用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

少年成長 今日: 0|主題: 1237

樓主: mark1008
我應唔應該批准個仔做職業打機選手?

禁止訪問

國民生產總值:56

BKXmas勳章

禁止訪問

國民生產總值:87

BKXmas勳章

男爵府

國民生產總值:9513

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

趁後生…俾機會佢試試…前提係搞掂學業

點搞就大家好好傾下

珍珠宮

國民生產總值:41820

畀面勳章 BKXmas勳章

講個case俾你知,知道有人個女打機叻,學業一般,而家係機管局做空管,當日請佢就係因為佢打機叻,手眼協調勁

大宅

國民生產總值:1908

BKXmas勳章

有人搵得佢,你個仔就係打得叻,有佢既長處唔係人人得。打機做職業其他人認唔認同重要嗎?最重要你你認同佢支持佢。打完幾年機做咩?好多人打幾年工都唔知自己做咩啦,到40歲都唔知自己做咩到時都唔會有人俾你試新野。現在的事業類型已經到我地既年代完全不同,同樣既只係做咩都好一千人得一個成功,其實所有行業都係感,不會因為係遊戲行業就特別無出色。青春無悔應該一試。

男爵府

國民生產總值:6747

開心吸收勳章 BKXmas勳章

達GOR 咪打機打出名堂, 反正都吾知做乜好, 咪比佢試下囉

洋房

國民生產總值:33

http://m.mingpao.com/ins/instant ... 00001/1486540964956

洋房

國民生產總值:33

旅發局2017至2018年度除獲3.28億元常規撥款外,政府亦就特區回歸20周年額外撥款7000萬元,另施政報告也公布額外撥款2億元供未來3年應用。旅發局表示,會繼續集中資源吸引過夜旅客,其中76%用在國際市場,而在內地市場中,八成用於非廣東地區,以爭取更多旅客留港過夜。

除現有活動外,旅發局本年度將增辦兩項全新活動,其中為慶祝香港回歸20周年,今夏將在中環海濱活動空間舉辦大型嘉年華,當中除了音樂和美食外,旅發局亦正爭取國際性電子競技賽在港舉行。

旅發局主席林建岳表示,有關活動地點暫未拍板,旅發局正努力爭取在香港舉行,稍後將赴內地及台灣與活動單位商討。他又指,電競賽E Game可望吸引世界各地的參賽者來港參賽,亦可帶動打機愛好者入場觀賽。

另外,旅發局亦將推出「舊城中環」,把中環重新包裝並建立時尚生活景點,當中藝術、文化、美食及娛樂元素兼備,而活動範圍東至雲咸街、南至堅道、西至水坑口街、北至皇后大道中,日後將推展至灣仔及其他地區。

另一方面,有見全球網上KOL(意見領袖)勢力崛起,旅發局今年將邀請內地、台灣、東南亞、澳洲及法國等地的KOL,分享其在港旅遊體驗。該局亦計劃就回歸20周年推出4個品牌廣告,並配合政府在海外舉行的相關活動中,組織香港名廚訪問團,將地道美食文化帶到法國波爾多、加拿大多倫多、英國倫敦及馬來西亞吉隆坡。

侯爵府

國民生產總值:23748

2017媽媽節

mark1008 發表於 16-5-28 17:14
我個仔今年18歲,今年岩岩好考完DSE佢讀緊BAND2中學,平時唔太鐘意讀書,成績又唔太好,大概係全級八十幾左右
...

我個仔都早排都係咁樣同我講 唔知台灣定韓國有個競技賽入咗圍 我哋一家人都好支持佢 佢讀書一啲都唔叻 ,每日放學返嚟打機打到11點 但係而家十七歲喇, 佢有自己嘅諗法 佢同我講 如果我唔玩 遲啲到我返工嘅時候我就冇得玩㗎啦 聽到之後有啲感動 好似識諗咗 佢呢個年紀 一係就打機打到返工咁 一係就出街同啲朋友周圍去 絕對擔心佢喺街唔知識咗啲咩人 所以打機同佢去街 我會支持佢打機, 行行出狀元呀

大宅

國民生產總值:2900

開心吸收勳章

世界變得好快
以前你都諗唔到打機可以打到搵成千萬
依家唔少例子
難保以後會變得更快
何不放手俾自己仔探索下?

洋房

國民生產總值:31

BKXmas勳章

建議你了解下你仔仔係咪真係打機方面咁有潛質先好……

侯爵府

國民生產總值:23748

2017媽媽節

回覆樓主:

去到18歲啦,邊度有得唔畀, 畀著我會支持

複式洋房

國民生產總值:193

回覆樓主 :
有冇近況分享下呀?
我覺得冇分邊行最好前景
唔鍾意做嘅
畀你大機構做廿年都可以只係職員仔
鍾意嘅幾年就上到位
當然要睇付出同能力啦
搵啱路自然事半功倍
最緊要佢對自己前途負責
唔好玩幾年搵唔到食就返屋企旨意你養就得喇

男爵府

國民生產總值:5894

BKXmas勳章

支持! 比佢試下 la !

禁止訪問

國民生產總值:1080

男爵府

國民生產總值:5048

BKXmas勳章

咁後生可以一試
同佢講比自己一年或半年時間
條路唔通既請再進修

大宅

國民生產總值:3089

BKXmas勳章

和他分析前景不確實,只能當副業

複式洋房

國民生產總值:175

BKXmas勳章

建議你先參考他女朋友的意見
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎