二手市場

跳至

首頁
34567...90

尾頁

大宅

好媽媽勳章

其實呢幾日baby kingbom個pm唔係咁穩定, 我八點幾pm人, 人哋九點覆我. 後來熄機開機後發覺只係得我pm人個msg仲要show 22:40, 人哋回覆我果條又冇咗. 可能係誤會呢, 大家係媽咪, 無謂傷和氣.

大宅

睇嚟你想挑釁人多d喎
叫郵差搵嘜呀???幾時寄,掛號number,邊度寄出,包裝係嘜嘢樣我都唔知喎,點搵呀?

原帖由 Josephines 於 09-1-8 15:40 發表
我係要講出嚟吹咩,人哋收17.5元唔係幾十元,你講到同郵差咁熟,妳咪叫埋郵差一齊同你揾,熟到係人都識你,收唔都我都冇辦法.

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

嘩...原來佢係呃人架...我同佢通過几個電話.
好彩几次都唔成功..佢重講到似層層咁和
成日都叫我捐野,,,話d細路好慘.無衫著.無奶飲
重話自己做pampers 行街...只做easy ups line
但係唔知點解成日都無:l碼...
身邊重有個妹妹仔聲叫佢做"爸爸"
嘩...伊d人真係好得人驚,雙面人...

原帖由 kitty0502 於 08-12-14 17:26 發表
係呀,佢都pm過我話用包輕鬆穿32片交換我2罐細能恩1號

大宅

brightmeadow 厄人賣過期貨(賣好多Ultima II 同 Crabtree & Evelyn)

brightmeadow (賣好多Ultima II 同 Crabtree & Evelyn果位)厄人賣過期貨
我1月9號同佢買左4件貨品,共$680,返家開盒08年6月已經過期,pm左5日未覆我,無留過電話比我,買時候話貨品舊年買,有效期5年,原來厄人,吾覆人,我祝賣家牛年行衰運!

禁止發言

Happy小公主 - 騙人及沒信用的賣家

公爵府

係BK比人呃左 $ 81.7
我賣野比人無數次.都未試過失手.
諗住買樣野比小朋友.
頂你XX
成個禮拜都收吾到.你有冇寄呀
新年留留都吾想人
祝你牛年行衰運行到下個牛年

大宅

你買左咩?同埋個賣家係邊個?等大家知道可小心~~

原帖由 wingcheng1128 於 09-1-21 15:27 發表
係BK比人呃左 $ 81.7
我賣野比人無數次.都未試過失手.
諗住買樣野比小朋友.
頂你XX
成個禮拜都收吾到.你有冇寄呀
新年留留都吾想人
祝你牛年行衰運行到下個牛年
:cens ...

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回

奶粉騙人案

人物:0508watermelon
珍珠級國民
真名:Debby

內容:出售A+1號安嬰兒400GX4罐
共$215蚊
5 Nov 2009到期
中環交收

實情:到中環交收時,400GX3罐 $215,
我沒買,因她沒信用!
我寧願浪費自己的車費!

大家小心!

別墅

原帖由 Danny08 於 09-1-22 13:38 發表
奶粉騙人案

人物:0508watermelon
珍珠級國民
真名:Debby

內容:出售A+1號安嬰兒400GX4罐
共$215蚊
5 Nov 2009到期
中環交收

實情:到中環交收時,400GX3罐 $215,
...

咁佢點解釋??
跌左罐?寫錯左??
通常貼埋電話,會好d囉,有分身架麻

男爵府

座地起價?

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2009799

根據"900毫升,有10支。2010年1月到期。現平賣$16一支,買得多再有節。", 10枝應該$160, 或以下.

我: where to trade?
150,港島線地鐵站交收。有興趣請覆。
我: $150 for all 10 bottles of 900ml?
她:對不起呀!那個post 是我的小妹幫我打的,她聽錯了價錢。10支轉讓價錢200才對,港島地鐵交收。
我:但不是$16/900ml?"現平賣$16一支,買得多再有折。"
她沒有回答.
我:still trade?
她:yup,$200 for 10 bottles,each one 900ml.
我:但$16@, 10枝不應是$160嗎?

樓主似是有座地起價之嫌, 或是她太懂得計數?

男爵府

好媽媽勳章

我出售了一份玩具, 在24/1和BK一位媽媽交收, 但昨晚俾我見到佢拎番出來再賣!!!! 仲要賣得貴過我!其實我都明白既然份玩具已賣出已經唔屬於我, 佢要點處理都唔關我事, 但我覺得條友好cheap囉, 所以我見到好唔開心, .....但24/1交收,27/1影相...會唔會快得滯呢.....唉! 不過我安慰自己可能佢覺得唔啱玩啦...又或者佢好等錢用??

呻完! 謝謝!

大宅

原帖由 TamDaiHung 於 09-1-29 09:52 發表
我出售了一份玩具, 在24/1和BK一位媽媽交收, 但昨晚俾我見到佢拎番出來再賣!!!! 仲要賣得貴過我!其實我都明白既然份玩具已賣出已經唔屬於我, 佢要點處理都唔關我事, 但我覺得條友好cheap囉, 所以我見到好唔開心, ... ...

you are better than me la.........at least 有$收丫
我d bb女衫系送比1个bk mami ga(her id:jojo2005)
free of charge ga.......她竟然post上尼賣a......重賣得几貴下..枉我重甘好心送埋對roller shoe比佢个仔tim a

大宅

唉.... 我都好小係到呻
我第一次收到恩美力買1送1優惠,但要收張收據,咁我咁岩見到有個媽媽賣,咪同佢收囉,點知收到番黎先知,原來張收據係10月份既,而家錢比左,但收據又用唔到,都算,重要係而家見唔到有媽咪放收據,激死

大宅

w_e_n_5201314 這位BK會員太過份了
早一個星期見到佢出post賣野
唸住幫親佢買野
佢叫我30號前要入錢俾佢仲一定要入全數
我問可以入一半面交再俾個一半佢都話唔可以
但我因為呢幾日有d事忙緊又無時間上BK
所以未得閒1佢講要遲兩日先入到數
當我今日有少少時間可以上嚟BK
唸住pm佢同佢講聲點知佢居然pm我鬧我
令到我好無奈亦都唔想同佢交收
雖然我遲左pm你係我唔岩
但都唔需要鬧人吧
而且仲要係我未覆你第一個pm
你就打第二個pm鬧人
呢個人太爛啦 
各位BK會員要係同佢交易要小心一d
因為呢個人有d問題
既然都已經話面交點解唔可以入住一半錢先
我地都無約定d咩只係時間上問題
已經可以咁樣去鬧人
請好好咁去檢討一下
決心忘記~收拾心情~要努力慢慢走出呢個困局

男爵府

好媽媽勳章

個日我仲特登去佢家附近俾件玩具佢, 我好心拿去佢家附近, 因佢話佢有媽媽手唔方便拿重野喎..... 件玩具已經超平, 我車錢油錢都蝕俾佢啦, 而家見到件野太快拎番出來, 真係覺得佢有點兒那個.....

再次安慰/教訓自己.... 呢個世界太多利用人同情心既人喇!!

呻完!

原帖由 mim0sa 於 09-1-29 16:25 發表

you are better than me la.........at least 有$收丫
我d bb女衫系送比1个bk mami ga(her id:jojo2005)
free of charge ga.......她竟然post上尼賣a......重賣得几貴下..枉我重甘好心送埋對roller shoe比佢个仔ti ...

大宅

KP 一位無信用的賣家
明明大家講好曬價錢,交收時間,地點......但點知去到吾見人!!!!打電話給你你先話岩岩有令一位媽媽出高D 價錢同你買喎 仲話如果我買要+多$5!!!! 係咪玩野呀!!!
你估我比吾起$5 呀!!!你宜家就係為左$5,咪比人係度話你無信用,CHEAP囉!!!!
各位媽媽一定要小心此人

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

係12月份同*簡瞳*
買左 50蚊 既coupon加咭
到今日都重未收到...
唔知佢真係有無寄過被我,佢上bk又唔pm我,到我係bk搵佢又話東又西.我真係唔明 ???
重有我係bk*郵寄*交收過大約40次,,,無一次係寄失左,,,唔知點解唯一個會寄失 ???重有我多數都叫d媽咪留返bk既名方便我查,係我無提佢,,
係bk寄過信被我既媽咪大部份都係用白色or用過既信封寄既,唯獨佢一人用萬零信封..咁特別我又點會唔記得呢 ?佢話被人偷信,sorry 我雖然住共屋,但個信箱對住個保安,需d講句.24小時有人睇住,點偷呀 ?我睇過寫被佢既地址無錯..佢又話有寫回郵地址,..
以家我損失左$50.雖然係少數目,但我都唔甘心.
---
1.另想問下有無媽咪真係(為伊d事)去報警?
我有入數紙,要咩手續 ??
2.有無媽咪係12月同”簡瞳”買過pampers coupon加買5送1咭 ?or 伊排又幫佢買過???
---
(雖然伊個係多餘問題,可能佢真係有几百張都,不過我想睇下佢係咪真係有無咁多,)

大宅

我係2008年大約7月也 同 *簡瞳* 交收。
俾咗 $70 買 片片券,都收唔到。

其實,我都覺得有問題。但是他點都話寄出咗,我還可以點!

大宅

我係BK俾$買BB衫。但是俾咗$,收唔到衫。那個BK媽咪話我可以去郵局問,但是我去過郵局問職員,佢地話平郵 沒得查架。

請問係唔係?

如果真係 沒得查架,咁係唔係果個 BK媽咪 說謊 ?

請指教。

大宅

平郵係沒得查架!!

我覺得有問題

1) 應該是那個BK媽咪去郵局問....唔係您!!
2) 就算是寄平郵, 都有寄信人地址!!
3) 郵件寄失一定退回寄件者!!
4) 郵局會在2星期內退回寄件者!!

那個BK媽咪2星期都沒有回覆收回退件,請您就POST佢出來?我地唔想做第2,3,4......位受害者!!

原帖由 popui 於 09-2-6 01:18 發表
我係BK俾$買BB衫。但是俾咗$,收唔到衫。那個BK媽咪話我可以去郵局問,但是我去過郵局問職員,佢地話平郵 沒得查架。

請問係唔係?

如果真係 沒得查架,咁係唔係果個 BK媽咪 說謊 ?

請指教。 ...

首頁
34567...90

尾頁

跳至