自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

余均益醬油

大宅

鴻福堂係香港製造架,屋企人曾車過佢地D涼茶原材料去交貨

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

維他奶,某d產品,都係香港製造,出前一丁,係大埔生產

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

獅球嘜

伯爵府

回覆樓主:

.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我睇開果個醫生,佢都係用香港做的藥水樽,膠袋又係回收再做物料的
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

大宅

好媽媽勳章

回覆:支持香港製造,有咩牌子仲係香港製造?

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20150414/53631393
康寧牛奶比人踢爆左做假

stagea    發表於 16-7-20 15:49

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

diego 發表於 16-7-19 12:20
但佢新出果支紅豆水係大陸造喎

stagea    發表於 16-7-20 15:49

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 mojacko 的帖子

十字我知香港但出過幾次事了....
另外,牛奶公司同維記D奶係香港D牛牛出的嗎??唔覺香港有牛場

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

diego 發表於 16-7-19 12:20
佢有兩隻, 一隻貴(十幾廿蚊支)一隻平(幾蚊支)ga

男爵府

大澳鄭祥興蝦醬、大澳老友記

保心安油、平安膏

Keep calm & carry on

珍珠宮

judycyk 發表於 16-7-19 15:02
回覆 mojacko 的帖子

十字我知香港但出過幾次事了....

十字奶不是在神學院有牧場的嗎?

請問出過甚麼問題?

公爵府

2024年龍年勳章

回覆 平平常常 的帖子

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150829/19274656
好多次超標了......

伯爵府

熱血勳章

Bel-Zims 心思朱古力
材料係比利時朱古力, 工廠在香港

珍珠宮

豬C9 發表於 16-7-18 23:02
香港好似有自家奶出架。唔記得上水定粉嶺有農場。隻奶好似叫康寧(唔太記得係甘上下) 得玻璃樽裝,幾年前買$ ...

正, 超鍾意佢。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

大宅

回覆 小星兒 的帖子

同珍豉油有防腐劑
Ingredient裏面見到,唔敢再買

大宅

瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

醬油

大宅

恆香, 元朗有工場

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

元朗有出牛奶,,,但個名我唔記得了,,我知可以在元朗某1 2 間士多有售

首頁

尾頁

跳至