親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

歡迎致電abc 發表於 16-8-18 16:28
Hi 我需要由黃金海岸返布里斯班機場,請問你個包車可以嗎? pm佢啲資料比我呀,謝!
你由布里斯班去黃金海 ...

pm 咗你包車資料

由 brisbane 去 GC 約 1小時15分鐘,當然要睇埋邊個地點接送

surfers paradise beach 除咗滑浪都冇其它水上活動

GC 有 tour 舖頭或檔仔,不過唔知幾錢,我所有活動如滑沙,觀鲸 & theme parks 門票喺香港買

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-18 17:00
pm 咗你包車資料

由 brisbane 去 GC 約 1小時15分鐘,當然要睇埋邊個地點接送

謝謝資料
咁係香港邊到買呀,可唔可以話埋我知唔該, 我都係網上睇過“吃喝xx”, 但如果香港有更好!格下價又可以問得清楚啲

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

歡迎致電abc 發表於 16-8-18 19:22
謝謝資料
咁係香港邊到買呀,可唔可以話埋我知唔該, 我都係網上睇過“吃喝xx”, 但如果香港有更 ...

四合一 magic pass (sea world, movie world, paradise country, wet n wild) 我上官網買,你又可以上 groupon 睇吓邊度平d

Dream word + Skypoint 喺專業xx買

或者爬吓文,有好多 jm 有好介紹

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-18 19:42
四合一 magic pass (sea world, movie world, paradise country, wet n wild) 我上官網買,你又可以上 gro ...

thank yoy again

大宅

Koala_Chu 發表於 16-8-18 19:42
四合一 magic pass (sea world, movie world, paradise country, wet n wild) 我上官網買,你又可以上 gro ...

Sky point 是什麼?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

水晶宮

Fionyiu 發表於 16-8-19 16:17
Sky point 是什麼?

類似觀景塔

別墅

請問可以要包車info 嗎?? thx

水晶宮

引用:Quote:dorchiu 發表於 16-7-26 22:38 你平

原帖由 Koala_Chu 於 16-07-26 發表
我 book 埋回程,可能平d
請問有否book車資料,我都想book來Brisbane, GC.
Thx

水晶宮

引用:Quote:歡迎致電abc 發表於 16-8-18 16:28 H

原帖由 Koala_Chu 於 16-08-18 發表
pm 咗你包車資料

請問滑沙,觀鯨,threme park在香港那裡買?

水晶宮

MariaTsui 發表於 16-9-4 12:53
請問滑沙,觀鯨,threme park在香港那裡買?

滑沙,觀鯨在 Tangalooma Island 官網訂

另外 theme parks 都在官網訂,例如,你 search Movie World,官網有四合一套票

大宅

剛係八月底回來,我一家四口從黃金海岸到 布里斯班機場 , 沒有包車, 從Q1 Resort早上七點 check out 之後就用 Uber app call 車, 三分鐘就有車, 車程一小時五分鐘, 澳幣122元(如果有優惠碼當然仲平) ! 四件大行李可完全放入車尾箱。

另外買 Theme park 門劵去到黃金海岸當地小店才買, 價對比較相對便宜!
但 seaworld and moive world 地方並不太大, 不用預留一整天在同一個主題公園內。

Sky Point 就是 Q1 Resort 的頂樓,也是觀景台, 是黃金海岸最高的建築物, 早上可花澳幣 29 元到上面吃自助早餐及欣賞風景!

另外黃金海岸也有 outlet , 我們坐巴士到 Charis seafood 睇完工作人餵塘鵝 之後再坐十分鐘巴士就到 Harbour Town Outlet Shopping Centre , 有好多店鋪選擇 !詳細地址可自己 Google

黃金海岸交通也方便, 到 7-11 或旅遊中心可買 A$10 day pass , 一日內無限任搭巴士及輕鐵, 小童半價

另外再提一提想上網既朋友, 我們原來想數碼通的無型 wifi 旦, 但係悉尼機場出關後, 見到一間 opus 店, 每日 500mb 只需A$2 , 我們買了五日, 十元澳幣。

另外另外再提多一提, 澳洲入境海關出名嚴格, 我們帶了些小朋友葯水以防萬一, 所以入境時作出申報, 結果.........關員問了兩句就全部過關, 行李也沒檢查! very nice!!!!
而出境則由布里斯班機場,安全檢查完之後原來是自助過關, 將特區護照放到機器scan , 跟著拍照就開閘行得, 出境卡就自己放入箱內!!!!

複式洋房

thx for sharing...

大宅

Hi, can you please PM me the 包車 contact as well? Thanks a lot!

別墅

可唔可以PM 我包車CONTACT! THX

大宅

請問有否book車資料,我都想book來Brisbane, GC.
Thx

大宅

小小魚兒 發表於 16-9-9 11:46
剛係八月底回來,我一家四口從黃金海岸到 布里斯班機場 , 沒有包車, 從Q1 Resort早上七點 check out 之後就 ...

請問你Q1 ok嗎?兩大兩小可以嗎?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

keikeiangel 發表於 16-9-29 23:54
請問你Q1 ok嗎?兩大兩小可以嗎?

我七月時都住q1, 我自己覺得ok, 但你不好諗有乜野service, 佢乜都要自己黎,我之後住marriot, 就會對比到service 有好大分別,但我們不嬲好獨立,service對我們黎講無乜所謂

大宅

CrabPincers 發表於 16-9-30 07:15
我七月時都住q1, 我自己覺得ok, 但你不好諗有乜野service, 佢乜都要自己黎,我之後住marriot, 就會對比到s ...

唔該曬!請問如果由bne機場去town可以搭咩車,要幾耐時間?我夜晚11:25先到機場。同埋落gold coast我都想要包車資料呀!謝謝

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

keikeiangel 發表於 16-9-30 16:31
唔該曬!請問如果由bne機場去town可以搭咩車,要幾耐時間?我夜晚11:25先到機場。同埋落gold coast我都想 ...

我在gold coast落機,玩完gold coast先去brisbane,

包車我怕煩,連local tour搵吃***一次過攪晒

大宅

CrabPincers 發表於 16-9-30 16:36
我在gold coast落機,玩完gold coast先去brisbane,

包車我怕煩,連local tour搵吃***一次過攪晒

咁有咩車可以直達市區同gold coast呢?機場去市區搭的士要幾錢呢?

首頁
12345...7

尾頁

跳至