在職全職

跳至
[在職媽媽] whatsapp group 傾唔埋  

首頁

尾頁

大宅

有沒媽媽有呢個問題 我join 左幾個whatapp group 因為番工關係 加上又要湊兩件 所以小睇whatsapp 到得閒啦 想傾下 又好像同d 呀媽傾唔埋 你地有沒呢種感覺

鄭太太amy    發表於 17-2-22 14:24

大宅

回覆:whatsapp group 傾唔埋

有,一得閒睇,就會同佢地離題

大宅

我也有同感, 都不知點好....

大宅

可以自己再開一個話題,撩下佢地

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

道不同不相為謀,有時人夾人就係咁
每日望住佢哋就充滿力量啦!

子爵府

cowstail 發表於 16-5-31 08:23
有沒媽媽有呢個問題 我join 左幾個whatapp group 因為番工關係 加上又要湊兩件 所以小睇whatsapp 到得閒啦 ...

會 有時答佢地
佢地我會繼續自己話題睇我唔到
有2個我已經冇出聲只睇

大宅

日日媽媽 發表於 16-5-31 16:27
會 有時答佢地
佢地我會繼續自己話題睇我唔到
有2個我已經冇出聲只睇

係呀 係呀 我開話題 佢地好像睇唔到無回應

珍珠宮

回覆:cowstail 的帖子

可能唔夾掛,人夾人緣,有些人一開始已經感覺到唔岩咀型。有些會好投緣。人與人之間係有磁場。不論同學同事網友,媽媽谷,隨緣!

wcpcelia    發表於 16-6-1 14:31

別墅

cowstail 發表於 16-5-31 22:50

好中!

男爵府

回覆樓主:

我岩傾就傾。。多數睇唔切。。。太多,佢哋好多係ftm, 不斷傾,根本追唔切。試過有gp迫你出聲,要報數,唔出聲果D踢你出gp.

子爵府

cowstail 發表於 16-5-31 22:50

有時佢地有問題
我答左佢地都睇唔到
到有其他人回覆先再出聲
早幾話買bb用品咁啱我又有買
咪影張相話我都有買
完全冇人理我

大宅

littlemuffin 發表於 16-6-1 00:34
我岩傾就傾。。多數睇唔切。。。太多,佢哋好多係ftm, 不斷傾,根本追唔切。試過有gp迫你出聲,要報數,唔 ...

係呀 ! 我話我想繼續join 先冇out 我走 因為我都想join 買野 小朋友gathering

大宅

MommyPanel勳章

有同感架我join果d都係勁多FTM,我有時開工忙到收工就3xx個post...根本完全無得追

不如我地開個Working Mama Group 傾下好無?

侯爵府

無咁得閒應酬。。好老實,FTM同WTM根本兩個世界既人。。講既野,諗既野,在乎既野,人生思念都差唔多兩個世界。。我唔了解講做家務會覺得重要過世界末日既FTM為咩生存,佢亦唔會了解我對錢既睇法,唔係佢睇得咁狹窄。。所以從來唔會入呢D GP..我曾經被加入一個媽媽GP..真心頂唔順當中既一D人。。有種首領既感受,教人教仔,教人治個老公。。最過癮又有人聽。。

是是但但    發表於 16-8-15 11:03

大宅

有,搞D聚會又搵贊助。成日要人like and share超煩

大宅

MommyPanel勳章

引用:無咁得閒應酬。。好老實,FTM同WTM根本兩個

原帖由 lazywife 於 16-06-01 發表
無咁得閒應酬。。好老實,FTM同WTM根本兩個世界既人。。講既野,諗既野,在乎既野,人生思念都差唔多兩個世 ...
我係大西北人,最最最唔明佢地點解輕鐵查飛要通報全部人明明俾錢搭車係本份,有查無查又有乜影響?為左慳果一個幾毫連做一個阿媽最基本誠實唔貪心既榜樣都放棄埋。

是是但但    發表於 16-8-15 11:03

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我從無JOIN 呢D GROUP, 唔覺有乜損失.

複式洋房

cowstail 發表於 16-5-31 08:23
有沒媽媽有呢個問題 我join 左幾個whatapp group 因為番工關係 加上又要湊兩件 所以小睇whatsapp 到得閒啦 ...

有啊,講哂我心入面既野

別墅

係呀,有時working mum根本追唔切,又咁忙放工已經好攰,仲要睇幾百個post,有時佢地會講下邊度買奶粉尿片平,邊種BB lotion好用,根本搭唔上口,可能我對呢d冇乜要求,完全格格不入咁

別墅

仲有同年同月Bb gp,成日搞聚會,當中實有一個搞手,好active,又整團章團體衫,個個睇佢頭!

首頁

尾頁

跳至