一之蘭太太 的帖子

我都愛上左玩YOGA,試過玩空中,都OKAY,不過時間就唔到,依假主要玩普通YOGA.但我在一次偶然下去外地一間RESORT玩左空中飛人後就愛上了,妳有興趣有機會都可以去試下,因為妳做開運動,體能一定無問題,不防一試,是好的經曆,我定期就心思思想去玩

公爵府

回覆 pigmei 的帖子

男爵府

首頁
23456...8

尾頁

跳至