少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今晚我老公發現亞女包避孕藥,她16 歲,我們現在唔知點做,求教!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

大宅

睛靈勳章

囡囡有沒有暗瘡?

水晶宮

BK Milk勳章

carrai 發表於 16-7-16 23:31
今晚我老公發現亞女包避孕藥,她16 歲,我們現在唔知點做,求教!

有食好過無食
無食你仲擔心
識得避孕吾算好差
係咪有固定男朋友
同个女傾下
叫个男仔返黎食下飯
依家講咩吾好有咩性行為
已經無用
開左个頭
好好傾下点保護自己
仲有係吾好濫交
拍拖吾好影響學業讀好d書先

禁止訪問

禁止訪問

大宅

16 歲又好似左早啲..... 直接問啦, 不過唔好係惡同鬧

大宅

開心吸收勳章

先問一問她,不要大聲責備,然後和她談性病,得到性病的後果,再繼而打開匣子談性。其實性教育應該從小五、六開始教授。

禁止訪問

子爵府

唉!大話連篇喇緊係。佢解話自己經期唔準,睇書食話好喎!我話帶佢去睇醫生,又話唔洗。

這個女我最清楚,好似樓上jm 話有食好過冇食,條路佢選,有咩事佢都要負責任,佢青春期後,就沒有聽我教喇!佢保護佢D豬朋狗友多過佢屋企人。

現在只希望佢唔好學壞, 連累兩個妹!
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

男爵府

carrai 發表於 16-8-4 10:51
唉!大話連篇喇緊係。佢解話自己經期唔準,睇書食話好喎!我話帶佢去睇醫生,又話唔洗。

這個女我最清楚 ...

唉~jm你個大女咁,對落仲有2個妹,真係有排擔心

佢唔認有性行為仲煩過認,認左可以同佢講吓點樣更有效避孕、性病問題同咁細個懷孕既弊病,仲可以順便話佢知無男人係唔鹹濕,為左上床咩都話得,但有咩後果佢地就大可以拍拍蘿友丟低個女仔。

女女唔認,jm唔好一副看透你講大話啦既表情呀!同佢講媽咪信你識保護自己!你都16歲,大個女喇,媽咪可以同你講D大個女要知既野,聽一聽,跟住你可以上網自己查吓資料,查吓媽咪講既野係咪真先自己決定點做啦!

大宅

唔好理佢認唔認, 都同佢講要識得保護自己.

就當佢乜都冇, 將一些要注意的地方講俾佢聽.

要佢知道阿媽只係緊張佢, 唔會害佢.

子爵府

其實我已經唔再計較她認唔認,不過她反鬧我話我好巢佢既野,其實D丸係爸爸在她床邊見到,我係媽媽媽所以同她講,爸爸聽了便鬧她自己做錯事為甚麼反而話我巢她的東西。

六年班前她很乖,上了中學就變了第二個人般,考了間band one 學校,但沒有好好讀書,中一讀兩年、依家中三又再重讀,我們都包容她。她說想讀書,不想再讀依家的學後,幫她離開舊校找了間私校,今個九月讀,可惜依舊時常都出街,夜晚十、十一點才回家,我已說明女仔很危險,不要遲過九點返家,完全唔聽我講。

八月話想游番水,話想跟泳會游,未同佢找泳會,游咗半個月,今個月又唔游喇!又去同D朋友玩!唉!!原來佢得閒游係佢個friend 去咗外國,依家返咗黎,所以又去街。

我們家不是很富貴,我真係想佢出來做野等佢知爸爸揾錢好辛苦,不過佢 大膽、冇知天真性格只會害佢做壞人,我親戚話做壞學生好過做壞人,希望找間新學校,可以遠離舊果班friend.

多謝你們關心!!我這個女真係煩!

首頁

尾頁

跳至