興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

FA8866 發表於 16-6-8 10:08

同我隻咁囉,不停睇醫生,隻耳朵皮膚輪流黎,醫生熟到耳藥都 ...

你個醫生好好人啊
我就係唔想佢食咁多藥,所以先停左兩日類固醇
只係俾抗敏藥佢食~~
點知冇用~~剩食抗敏藥冇用~~
我老公仲鬧我做乜唔俾佢食..好番少少又停左..搞到佢又復發
但係我真係唔想佢繼續食類固醇,我都唔知可以點~~~

想問下你狗狗幾多歲?
我隻狗狗8歲, 其實係咪應該要轉老狗糧?
同埋我覺得佢有漏尿情況, 之前食左D藥會冇啦啦漏尿~~
但又唔係成日都係咁~~好奇怪

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

FA8866 發表於 16-6-8 10:08

同我隻咁囉,不停睇醫生,隻耳朵皮膚輪流黎,醫生熟到耳藥都 ...

依家一年睇2次左右,真係好嚴重先睇,糧轉埋無麩質,因我狗做晒測試,極多食物敏感其中某尐嚴重,自己煮呀,人地介紹呀乜都試過。依家食呢隻睇下會唔會再好尐?暫時無大好轉但無發傻咁起敏感。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

nicole_yan 發表於 16-6-8 10:12
你個醫生好好人啊
我就係唔想佢食咁多藥,所以先停左兩日類固醇
只係俾抗敏藥佢食~~

但如係一個療程既藥,唔好停喎,怕有影響。
我隻4歲半咋。醫生由狗狗5個月開始睇,密集式睇到慣了,近年佢愈來愈忙,連上門都無啦…book都好耐。
以前上門佢直頭蹲地摸地板,睇食緊咩糧,真係好有心的。紅左雖然仍有心在但確實無辦法再跟到咁貼了。

大宅

zitali8283 發表於 16-6-7 20:56
試呢支沖涼,可以送香港,連皮帶最弱嘅白威都適合。

http://www.silkydogshop.com/

想問下你有用過佢嗎?真係OK嗎?

大宅

FA8866 發表於 16-6-8 10:20
我隻4歲半咋。醫生由狗狗5個月開始睇,密集式睇到慣了,近年佢 ...

樓上介紹個隻沖涼好似幾好咁~~

我真係唔想俾佢食藥~~其實都就黎食晒D藥,如果再食又要再去睇醫生~~>.<~

大宅

回覆 nicole_yan 的帖子

呢支我都有買,但我見其他地方介紹佢係用完mask再用呢支礦物止痕凝膠膏

大宅

回覆 mdc0307 的帖子

我仲未買到支MASK啊,希望呢兩日可以買到俾佢試下...我諗住試下樓上支沖涼液.睇佢條LINK好似幾WORK咁~~

大宅

nicole_yan 發表於 16-6-8 10:24
想問下你有用過佢嗎?真係OK嗎?

有用呀,皮膚用左唔會乾又冇化學嘢。但我兩隻白威唔係嚴重皮膚問題。我個groomer就唔太中意,因好難起泡,咁冇起化學起泡劑一定係咁

大宅

回覆 zitali8283 的帖子

咁你訂番黎要幾耐?
同埋支野點用?

你有冇買埋個支CONDITION啊?

我睇左條LINK見到D真實個案都好似幾好,有D症狀同我隻狗都幾似~~

我隻狗都係有RED HOT SPOTS架~~>.<~

大宅

回覆 nicole_yan 的帖子

黎緊禮拜5六日會展有寵物展....你可以去搵下..

大宅

zitali8283 發表於 16-6-8 12:59
有用呀,皮膚用左唔會乾又冇化學嘢。但我兩隻白威唔係嚴重皮膚問題。我個groomer就唔太中意,因好難起泡, ...
仲想問下..佢地會用咩速遞寄架?因為我住村屋,我驚佢地唔送貨..又或者送貨日子我唔係屋企...咁點算?

大宅

nicole_yan 發表於 16-6-8 14:34

咁你訂番黎要幾耐?

我冇用conditioner a. 我一買就買最大支嘅shampoo我覺得幾抵呀。但你用嘅份量可能會多,因冇泡泡不自覺地會用多左。講真佢唔貴,又完全冇化學嘢,試下都好丫可能狗狗真係適合呢,你快啲試下啦。仲要唔好俾零食,我啲狗好耐先有一次天然零食食下,可能冇食雜食習慣,皮膚未算太差,我覺得有關係㗎。

大宅

nicole_yan 發表於 16-6-8 18:02
仲想問下..佢地會用咩速遞寄架?因為我住村屋,我驚佢地唔送貨..又或者送貨日子我唔係屋企...咁點算?
...

呢個我真係唔太記得,好似係宅急便?個老闆好好人㗎,你可以whatsapp 問下佢㗎。你fb佢都得呀

大宅

zitali8283 發表於 16-6-9 13:42
呢個我真係唔太記得,好似係宅急便?個老闆好好人㗎,你可以whatsapp 問下佢㗎。你fb佢都得呀
...

冇佢電話喎
我fb揾過都冇人應,email都腥埋

大宅

zitali8283 發表於 16-6-9 13:40
我冇用conditioner a. 我一買就買最大支嘅shampoo我覺得幾抵呀。但你用嘅份量可能會多,因冇泡泡不自覺地 ...

我冇俾零食佢架,佢嘅零食都係我自己整啲風乾雞柳俾佢架咋

別墅

tanknmiu 發表於 16-6-4 15:17
你pm我呀,谷友介紹用呢支!

可否pm我,thx

大宅

nicole_yan 發表於 16-6-8 14:34

咁你訂番黎要幾耐?

佢送貨都算快,我求先login account 睇佢話4至5日送, 如果你屋企冇人, 叫courier 放門口都得㗎噃

大宅

zitali8283 發表於 16-6-9 19:41
佢送貨都算快,我求先login account 睇佢話4至5日送, 如果你屋企冇人, 叫courier 放門口都得㗎噃
...

佢覆左email la都訂左,希望快啲收到同有用啦
唔該你先

大宅

FA8866 發表於 16-6-8 10:20
我隻4歲半咋。醫生由狗狗5個月開始睇,密集式睇到慣了,近年佢 ...

想問下你上次個支mask 用得如何啊?
我啊b呢幾日好返啲,但係個身就頸甩皮同好乾,唔知支mask有冇幫助呢?

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

FA8866 發表於 16-5-31 22:23
無問題,我收貨後同狗狗試一星期再報告情況先,真係買到一屋都係又唔啱用好浪費。
我無諗過試中醫呀,驚佢 ...
我家狗狗都好似你既狗狗咁肚仔位黑左呀!但又未去到你咁黑,不過比起以前係黑左好多!我狗狗又係大約年幾前開始皮膚轉差!中間都係睇過醫生,食過藥,3條毛又用埋!後期試左中藥既肝腎排毒保健丸,好左一陣!呢排又差返!又要成日R,奶皮膚,有皮屑!依家長期帶頭睪,希望佢少D奶皮膚!我都比佢D皮膚搞到頭痛

首頁

尾頁

跳至