跳至

首頁

尾頁

複式洋房

下個月我地全家搬到第一城住,想知道邊度有抵食好食嘎地方。

茶餐廳、酒樓。。。。。。

最好適合一家大細。

大家推薦下啦。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

無, 第一城食野一個字 .. 貴

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 親子達人勳章

酒樓唔怕遠去明星海鮮坊好d ..
福彩sat/sun超多人..

其他野食無乜特別
有日本野 / vitenam 野/ 大家樂 / 大快活 / 肯德基
吉野家 / 茶餐廳 / 燉奶佬 ..

:;pppp:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果落去多數去福彩 or 盈暉飲茶, 一係就麥記. 不過我見燉奶佬都好多人, 但入面地方就超狹窄囉...

別墅

第一城好多野食.
酒樓都有三間呢.
1. 福彩 : 晚飯有水準但勁多人
2, 盈輝 : 飲荼就ok, 晚飯no way.
3. 第一x : 吾好去食

快餐站, 好多....
1. 大快活 : 千奇吾好去食. 好難食的
2. 大家樂 : ok
3. 美好 : 以前ok. 現在no way (因為貴)
4. 紫米 : lunch ok. 晚飯no way
5. do ra ma : 都ok的 (食上海野)
6. 在吉野家next 的台灣noodle.. 好難食的
7.. 還有二間荼餐廳在銀城那邊, 二間都吾得個名, 而且二間都吾好食又貴.
8. 叻哥和 x 奶佬 - 同一個老闆,味道一様ok. but價錢吾平
其它快餐店如.. McDonald, 家鄉雞, 吉野家就so far so good

其它餐廳如:
1. 金柏西餐. : 味道同價錢, 吾match (貴)
2. 西貢星 : lunch - ok & tea 好抵..晚飯就貴, 味道ok但勁多味精
3. 花田日本餐廳 :千奇吾好入去.好難食

最後一間是本人覺得好好食的.比起新城市的食店好得多的叫
- 泰inn (食泰個野) 在第一城天台. 勁好味.是有誠的餐廳.可識價錢太貴, 不切合在第一城開,加上地點好衰,你跟本吾會走行上去的.lunch就ok40到一個set. 晚飯我試過一家(3個大人, 一個bb)成400幾才可以走. 而且不是食什麼貴東西, 平均一個menu要60 至70元一個呢.一點都不平呢..

希望以上的information幫到你, enjoy stay in city one. 這兒好好住的

複式洋房

所有都唔可以話好食
只係填飽個肚

別墅

原文章由 cityone 於 08-10-31 20:13 發表
所有都唔可以話好食
只係填飽個肚

認同

複式洋房

原文章由 Fionbrian 於 08-10-31 15:21 發表
第一城好多野食.
酒樓都有三間呢.
1. 福彩 : 晚飯有水準但勁多人
2, 盈輝 : 飲荼就ok, 晚飯no way.
3. 第一x : 吾好去食

快餐站, 好多....
1. 大快活 : 千奇吾好去食. 好難食的
2. 大家樂 : ok
3. 美好 : 以前 ...

多謝曬 Fionbrian,好詳盡啊!

複式洋房

所以我的朋友有意在一城開車仔面或三文治店. 你們有無提議?

侯爵府

美好咪有車仔面lor, 不過唔多choice姐 ..

三文治 .. 7仔/ok/a1/茶餐廳個d都有wor ..
除非你整到好似supersandwich個d啦 ..
不過到時買得平唯唔到皮, 買得貴又無人幫趁 ..

唸清楚 ..

原文章由 onielee 於 08-11-12 22:25 發表
所以我的朋友有意在一城開車仔面或三文治店. 你們有無提議?

大宅

我認為開間魚旦粉 同埋 牛雜麵就好啦...

別墅

我知租金不平,一定要想清楚。不是個個可做到鷄蛋仔鋪咁好成績的。

複式洋房

我問過真的很貴, 又好多限制.

原文章由 96250790 於 08-11-13 14:38 發表
我知租金不平,一定要想清楚。不是個個可做到鷄蛋仔鋪咁好成績的。

首頁

尾頁

跳至