自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:天水圍新酒店

以我所知……

酒店名: 天水圍億京酒店
商場名: 天一商城
*商場3樓其中鋪位,已租予給阿信屋

pk員工話,頌富裝修後會有百佳的。但位置未必係以前個位。

珍珠宮

得閒姨 發表於 16-5-25 12:44
附近已經周圍有惠康啦,每個商場都有囉,想要百街或者吉之島
天水圍D惠康全部在入面, 天盛無得揀, 天耀, 新北江, 銀座都係百佳, 走去天慈又好遠.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chinatea 發表於 16-5-24 16:30
果道原本係起醫院架,後來比人返對,先改左做酒店,原本天水圍有間醫院,附近仲有骨灰位,就係反對又反對,先咁美 ...

天瑞村隔離已經起緊醫院,預計2017落成喎

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

得閒姨 發表於 16-5-25 12:44
附近已經周圍有惠康啦,每個商場都有囉,想要百街或者吉之島

同感

男爵府

回覆樓主:

我記得好耐好耐以前,新北江商場係八伯伴黎架

eightnine89    發表於 16-5-26 15:52

大宅

大pat豬媽 發表於 16-5-25 15:50
以我所知……

酒店名: 天水圍億京酒店

咁都好D,間間惠康都行到人忟,有時想望耐少少都唔得,條條走廊都窄到痴線,我情願貴少少都想有間百佳行下

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 小歪仔 的帖子

其實攪到天瑞街市咁都足夠啦.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 shirleyleung15 的帖子

初初係酒店果道係醫院,咁天瑞隔離方便好多,好似話個洗衣房起係綠田園果道呀.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小歪仔 發表於 16-5-25 12:09
認同. 有平有貴咪幾好.
天盛新開返, 咁大個商場, 一間超市都無, 開埋d貴價餐廳
天盛街市d貨貴過我 ...
天盛商場二樓既食肆唔貴喎, 你有無試過頌富商場地下果幾間食肆呀, 閒閒地一餐lunch都400 (2大1小), 天盛我試左2間, lunch都係300有找.....
唔好講食肆, 淨係街市, 凍肉鋪賣丸類, 每磅都係25-28左右, 天富街市係33/磅......
之前天盛裝修,個個都嘈話個街市d野賣貴晒, 走高檔路線, 我想講, 如果你地行一轉天富街市, 應該唔會再嘈了......

子爵府

uhtcl2006 發表於 16-5-26 00:29
天盛商場二樓既食肆唔貴喎, 你有無試過頌富商場地下果幾間食肆呀, 閒閒地一餐lunch都400 (2大1小), 天盛我 ...

正想回覆時見到你個留言
天富個街市勁貴!貴過天耀好多
我只睇凍肉同菜都已經有分別
但選舉就天富多d囉

另外想問下 頌富有咩未關?
我無上過樓上

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

西瓜貓 發表於 16-5-25 14:12
下!舊百佳開稻香?樓下又一間敘福,咁咪有兩間酒樓⋯⋯⋯⋯⋯⋯頌富開一田就冇可能架喇,邊度有位開姐, ...
我之前聽商場鋪頭d人講, 百佳果層會變做food court, 百佳搬落敍褔以前個位, 地下葯房會開一間24小時既茶餐廳......
不過呢個消息都已經係2個月前既事, 可能已有變化.....
另外, 大x活d姨姨講, 佢地5月會搬去新酒店果邊開鋪, 會唔會再係返頌富開都未知~

水晶宮

carmen0807 發表於 16-5-26 00:34
正想回覆時見到你個留言
天富個街市勁貴!貴過天耀好多
我只睇凍肉同菜都已經有分別
頌富近天富邊既半個商場, 地下至2樓全部拆晒裝修, 只淨返街市.....
係架, 我唔知大家係咪無留意新聞, 其實有講, 天富街市係整個天水圍入面買餸最貴既街市, 1斤冬瓜, 天富賣10蚊, 但隔離天恩只賣6蚊......只係隔條馬路咋, 已經差4蚊1斤.....係天富買餸, 真係買到人都癲.....
所以有時去開元朗或屯門, 我會買定d雪得既野放冰霜.....

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

wawaliluk 發表於 16-5-24 22:37
冇誇張,每次行去白x诜衣舖,前面幾間食肆,枱櫈不單佔用通道,x水桶放係隔離,成浸酸叔味,睇見都唔開胃。 ...

同意新北江商場係臭!
---生命無價,請支持領養---

子爵府

uhtcl2006 發表於 16-5-26 00:42
頌富近天富邊既半個商場, 地下至2樓全部拆晒裝修, 只淨返街市.....
係架, 我唔知大家係咪無留意新聞, 其實 ...

我搬入黎幾年咋 初頭係去天耀
而家個仔係天富個邊上堂先去個邊街市買 真係好貴

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

睇落高級過嘉湖海逸woo

珍珠宮

uhtcl2006 發表於 16-5-26 00:29
天盛商場二樓既食肆唔貴喎, 你有無試過頌富商場地下果幾間食肆呀, 閒閒地一餐lunch都400 (2大1小), 天盛我 ...

Lunch $300 3個人都叫ok??
我市區返工都唔會食咁貴

唔係因為同一區,另一邊更貴,就要接受哩邊咁貴架?? 總之貴就係貴架啦

侯爵府

meko~ 發表於 16-5-26 00:51
同意新北江商場係臭!
我每次入到去都會盪失路!

男爵府

waiyeee 發表於 16-5-24 21:01
頌富邊有位呀!笑死人!傳完天盛傳頌富

頌富2期1、2樓裝修緊喎

侯爵府

chunchun2013 發表於 16-5-26 01:36
睇落高級過嘉湖海逸woo
遲啲開張我已計劃去試住參觀吓!

首頁

尾頁

跳至