樓市動向

跳至

首頁
12345...34

尾頁

別墅

chan291378 發表於 16-8-10 00:30
回覆 kiki818hei 的帖子

多謝, 請各位將上面嘅內容傳開去, 等多啲人知道自己嘅權利!

請問可以post條Link出來嗎?想抽港島東Lime Gala,但第一次買新樓,完全無經驗,謝謝!

別墅

回覆 tsoiwong 的帖子

個post 就喺呢個討論區內, 不如自己搵吓啦, 你睇吓邊個post值得你睇

男爵府

請問咩叫蠱惑條文?

公爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

如果有邊個aa可以回到9成,通知我,我想買新樓, 謝謝

大宅

回覆樓主:

我近排都想買新樓,(元朗) 如果有aa做到90%請介紹我,謝謝!

大宅

到而家都無收到任何pm,haha

複式洋房

我都計劃抽元朗新樓,有意請pm我回佣%同聯絡方法

別墅

我之前打去中X CS HOTLINE問, '置業禮卷'(回扣紙)要否公司印, CS話不用.
上網search過美x果張要成3、4個簽名, 最好打去問清楚.

另外, 同一屋苑不同座數或期數都有可能出唔同嘅佣. 如果想有aa pm, 建議去香x討論區, 果邊勁多aa

伯爵府

引用:如果有邊個aa可以回到9成,通知我,我想買

原帖由 HB 於 16-08-17 發表
如果有邊個aa可以回到9成,通知我,我想買新樓, 謝謝
通知埋我,吾該!

別墅

引用:回覆+kiki818hei+的帖子多謝,+請各位將上面

原帖由 chan291378 於 16-08-10 發表
回覆 kiki818hei 的帖子

多謝, 請各位將上面嘅內容傳開去, 等多啲人知道自己嘅權利!
啱啱睇完新樓盤,agent幫手入紙抽籖,未知抽唔抽倒!如果好彩抽中,到時先傾回扣會否太遲?謝謝!

男爵府

suki_2005 發表於 16-8-19 00:20
啱啱睇完新樓盤,agent幫手入紙抽籖,未知抽唔抽倒!如果好彩抽中,到時先傾回扣會否太遲?謝謝!

...

大抽獎之前好傾定喇

別墅

回覆 suki_2005 的帖子

太遲啦, 抽韱前就要攞到回扣紙, 因為入票時會登記個經紀名, 個經紀就係唔想你一早同佢傾回扣紙嘅問題.......

依家為有同佢講你唔回八, 九成俾我, 我抽到都唔買....(但係經紀會盤算你係咪真係唔買呢? 佢公司會計算佢嘅得失問題, 佢唔係考慮你嘅利益同得失。)

大宅

最近通常Dagent 回幾多?
Agent 話如收3%佣,就回2%俾我,正常嗎?

子爵府

回覆:電腦怪傑 的帖子

臨塲反口好老土傘,我當年2002年都系回1.5%
将軍澳樓盤,我谂都系果個!😊😊😊

大宅

回覆:HB 的帖子

有aa通知你回到9成嗎?我也打算抽新樓,有回到可pm me

公爵府

牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

回覆 snugglechums 的帖子

没有收到。
你有回到9成, pm me可以嗎?我也打算抽新樓。

大宅

無知一問,新樓一定要經agent 才可以買到?

別墅

回覆 yoyo_yoyo_yiu 的帖子

發展商需要一班人幫佢挾客, 所以咪搵經紀幫手囉。

如果唔搵經紀, 佢哋會唱衰你個盤, 幫其他發展商sell樓, 咁你請唔請佢哋呢?!

請大家用你哋嘅方法將上述情況通知其他人, 等多啲人知道自己嘅權益。

大宅

請問樓上話回扣回2.5同90%係咩意思呢?2.5係指成交價既2.5%? 90%係指AA所收到既佣金90%?

洋房

回覆 chan291378 的帖子

已盡量發布

首頁
12345...34

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊