•   黃色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供 26oC 70 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 夫婦情感 有冇掛住以前個男友或者暗戀既人?
go

有冇掛住以前個男友或者暗戀既人?

大宅

有冇掛住以前個男友或者暗戀既人?

我依家結左婚年幾, 有時發夢都會夢到我暗戀左好耐既男仔, 可能我同個男仔timing唔

大宅

Re: 有冇掛住以前個男友或者暗戀既人?

我都會架!我地係同事黎,大家都有男女朋友,所以冇發展,
但公司d人仲以為我地拍緊拖,可想而之我地幾啱key.
最終我都結咗婚(同樣好幸福),大家都有所避忌.依家冇做,
巳經好耐冇見,同你一樣,間唔中發夢見到佢會好開心,有時
gathering見到,都有種講唔出嘅感覺.

男爵府

會架
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

複式洋房

間唔中都有!
有時發

別墅

有架,感覺好遺憾.
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

別墅

有架,諗起初戀男朋友,會有D遺憾,覺得個陣大家仲細,唔識互相體諒,攪到分手收場,有時諗起覺得如果仲一齊,佢會唔會好似而家個老公咁就我,初戀都是甜蜜的,留作回憶無所謂,最重要而家個老公對自己好,錫自己,仲有......唔好發開口夢叫住第二個人,咁就該胃啦

子爵府

有時都有架~不過都冇見好多年lu,有時諗起佢,會想知佢而家生活過得點,結左婚未......同埋會諗下如果當初冇分開,而家我地會點law,學你地咁講,唔係仲愛佢,不過d感覺真係好特別
生左三個寶寶,係我一生中最快樂的事!

複式洋房

我仲好掛住佢! 分開o左十幾年都係o甘! 無法放開自己. 我與他都分別結婚了, 他早也看開了, 惟獨是自己不能自拔.

我現任老公不賭, 不煙, 不嫖, 主要是不理我. 每日都無溝通, 有任何問題都要自己解決, 好辛苦, 病了他也可不知. 由拍拖到現在我都知這是懲罰.

以前我每晚都會為前男友祈禱, 只要他開心就得o刺, 因為係我無理話分手. 我跟神說我所得的不快, 希望能用同等的份量獻給他的是快樂, 也許我不會介意自己的哀傷, 這也是我應得的.

十幾年之後我依然不快, 但我覺得我受的懲罰已夠了, 我亦相信他活得很好, 很快樂. 只餘下我一顆孤心.

大宅

sallysaddy,

你唔好咁唔開心啦, 睇到我都眼濕濕咁...放開d, 心情都靚d

原來都有咁多人掛住以前個男友或者暗戀既人, 咁我都唔會覺得自己唔正常...

子爵府

我同你一樣,我都唔知呢啲算唔算係暗戀,少女荳牙夢罷...鐘意埋啲靚仔... 到我識到佢時,我已經係同緊我老公拍拖,佢仲要係我老公啲朋友,無幾耐我就有BB結婚生仔,初時我都會有呢啲感覺,可能咁啱嗰排啲朋友猛同我講話佢對我有feel...女人係鐘意幻想既...^^:........;但依家我就無乜點諗起佢,可能一嚟知同佢啲性格唔夾,二嚟我好鐘意好愛我老公,覺得我老公好好,所以我唔會令自己做同諗埋啲對唔住我老公既事... 不過有時我老公激親我/我覺得老公唔鍚我,我都會任性啲會諗吓佢...不過都只係諗一陣,之後就唔會諗,始終我真心愛既唔係佢嘛!

[quote]
garytai 寫道:
我依家結左婚年幾, 有時發夢都會夢到我暗戀左好耐既男仔, 可能我同個男仔timing唔

子爵府

如果發開口夢或者同老公親熱時叫錯第二個男人個名,咁到時真係該胃囉~~~!!!
emilylin 寫道:
......唔好發開口夢叫住第二個人,咁就該胃啦

大宅

唔會咁大獲麻!

伯爵府

ex-bf 係响我心裡,我地開始拍拖時佢剛剛辦離婚,後尾唔知佢同老婆點解又响番埋一齊;其實分手之後都曾經聯絡過,當時我仲未結婚,但佢老婆知道咗,仲打電話比我.....我地有過一段好轟轟烈烈既愛情(拍拖一年多,日日見足十幾個鐘除咗sleep之外),好深刻,呢世都唔會忘記

別墅

都有架!可能當時重細,覺得他唔夠細心,所以提出分手,佢又蠢到死,又無追番我,重要比佢亞媽以為我玩他.我聽人講佢傷心到走了去巴西.唔知佢依家點.佢都幾靚仔的,好似金成武. :cry:
[img align=right]http://www.imagestation.com/members/doreme04[/img]

大宅

以前2個男朋友都唔好﹐又傷心。
都有試過發夢見到拒地﹐不過係惡夢0黎既
所以無掛著拒地架啵
而家稔返以前只會覺得自己傻
哈哈~

大宅

DoReMe媽咪 寫道:
都有架!可能當時重細,覺得他唔夠細心,所以提出分手,佢又蠢到死,又無追番我,重要比佢亞媽以為我玩他.我聽人講佢傷心到走了去巴西.唔知佢依家點.佢都幾靚仔的,好似金成武. :cry:

嘩! 咁靚仔, 我好鍾意金成武嫁

男爵府

畀面勳章

掛乜鬼吖 都past tense 咯
而家整係掛住今晚煮乜嘢比老公食呢

大宅

我都好掛住以前個男友呀,雖然自己已結左婚四年,仲有個仔,仲有一個年尾出世,以為可以放底而個人,點知知道佢上個月結左婚,我個心就有d不自然,唔開心的感覺