少年成長

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

事源係琴日阿女學校有個主任打來,話阿女同另外2個同學係厠所玩,揤來揤去,有家長打去學校投訢,話阿女整到佢條頸,咁阿女係有揤同學,初初我以為係主任覺得佢地係厠所玩唔啱,咁我都覺得係嘅,但講完話要見家長,咁我覺得…下咁都要見?收咗線之後,覺得唔對路,咪再打去揾主任問,先知得我個女一個見家長?點解3個人玩,得佢一個見?我估計對方家長係覺得我女打佢,個主任仲唔多好態度話,人地係可以報警,咁我話如佢講到咁,做乜唔報?佢當然冇出聲,之後又話今次只係見家長,唔會記過!嘩…我果下覺得,主任你真你大我喎!反去我已問咗自己個女,佢話冇打佢,亦都冇見佢有咩紅到!咁講真細路仔玩下,有時整親,我明有D家長會係好緊張會打去學校投訴,但個主任嘅態度就真係令我覺得有D非而所思!求賜教!

大宅

家長真的可以去報警的. 學校因為聲譽當然不希望家長去報警.

你可以趁機教你個女, 在學校要遵守校規. 不可以有呢啲行為.

講真你個女如果仲要係學校讀幾年, 你就唔應該同老師吵.

唔係學校覺得家長唔配合學校.

複式洋房

回覆樓主:

現今社會真係可悲!只可以說越來越唔明!可能我和身邊的朋友,看得太簡單了

大宅

Elaine_meme 發表於 16-6-2 07:56
事源係琴日阿女學校有個主任打來,話阿女同另外2個同學係厠所玩,揤來揤去,有家長打去學校投訢,話阿女整 ...
我都覺得有D 家長有少少小提大做, 小朋友學校玩吓其實都好閒, 真係粗魯咗整親咪同學間自己搞掂, SAY SORRY 下次唔好玩得太癲, 第二個小息又玩過, 而家唔係玩到流哂血呱....... 報警有 D 不可思議.......

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至