嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

pin5b 發表於 16-7-23 14:57
唔知係米 因為我係誇區(用公務員身份),佢冇即時做任何跟進,只係叫我9月1日再去排隊登記。話9月前所有 ...

我都係用公務員身份誇區啵喎

別墅

louisvuitton 發表於 16-6-3 19:13
威院每2-3週見大醫生及照多胞胎超聲波
威院有冇得照結構?

別墅

QM有得照啊,個醫生都好好,問咩都答,仲同我地講笑。糖水16週就叫我飲左一次(因為係孖),之後28週會再飲,我覺得私家(我睇開養和)都無跟得甘好。

大宅

MommyPanel勳章 開心吸收勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:louisvuitton+發表於+16-6-3+19:13+

原帖由 homomoho 於 16-08-06 發表
威院有冇得照結構?
有,我前日返醫院度頸皮,護士安排9月尾照結構,知係孖將產檢由11月即轉我8月18要返去

曹夫人

男爵府

homomoho 發表於 16-8-6 16:53
威院有冇得照結構?

別墅

juliababi 發表於 16-8-6 19:26
有,我前日返醫院度頸皮,護士安排9月尾照結構,知係孖將產檢由11月即轉我8月18要返去

...

我book 咗私家13/9做nifty, 威院比咗個期14/9做 Oscar, 其實做咗nifty仲使唔使做Oscar?

大宅

引用:Quote:juliababi+發表於+16-8-6+19:26+有,

原帖由 homomoho 於 16-08-07 發表
我book 咗私家13/9做nifty, 威院比咗個期14/9做 Oscar, 其實做咗nifty仲使唔使做Oscar?
...
我4/8返威院度左頸皮同抽晒血,都book 左聽日去中環做nifty,反而我朋友以前響威院做助產士佢就話醫院俾左期之後照結構可以唔洗再出去照,慳返d 錢買野,所以我之後唔打算私家再照喇

曹夫人

別墅

juliababi 發表於 16-8-7 16:17
我4/8返威院度左頸皮同抽晒血,都book 左聽日去中環做nifty,反而我朋友以前響威院做助產士佢就話醫院俾左期 ...

我都係book中環做nifty, 你搵邊個醫生?

我都諗緊結構係未威院做就得,見blog有人話私家照結構都係2D

請問威院做產檢密唔密架? 我依家都有去私家做產檢

大宅

引用:Quote:juliababi+發表於+16-8-7+16:17+我4/

原帖由 homomoho 於 16-08-08 發表
我都係book中環做nifty, 你搵邊個醫生?

我都諗緊結構係未威院做就得,見blog有人話私家照結構都係2D
我搵劉子健做nifty, 尋日做左,如果照結構加7000,巧貴,我見一早威醫排左期俾我,最後決定去醫院就算,我18 號返去先知產檢後面排得密唔密,但我估再隔之後兩個星期就返去飲糖水,如果齋飲糖水冇排見醫生,我原先約左仁安定期產檢都照月底去,視乎醫院點排期再安排

曹夫人

別墅

juliababi 發表於 16-8-9 03:21
我搵劉子健做nifty, 尋日做左,如果照結構加7000,巧貴,我見一早威醫排左期俾我,最後決定去醫院就算,我18 ...

咁啱我都係約咗劉子健做nifty同埋仁安做產檢。到時再決定做唔做埋結構,不過$7000真係好貴!

請問第幾週飲糖水架?

你打算威院定仁安生?

大宅

引用:Quote:juliababi+發表於+16-8-9+03:21+我搵

原帖由 homomoho 於 16-08-09 發表
咁啱我都係約咗劉子健做nifty同埋仁安做產檢。到時再決定做唔做埋結構,不過$7000真係好貴!

請問第幾週 ...
孖胎一定威記生喇,預左早產,同埋有乜事唔洗轉返政府醫院,飲糖水我估16週,都未知呀,下星期應該會俾期我

曹夫人

大宅

唔知係米 因為我係誇區(用公務員身份),佢冇即時做任何跟進,只係叫我9月1日再去排隊登記。話9月前所有 ...

我都係,QE叫我10月先返去約期,(大約15-16週)之前D產檢同nifty已去私家做。想問最後QE有無比結構期?約幾耐做產檢?

複式洋房

bichu201126 發表於 16-9-16 09:42
我都係,QE叫我10月先返去約期,(大約15-16週)之前D產檢同nifty已去私家做。想問最後QE有無比結構期?約 ...

而架每一次返QE 都會照超聲波,同結構。 我大約 6w 返去檢查一次。 但唐氏就真係冇,要自己出去做。

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

jessicahousehk 發表於 16-5-25 15:44
我係屯門醫院第一次照超聲波, 姑娘話單胎5會照結構, 你係孖胎就會安排照, 點知第二次返去覆診, 醫生就話冇 ...

無得照呀, 而家book 左出面, 要成4千, 仲要1500產檢
好貴啊

複式洋房

咁好既?我岩岩做完早孕果個檢測。跟住黎緊要去日間大樓3樓覆診咖,你洗吾洗嗎?醫生就無同我講照結構既事,今個月尾就約佐照超聲波,吾知算吾算😣

複式洋房

回覆 Kyuen0108 的帖子

你宜家幾多週啦😀 點解我去屯門無既

複式洋房

你有無通知佢地係雙胞胎,我都係公務員,都係無得做oscar,感覺上街証會好過L座

子爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

當然唔係

子爵府

Kyuen0108 發表於 16-7-23 22:48
我嗰時喺屯門醫院生,覺得好好呀... 有安排照結構,都好詳盡....成個懷孕過程CHECK 得好密, 次次照聲波都會話 ...

而家乜都無啦

大宅

bichu201126 發表於 16-9-16 09:42
我都係,QE叫我10月先返去約期,(大約15-16週)之前D產檢同nifty已去私家做。想問最後QE有無比結構期?約 ...
今曰7週去排QE, 但最快要1月先見醫生 (約20週後),過曬照唐氏及結構。姑娘叫我去找私家照。我知孖胎照唐氏唔準,都打算去做T21, 但估唔到結構QE都比唔到期。

首頁

尾頁

跳至