少年成長

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

冇得担心咁多,早D 教阿仔有關安全措施

大宅

認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章

回覆樓主

我仔而家中二已經有兩個女仔鐘意佢,佢口話冇拍拖,不過唔知真定假

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

教佢有d野唔可以做,安全措施係一定要既。唔係就一世,害到人,又害埋自己
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

仔仔肯講都好過唔講

大宅

lian1180 發表於 17-12-31 01:49
教佢有d野唔可以做,安全措施係一定要既。唔係就一世,害到人,又害埋自己 ...

我都係咁同佢講,我唔想抱孫,你唔好害左人地女仔,人地都有爸爸媽媽,你真係鍾意人就唔好害左人

大宅

你有冇阿仔fb,有咪叫做可以睇吓佢關於同個女仔D野!知道吓都好!

大宅

kittenyuki 發表於 17-12-31 10:33
你有冇阿仔fb,有咪叫做可以睇吓佢關於同個女仔D野!知道吓都好!

佢唔玩fb, 不過我見過個女仔

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

yuiyui82 發表於 17-12-31 10:07
我都係咁同佢講,我唔想抱孫,你唔好害左人地女仔,人地都有爸爸媽媽,你真係鍾意人就唔好害左人
...
只可以解釋,講理,萬一出事,會傷害到好多人,影響好大,聽唔聽到入耳,就睇吓你地平時關係,阿仔性格啦
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

複式洋房

回覆 yuiyui82 的帖子

點解一定要話落人地D細路仔到?唔比你個仔咸濕先??
與其係到拒制佢地,不如教佢性教育先仲好啦
佢要上要有野發生唔話比你知都得架啦

大宅

元朗蔡子健 發表於 18-1-24 16:55

今時今日咩都講過哂啦,自己都做過細,比父母講多都覺煩啦,我自己都有仔有囡,梗係想學業為生,咁大過自己識諗啦
開心係冇代溝,傷心係好似好快冇左個仔,宜家叫佢睇戲又話要同女朋友睇.....

大宅

元朗蔡子健 發表於 18-1-24 16:55

我從來冇講過佢唔會咸濕,係男人都會,難道你唔知?
性教育由細講到大啦,學校又講,講得多又點。我都不知幾擔心,日日求神拜佛唔好做錯野,咁個女仔唔識拒絕咩?
自己有個女成日都同佢講要say no...,
呢d野係雙方

複式洋房

你自己都識講個個都教過佢,D細路好快會係大人,
要對自己既野負責,唔可以下下比佢覺得有呀爸呀媽依家你擔心又點,唔通佢話出街你又唔比, 佢有手有腳你可以阻到乜??

你自己都係女人,係一個媽咪點解唔呢個機會更加教佢點樣對一個女仔好?
咪比個機會佢學識做一個有承擔,可靠既男人
我地女人會話D男人冇用,唔通你想你個仔大個都比女人話冇用??
佢過一排又同你講又轉女朋友你仲驚啦
何況有樣野我覺得點解下下都係要諗性!??就算有性都唔代表有大肚架

大宅

yuiyui82 發表於 18-1-24 17:11
我從來冇講過佢唔會咸濕,係男人都會,難道你唔知?
性教育由細講到大啦,學校又講,講得多又點。我都不知 ...

成績最重要,其實如果係我仔,衹要有番咁上下成績比我睇到,我係唔會反對拍拖的,最好帶埋比我見,如果對方亦係讀得書的人更好,大家勉勵大家,JM用正面的角度看,你個心會舒服D

首頁

尾頁

跳至