少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

初中拍拖真係比較易散,高中拍嘅係拖手仔行街睇戲,一齊傾功課,温習,會keep得耐D

大宅

我朋友個大仔中二,都有拍拖,個女仔好主動,仲send d 自拍性感相俾佢...嚇到佢要收個仔手機,逼個仔斬纜

但係個仔又點會真係同個女仔甩拖,日日學校都見面...

我都提個朋友,不如真係約個女仔一齊去玩,咪當請佢去迪迪尼,做阿爸阿媽都可以了解下個女仔係咩人,用關心角度出發,起碼俾個仔知阿媽唔係想反對佢(雖然個係咁諗),都係關心佢,大家有得傾。而家佢兩母子關係都好緊張....

子爵府

我囡囡都係初中,平常不會主動和男仔玩,但有D 女同學真係好鬼主動,又鍾意同男仔玩,都有D擔心整整吓變左係我個囡拍拖,佢有話比我聽有D有男朋友,我冇表示意見,驚佢以後吾同我講,佢有個朋友仔就因為屋企知道有男朋友,所以吵到好勁,導致現在關係吾好

所以現在做家長,吾可以乜都反對,只有在旁提點及関心

大宅

我會反對 但仔大仔世界 唔會聽
只好叫佢唔好有過火既行為 女方16歲先好做

複式洋房

yuiyui82 發表於 16-6-21 20:54
岩岩食緊飯,傾開佢突然同我講佢同個女仔拍緊拖(emoji)(emoji)(emoji)⋯⋯佢中一.......
...
首先要恭喜你
依家d細佬收收埋埋,出事先話你知...
佢肯坦白,你應該要開心,讚下佢添~
如果唔係,佢下次就咩都唔講...
我都明你擔心佢...中一其實都仲細,未識諗野...
所以如果你好強硬要佢分手唔準拍拖...
可能會有反效果,就算你真係反對佢咁早拍拖,
你都要扮下接受,認同下佢,咁佢先會繼續同你分享,
你就可以經常掌握最新資訊~
同仔仔建立左溝通之後再慢慢一步一步咁話佢聽你既睇法

複式洋房

早熟。要你比多錢同個女仔食飯睇戲

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆 yuiyui82 的帖子

令公子幾大呀!未考DSE就盡量唔好囉,若已入大學或出嚟社會工作,要話清楚畀佢聽要有穩家基礎才可作結婚打算。

大宅

siuka_mama 發表於 17-4-21 12:09
回覆 yuiyui82 的帖子

令公子幾大呀!未考DSE就盡量唔好囉,若已入大學或出嚟社會工作,要話清楚畀佢聽要 ...

已經由細講到大。。。。

複式洋房

請他女朋友食飯,再了解她的背景,最後對他們奉上無限量的支持。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

今年已經中三,中一個女仔已經冇左,中二又第二個,呢個今年仲未散仲要又同班,個女仔望落都幾乖,最慘係佢成績差過我個仔,放假就一齊去街。
成日問佢仲未散呀,佢就答我,你就散。我散左你就慘~

大宅

佢坦白都係好事,不過父母最好教下佢要珍惜感情同另一半,唔好衝動有BB之類

大宅

笑得好勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

岩岩食緊飯,傾開佢突然同我講佢同個女仔拍緊拖(emoji)(emoji)(emoji)⋯⋯佢中一.......
...
阿仔肯坦白,可以慢慢輔導

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

...

大宅

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

囝囝信任你才對你說的,現在唯有多觀察佢地,叫個女仔上下黎給你過下目,等你了解多些佢,同埋,要同囝囝講下咩係唔應該做既了。

侯爵府

回覆樓主:

肯主動同父母講拍拖好難得
但中一拍拖太細個了。。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

barbiBB 發表於 16-8-5 00:35
做媽媽阻止唔到太多
我覺得既然佢肯講
不如利用機會friend d

agree, 既然阻吾到就要甘做

子爵府

...

阿仔咁坦白

首頁

尾頁

跳至